Bourbon Sauce

Na sladko i na slano

Jak už to u alkoholických nápojů bývá i bourbon si našel cestu do americké kuchyně. Díky své jantarové barvě a jemné, ač ostré, chuti se používá jako ingredience do nejrůznějších omáček, marinád, nákypů, paštik, cibulové polévky i sladkých koláčů. Setkat se tak můžete třeba s ořechovým Bourbon Kentucky Pie nebo čokoládovým Bourbon Pie s pekanovými ořechy. Ořechy a kakao jsou základem také pro typické Bourbon Balls, které nám mohou připomínat vánoční kuličky. Americká whiskey se ale skvěle hodí také do marinád na maso či do omáček a dipů. Tou nejtypičtější, která je ideální hlavně k hovězímu masu, je Bourbon Sauce. Její příprava není složitá a studená skvěle poslouží jako marináda, teplá pak jako omáčka.

Ingredience:

  • 1/4 šálku tmavé sójové omáčky
  • 1/2 lžičky tlučeného zázvoru
  • 1/4 šálku whiskey Jim Beam White
  • 2 lžíce octa2 lžíce melasy
  • 3/4 šálku pomerančové šťávy

 

Audioknihy: Vila v Itálii

Prací papírky

Dětská kosmetika

Anketa
BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru