Uzený a pikantní solný květ od Natural Mallorca

Výjimečná, úžasná, tradiční, nejvyšší kvality – top jsou jen základní přívlastky unikátní mallorské soli Flor de Sal d' Es Trenc. Mallorca se může pyšnit možná nejčistšími vodami Středozemního moře, a právě z něj se solný květ získává.

V oblasti chráněného přírodního parku Salinas d´Es Trenc vzniká díky neopakovatelnému mikroklimatu jedna z nejkvalitnějších solí na světě. Sbírá se od května do září, kdy jsou podmínky kolem zdejších solných kanálů ideální: ranní mlhy, hřejivé slunce a osvěžující vítr na povrchu salin tvoří solné krystalky, jakýsi tenký solný led. Ten se ručně sbírá do proutěných košů a pak se na slunci nechává uschnout, čímž vznikají typické vločky, kterým se říká solný květ. Ten je výjimečně křupavý a díky jemně nasládlé chuti i výjimečně dobrý. Pro své vlastnosti je tato sůl ceněná šéfkuchaři a gurmány po celém světě, díky absenci jakýchkoliv přídatných látek zvýrazňuje přirozenou chuť pokrmů. Novinkou letošního léta je FLOR DE SAL D´ES TRENC UZENÝ a PIKANTNÍ. Panenská mallorská sůl je 100% přírodní, nerafinovaná a oproti běžné mořské soli obsahuje až 20x více hořčíku. Najdete v ní na 80 minerálních a stopových prvků, obsah samotného chloridu sodného je však velmi nízký – díky těmto unikátním vlastnostem je FLOR DE SAL D’ES TRENC vhodná i pro ty, koho trápí vysoký krevní tlak a další kardiovaskulární problémy.

BIO solný květ d' Es Trenc - UZENÝ 90 g / 280 Kč

Máte rádi grilování? Pak by uzený solný květ neměl chybět ani ve vaší kuchyni. Vyrábí se šetrným studeným zauzením pomocí kouře z bukového dřeva, které trvá až sedm dní. Díky tomu má tato sůl přirozeně kouřovou chuť a jantarovou barvu. Perfektně se hodí na grilované pokrmy a na zjemnění polévek a do marinád.

Použití: Solný květ se používá až na dochucení naservírovaného jídla, v závěru vaření, nebo do marinád.

Složení: Solný květ 100% BIO uzený, bukový kouř.

BIO solný květ d' Es Trenc – PIKANTNÍ S ČERVENOU PAPRIKOU 90 g / 280 Kč

Co se stane, když dáte dohromady jednu z nejlepších solí svět a bio červenou papriku odrůdy „Tap De Cortí“? Nejlepší pikantní sůl, která se vyrábí jen na Mallorce. Původní mallorská odrůda Tap de Cortí byla téměř zapomenuta, v posledních letech se ji však podařilo obnovit. Není proto vhodnějšího adepta na dochucení kvítků mořské soli než paprika, která se nepěstuje nikde jinde na světě. Vyniká svou červenou a intenzivní paprikovou, lehce pálivou chutí. Hodí se k dochucení čerstvých sýrů, na vajíčka ve všech podobách, ke grilovaní, nakládaní masa a zeleniny, do pomazánek. Doporučujeme do omáček z hovězího masa. 

Použití: Solný květ doporučujeme k dochucení až hotových pokrmů, nebo v závěru vaření.

Složení: Solný květ (mořská sůl) 74 %, paprika sladká Tap de Cortí 10 %, paprika pálivá Tap de Cotí 6 %, curry 10 % (koriandr, kurkuma, pískavice řecká, kmín, zázvor), černý pepř, pomeranč. Koření z ECO produkce.

PENNY má nové plyšáky

Pro chuť i pro zdraví

Revalid Skin Care

Anketa

Které jméno podle vás nejvíce rezonuje mezi návrháři?

Zoltán Tóth
160 x [10%]
Josefína Bakošová
138 x [8%]
Dominik Navrátil
371 x [22%]
Machač
140 x [8%]
Iveta Řádková
122 x [7%]
Lucie Marim
136 x [8%]
Luděk Šmehlík
149 x [9%]
Klára Nademlýnská
149 x [9%]
Beáta Rajská
146 x [9%]
Miroslav Michael Knot
156 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1667

POČASÍ
BLOG/ČEK

„Náš strážný anděl se občas nemůže dívat na to, jak se ničíme, a tak nás zastaví docela drastickým způsobem. Někdy zpomalí či přímo zastaví naše fyzické tělo úrazem, který nám nedovolí konat. Jindy nám uštědří zradu přátel, abychom nešli vstříc po jejich boku vlastní zkáze!“
Lenka Žáčková

Facebook

JDI nahoru