Uzený a pikantní solný květ od Natural Mallorca

Výjimečná, úžasná, tradiční, nejvyšší kvality – top jsou jen základní přívlastky unikátní mallorské soli Flor de Sal d' Es Trenc. Mallorca se může pyšnit možná nejčistšími vodami Středozemního moře, a právě z něj se solný květ získává.

V oblasti chráněného přírodního parku Salinas d´Es Trenc vzniká díky neopakovatelnému mikroklimatu jedna z nejkvalitnějších solí na světě. Sbírá se od května do září, kdy jsou podmínky kolem zdejších solných kanálů ideální: ranní mlhy, hřejivé slunce a osvěžující vítr na povrchu salin tvoří solné krystalky, jakýsi tenký solný led. Ten se ručně sbírá do proutěných košů a pak se na slunci nechává uschnout, čímž vznikají typické vločky, kterým se říká solný květ. Ten je výjimečně křupavý a díky jemně nasládlé chuti i výjimečně dobrý. Pro své vlastnosti je tato sůl ceněná šéfkuchaři a gurmány po celém světě, díky absenci jakýchkoliv přídatných látek zvýrazňuje přirozenou chuť pokrmů. Novinkou letošního léta je FLOR DE SAL D´ES TRENC UZENÝ a PIKANTNÍ. Panenská mallorská sůl je 100% přírodní, nerafinovaná a oproti běžné mořské soli obsahuje až 20x více hořčíku. Najdete v ní na 80 minerálních a stopových prvků, obsah samotného chloridu sodného je však velmi nízký – díky těmto unikátním vlastnostem je FLOR DE SAL D’ES TRENC vhodná i pro ty, koho trápí vysoký krevní tlak a další kardiovaskulární problémy.

BIO solný květ d' Es Trenc - UZENÝ 90 g / 280 Kč

Máte rádi grilování? Pak by uzený solný květ neměl chybět ani ve vaší kuchyni. Vyrábí se šetrným studeným zauzením pomocí kouře z bukového dřeva, které trvá až sedm dní. Díky tomu má tato sůl přirozeně kouřovou chuť a jantarovou barvu. Perfektně se hodí na grilované pokrmy a na zjemnění polévek a do marinád.

Použití: Solný květ se používá až na dochucení naservírovaného jídla, v závěru vaření, nebo do marinád.

Složení: Solný květ 100% BIO uzený, bukový kouř.

BIO solný květ d' Es Trenc – PIKANTNÍ S ČERVENOU PAPRIKOU 90 g / 280 Kč

Co se stane, když dáte dohromady jednu z nejlepších solí svět a bio červenou papriku odrůdy „Tap De Cortí“? Nejlepší pikantní sůl, která se vyrábí jen na Mallorce. Původní mallorská odrůda Tap de Cortí byla téměř zapomenuta, v posledních letech se ji však podařilo obnovit. Není proto vhodnějšího adepta na dochucení kvítků mořské soli než paprika, která se nepěstuje nikde jinde na světě. Vyniká svou červenou a intenzivní paprikovou, lehce pálivou chutí. Hodí se k dochucení čerstvých sýrů, na vajíčka ve všech podobách, ke grilovaní, nakládaní masa a zeleniny, do pomazánek. Doporučujeme do omáček z hovězího masa. 

Použití: Solný květ doporučujeme k dochucení až hotových pokrmů, nebo v závěru vaření.

Složení: Solný květ (mořská sůl) 74 %, paprika sladká Tap de Cortí 10 %, paprika pálivá Tap de Cotí 6 %, curry 10 % (koriandr, kurkuma, pískavice řecká, kmín, zázvor), černý pepř, pomeranč. Koření z ECO produkce.

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
345 x [13%]
Aperol spritz
237 x [9%]
Cuba Libre
252 x [10%]
Piňa Colada
239 x [9%]
Daiquiri
242 x [9%]
Margarita
342 x [13%]
Cosmopolitan
258 x [10%]
Mai-Tai
222 x [8%]
Whiskey sour
236 x [9%]
Pisco sour
245 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2618

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru