Bourbon Sauce

Na sladko i na slano

Jak už to u alkoholických nápojů bývá i bourbon si našel cestu do americké kuchyně. Díky své jantarové barvě a jemné, ač ostré, chuti se používá jako ingredience do nejrůznějších omáček, marinád, nákypů, paštik, cibulové polévky i sladkých koláčů. Setkat se tak můžete třeba s ořechovým Bourbon Kentucky Pie nebo čokoládovým Bourbon Pie s pekanovými ořechy. Ořechy a kakao jsou základem také pro typické Bourbon Balls, které nám mohou připomínat vánoční kuličky. Americká whiskey se ale skvěle hodí také do marinád na maso či do omáček a dipů. Tou nejtypičtější, která je ideální hlavně k hovězímu masu, je Bourbon Sauce. Její příprava není složitá a studená skvěle poslouží jako marináda, teplá pak jako omáčka.

Ingredience:

  • 1/4 šálku tmavé sójové omáčky
  • 1/2 lžičky tlučeného zázvoru
  • 1/4 šálku whiskey Jim Beam White
  • 2 lžíce octa2 lžíce melasy
  • 3/4 šálku pomerančové šťávy

 

Na vlně audioknih

Celoroční oslavy 120 let značky Harley-Davidson

Anketa

Společnost Poháry Bauer, největší prodejce a výrobce sportovních pohárů ve střední Evropě, sestavila žebříček nejoblíbenějších sportů sporty ve světě. Jaký máte nejraději vy?

Fotbal
7 x [10%]
Kriket
7 x [10%]
Lední hokej
7 x [10%]
Tenis
6 x [9%]
Volejbal
8 x [12%]
Stolní tenis
7 x [10%]
Baseball
7 x [10%]
Golf
6 x [9%]
Americký fotbal
7 x [10%]
Basketball
6 x [9%]

Celkem hlasovalo : 68

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru