Jahodové knedlíky ze špaldové mouky

Jahodové knedlíky patří k létu, stejně jako žhavé slunce na nebi. Zkoušeli jste je už ze špaldové mouky? Pokud si nejste jistí, věřte, že oříšková chuť těsta si vás získá.

Ingredience na knedlíky:

  • 200 g měkkého tvarohu
  • 70 g špaldová celozrnná hladká Pernerka
  • 40 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • Jahody do knedlíků cca 9 ks

Na krém: Rozmixované jahody

Postup:

  1. Z ingrediencí na těsto vypracujeme lepivé těsto.
  2. Pak si rozmixujeme jahody. Je to akorát tak čas na to, aby se nám těsto krátce uleželo.
  3. Poté tvoříme v ruce kuličky (z tohoto množství jich máme cca 9), kuličky obalíme lehce v mouce a vytvoříme placku, do které zabalíme jahodu a vytvarujeme knedlík. Dáme na pomoučený talíř/vál.
  4. Vaříme ve vroucí vodě cca 6 minut, dokud knedlíky nevyplavou na hladinu hrnce
  5. Podáváme teplé společně se studeným jahodovým pyré.

 TIP: Špaldová celozrnná hladká mouka Pernerka

Špaldová mouka dodá vašemu pečivu oříškovou chuť a zároveň ho obohatí o vlákninu, kterou přijímáme mnohdy v nedostatečném množství.

Špaldovou mouku lze používat stejným způsobem jako běžnou hladkou pšeničnou mouku, se kterou se dá v jakémkoliv poměru kombinovat nebo ji zcela nahradit. Využít ji můžete při pečení téměř všech druhů pečiva slaného i sladkého. 

Celozrnné hladké mouky Pernerka jsou umleté unikátní mlecí technologií, která jako jediná na tuzemském trhu umí celozrnné mouky umlít na granulaci hladké mouky, přičemž výrazně méně poškozuje škrobové zrno. Díky tomu získává Pernerka vynikající pečící vlastnosti a obsahuje všechny cenné složky z celého obilného zrna.

www.pernerka.cz

Termo lahev Fizz&Go COOL

Pro chuť i pro zdraví

Revalid Skin Care

BLOG/ČEK

„Náš strážný anděl se občas nemůže dívat na to, jak se ničíme, a tak nás zastaví docela drastickým způsobem. Někdy zpomalí či přímo zastaví naše fyzické tělo úrazem, který nám nedovolí konat. Jindy nám uštědří zradu přátel, abychom nešli vstříc po jejich boku vlastní zkáze!“
Lenka Žáčková

Anketa

Které jméno podle vás nejvíce rezonuje mezi návrháři?

Zoltán Tóth
182 x [10%]
Josefína Bakošová
159 x [8%]
Dominik Navrátil
409 x [21%]
Machač
160 x [8%]
Iveta Řádková
150 x [8%]
Lucie Marim
155 x [8%]
Luděk Šmehlík
171 x [9%]
Klára Nademlýnská
172 x [9%]
Beáta Rajská
167 x [9%]
Miroslav Michael Knot
180 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1905

POČASÍ
Vysoké Tatry
Facebook

JDI nahoru