Mátový julep

Kolébka bourbonu, Kentucky, se proslavila nejen výrobou žitné whisky, ale také koňskými rovinovými dostihy. Tyto dvě tradice jsou spolu velmi úzce spjaty, jelikož už tehdy byly první barely bourbonu vyměňovány za ušlechtilé koně. Dodnes si lidé při účasti na Kentucky Derby neodpustí sklenku tradičního mátového julepu. Tento nápoj byl podáván v rytinou zdobených pohárech z mincovního stříbra. Julep byl sezónní záležitostí v době jarního dostihu, protože jinak nebyla máta k dispozici.

Ingredience:

  • 60 ml bourbonu Jim Beam White
  • 2 kostky cukru nebo 15 ml cukrového sirupu
  • hrst mátových lístků
  • ledová tříšť

Postup:

Pro přípravu cukrového sirupu si v hrnci na mírném ohni rozpusťte cukr s vodou a poté nechte vychladnout. Do sklenice vložte mátové listy a cukr či cukrový sirup a společně pomačkejte tak, aby máta pustila své aroma. Poté přidejte bourbon a ledovou tříšť. Dobře promíchejte až sklenice trošku namrzne. Ozdobte čerstvou mátou a podávejte. 

Tip: Příprava cukrového sirupu je jednoduchá, stačí povařit hrníček cukru s hrníčkem vody. Cukrový sirup se skvěle hodí i do řady dalších drinků jako je třeba Whisky Sour.

Termo lahev Fizz&Go COOL

Kozí mejdan

BLOG/ČEK

„Nikdo z nás nikdy nespočítá, nevyčísli, nezjistí, kolik měl v životě štěstí. Mnohé okamžiky ani nepostřehneme, a přitom rozhodly o našem životě…“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
18 x [11%]
Hospoda/hostinec
15 x [9%]
Pivnice
15 x [9%]
Vinárna
17 x [10%]
Kavárna
15 x [9%]
Čajovna
15 x [9%]
Bar
16 x [10%]
Bistro
17 x [10%]
Rychlé občerstvení
20 x [12%]
Cukrárna
15 x [9%]

Celkem hlasovalo : 163

Revalid Skin Care

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru