Z fotek známých tváří bude velká výstava a ta další bude o Manon, říká Robert Rohál

Známé tváře představí na své chystané výstavě Robert Rohál, který působil řadu let v médiích, napsal řadu knížek a má za sebou asi padesát výstav v Česku i na Slovensku. I tentokrát hodlá prezentovat černobílé fotografie. Nyní by na nich měli být osobnosti z kulturní sféry, které zachytil v průběhu patnácti let a které doprovodí i krátký příběh.

„Je to tak,“ říká Robert Rohál. „Kromě dlouho chystané kolekce Manon chystám i druhou výstavu, jejíž pracovní název zní „Známé tváře“. Za ty roky, co píšu a fotím, jsem jich potkal desítky. Hvězdy, osobnosti, celebrity... Některé mi zapózovaly, jiné jsem zachytil jen tak při práci či během rozhovoru. Mohlo by z toho být čtyřicet portrétů i s příběhem. Už raději neplánuji, protože když začal covid, padly mi dvě velké výstavy... Ale pokud budu živ a zdráv, a bude klid a mír, za pár týdnů či měsíců bude výstava k vidění.“

Původně chtěl už po letních prázdninách prezentovat kolekci Manon. Už to měl vymyšlené jako příběh na sedmnácti fotoobrazech, ale zatím to nerealizoval. Zatímco představitelka Manon Lescaut je k mání, obsazení rytíře des Grieux je otevřené. Původně to měl být jeden herec, což ale padlo. Pak se měl v rytíře des Grieux proměnit syn jeho přátel, ale protože si zatím neudělal čas, tak jsme to odložili. 

„Nejsou lidi, ale pokud bych měl celou dvojici, tak bych to celé začátkem září nafotil. Ale pokud se to nepodaří a přepůvabná Manon bude sama samotinká, pak asi vypíšu konkurz na nějakého šarmantního rytíře,“ směje se Robert Rohál.

Už v minulosti vytvořil několik kolekcí (Andělé mezi námi, Komtesa, Kráska a zvíře, Věčný návrat, Hřebci, Edith a Marlene, La Divina, Nostalgia 22...), které prezentoval v posledních deseti letech nejen v galeriích a kavárnách, ale také v divadlech a na hradech Karlštejn a Křivoklát. Právě ucelené kolekce s „nesmrtelnými“ příběhy ho baví asi nejvíc, a proto by rád dokončil i Manon.

Tak jako tak je reálná výstava s černobílými fotografiemi známých osobností a celebrit, která by měla proběhnout v dohledné době v rozsáhlém foyer Domu kultury v Kroměříži. A kdo se tam objeví? Herci, zpěváci, hudební skladatelé, slavní muzikanti, režiséři... Ostatně, něco napoví i fotografie k tomuto článku.

Ale v plánu jsou i jeho další akce a prezentace, třeba v dnes už vyhledávané galerii MonAmi v Bílovci. Kromě toho by chtěl časem vystavit i jiné fotografie, budou to příběhy půvabných městských zákoutí, která nafotil na několika místech.

Magda Páleníčková

Foto Robert Rohál

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
354 x [13%]
Aperol spritz
245 x [9%]
Cuba Libre
260 x [10%]
Piňa Colada
245 x [9%]
Daiquiri
250 x [9%]
Margarita
350 x [13%]
Cosmopolitan
266 x [10%]
Mai-Tai
230 x [9%]
Whiskey sour
243 x [9%]
Pisco sour
253 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2696

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru