Za středomořskou kuchyní do Hliněné bašty

Dlouholeté zkušenosti a mimořádně poctivá práce šéfkuchaře Hynka Vávry udělaly z Hliněné bašty jeden z majáků tuzemské gastronomie. Vyhlášená průhonická restaurace se navíc může pochlubit parádní středomořskou atmosférou, i když má svou prostornou terasu přilepenou pouze k malému rybníčku. A středomořská kuchyně je již tradičně hlavní doménou letního menu.

Na jaké speciality se můžete těšit? Pro horké dny bude připravena studená polévka gazpacho, která doplní jarní hit v podobě lahodného chřestového krému. Z čerstvého chřestu se připravuje také risotto, jedničkou mezi předkrmy však zůstávají fantastické pečené krevety s chilli a mangem. Milovníci salátů mohou vsadit na čočkový salát s marinovanou okurkou a tuňákem či na salát z čočky Beluga s lososem.

Bohatá je také nabídka hlavních pokrmů, v níž nechybí klasické italské evergreeny, jako třeba linguine s mušlemi a bílým vínem, tagliatelle s hovězí svíčkovou, sušenými tomaty a pecorinem či skvostná pasta fregola sarda. To jsou malé těstovinové kuličky původem ze Sardinie. Hlavním hitem Hliněné bašty zůstávají samozřejmě mořské ryby, ať už mořský vlk, pražma, mořský ďas, losos, tuňák či treska. K nim se podává jednoduchá příloha ve formě opečené zeleniny, hráškových lusků či batátového pyré.

A nesmíme zapomenout ani na maso. V obědové nabídce bude zařazena pljeskavica a čevabčiči, naopak spíše na večer je připravena bohatá nabídka steaků z argentinského a amerického hovězího, podávaných s pepřovou či koňakovou omáčkou nebo s pikantní wasabi majonézou. Labužníci a gurmeti mohou požádat o upečení vybraného humra z akvária či ochutnat další novinku v podobě malých grilovaných humřích ocásků servírovaných s limetkovou majonézou a domácí bagetou. A sladká tečka na závěr? Zláká vás křehká tartaletka s yuzu krémem?

http://www.hlinenabasta.cz

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
361 x [13%]
Aperol spritz
253 x [9%]
Cuba Libre
266 x [9%]
Piňa Colada
253 x [9%]
Daiquiri
258 x [9%]
Margarita
356 x [13%]
Cosmopolitan
273 x [10%]
Mai-Tai
279 x [10%]
Whiskey sour
250 x [9%]
Pisco sour
261 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2810

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru