Metronome Festival Prague: Budoucnost vzdělávání aneb zábavně o vědě a technologiích

Hlavním tématem nehudebního doprovodného programu čtvrtého ročníku Metronome Festivalu Prague bude vzdělávání, věda a technologie. Hned u hlavního vstupu do festivalového areálu vznikne náměstí Metronome Square, které nabídne nejen zábavu ve formě chillout zóny s tancem, DJs, stand-upy a interaktivními workshopy, ale také zábavně a netradičně pojatou zónu zaměřenou na vzdělávání. Návštěvníci se tu budou moci přesvědčit, že vzdělávání, věda a technologie mohou být velmi zábavné.

„Někdo ještě studujeme, někdo máme děti ve škole a čím dál tím víc nám dochází, že vzdělání, kterého se nám a našim dětem dostane, je to hlavní, co rozhodne o budoucnosti této země. Zábavnou formou budoucnost vzdělávání otevřeme,“ řekl David Gaydečka, ředitel festivalu.

Festival v této oblasti spolupracuje s předními institucemi, které působí nejen na poli vzdělávání a vědy, mezi které např. patří Akademie věd České republiky, ČVUT, ScioŠkoly, Ústav mezinárodních vztahů, Nevypusť duši, Portus Praha, KIDDŮM, AVRAR, Artinii, Opero, Stop zevling festival nebo např. nadace RSJ. Metronome Festival probíhá za podpory Hlavního města Prahy a pod záštitou Primátora hlavního města Prahy MUDr. Zdeňka Hřiba. Doprovodný program Metronome Square je organizovaný pod záštitou člena Rady hl. m. Prahy pro oblast školství, sportu, vědy a podpory podnikání PhDr. Mgr. Víta Šimrala Ph.D. Et Ph.D. „Velmi si vážím toho, že si Metronome Festival Prague vybral vzdělávání a vědu jako ústřední témata svého doprovodného programu. Kultura vyvěrá z přirozené touhy člověka po kreativitě, zvědavosti a touhy objevovat; věřím proto, že si návštěvníci festivalu přinesou obohacující zážitky nejen z kvalitní muziky, ale i kvalitních debat o vědě a inovacích,“ řekl radní Vít Šimral.

Zájemci o neobvyklé zážitky se zde budou moci nechat zmást optickými klamy, řešit kvízy, skládat hlavolamy, létat s drony a sami si ověřit fyzikální zákony. Chybět nebudou ani novinky z oblasti technologií, zaměřené na virtuální realitu, robotika, inteligentní technologie implementované do vzdělávání a dojde i na jejich využití v hudbě.

Již potřetí se na Metronome Festivalu Prague objeví diskusní stan Opero Forum. Diváci se mohou těšit na sérii moderovaných diskusí s mladými českými vědci i předními experty. Mezi hosty se objeví např. populární ekonom Tomáš Sedláček, nonkonformní pedagog Bob Kartous, nebo mladý fyzik Jan Lukačevič.  Připravena je také beseda o vlivu hudby na společenské změny, jejímž hostem bude mj. Michael Kocáb. Celým programem bude provádět Ondřej Cihlář z divadla VOSTO5. “Vzdělávání se ve společnostech, které si uvědomují jeho důležitost, stalo klíčovou vrstvou strategie přežití v proměnlivé džungli 21. století. Česká společnost by k tomuto poznání měla dospět co nejdříve,” řekl odborník na vzdělávání Bob Kartouz.

Celý Metronome Square je koncipován tak, aby si jej „užil“ každý bez ohledu na svůj věk, zkušenosti, váhu nebo outfit, který má právě na sobě. Jde především o odpočinek, zábavu a o možnost si zkusit něco nového nebo netradičního.

 

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
199 x [11%]
Aperol spritz
185 x [10%]
Cuba Libre
191 x [10%]
Piňa Colada
185 x [10%]
Daiquiri
186 x [10%]
Margarita
188 x [10%]
Cosmopolitan
202 x [11%]
Mai-Tai
167 x [9%]
Whiskey sour
185 x [10%]
Pisco sour
192 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1880

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru