Za středomořskou kuchyní do Hliněné bašty

Dlouholeté zkušenosti a mimořádně poctivá práce šéfkuchaře Hynka Vávry udělaly z Hliněné bašty jeden z majáků tuzemské gastronomie. Vyhlášená průhonická restaurace se navíc může pochlubit parádní středomořskou atmosférou, i když má svou prostornou terasu přilepenou pouze k malému rybníčku. A středomořská kuchyně je již tradičně hlavní doménou letního menu.

Na jaké speciality se můžete těšit? Pro horké dny bude připravena studená polévka gazpacho, která doplní jarní hit v podobě lahodného chřestového krému. Z čerstvého chřestu se připravuje také risotto, jedničkou mezi předkrmy však zůstávají fantastické pečené krevety s chilli a mangem. Milovníci salátů mohou vsadit na čočkový salát s marinovanou okurkou a tuňákem či na salát z čočky Beluga s lososem.

Bohatá je také nabídka hlavních pokrmů, v níž nechybí klasické italské evergreeny, jako třeba linguine s mušlemi a bílým vínem, tagliatelle s hovězí svíčkovou, sušenými tomaty a pecorinem či skvostná pasta fregola sarda. To jsou malé těstovinové kuličky původem ze Sardinie. Hlavním hitem Hliněné bašty zůstávají samozřejmě mořské ryby, ať už mořský vlk, pražma, mořský ďas, losos, tuňák či treska. K nim se podává jednoduchá příloha ve formě opečené zeleniny, hráškových lusků či batátového pyré.

A nesmíme zapomenout ani na maso. V obědové nabídce bude zařazena pljeskavica a čevabčiči, naopak spíše na večer je připravena bohatá nabídka steaků z argentinského a amerického hovězího, podávaných s pepřovou či koňakovou omáčkou nebo s pikantní wasabi majonézou. Labužníci a gurmeti mohou požádat o upečení vybraného humra z akvária či ochutnat další novinku v podobě malých grilovaných humřích ocásků servírovaných s limetkovou majonézou a domácí bagetou. A sladká tečka na závěr? Zláká vás křehká tartaletka s yuzu krémem?

http://www.hlinenabasta.cz

Termo lahev Fizz&Go COOL

Kozí mejdan

BLOG/ČEK

„Nikdo z nás nikdy nespočítá, nevyčísli, nezjistí, kolik měl v životě štěstí. Mnohé okamžiky ani nepostřehneme, a přitom rozhodly o našem životě…“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
19 x [11%]
Hospoda/hostinec
16 x [9%]
Pivnice
17 x [10%]
Vinárna
18 x [10%]
Kavárna
17 x [10%]
Čajovna
16 x [9%]
Bar
16 x [9%]
Bistro
18 x [10%]
Rychlé občerstvení
21 x [12%]
Cukrárna
16 x [9%]

Celkem hlasovalo : 174

Revalid Skin Care

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru