Vsaďte na prodyšné oblečení z lehkých přírodních materiálů!

Sluneční paprsky dělají dny žhavými a čeká nás ještě několik takových týdnů. Abyste se cítili během horkých letních dnů příjemně a pohodlně, vsaďte na prodyšné oblečení z lehkých přírodních materiálů a našie doporučení rozhodně oceníte. Objevte novinky z aktuálních módních kolekcí a doplňte svůj sezónní šatník o svěží stylové modely.

Letními kousky z bavlny, lnu, hedvábí či viskózy jsou ty, které potřebujete. Jak se tyto materiály během teplého počasí chovají a jaké benefity s sebou přináší? Bavlna je prodyšná a díky své přírodní povaze je vhodná i pro citlivou pokožku. Bavlna odvádí pot od těla, rychle schne a odolává odéru – bavlněné oblečení si po dostatečném vyvětrání můžete v létě obléct i vícekrát po sobě, aniž byste ho museli hned prát.

Typicky letním materiálem je nepřekonatelný len. Jako jeden z nejpevnějších a zároveň nejvzdušnějších materiálů je vhodný i do těch největších veder u moře, ale také na letní outdoorovou turistiku. K jeho pozitivním vlastnostem patří pohlcování vlhkosti a rychlé schnutí. Kromě toho si tento materiál poměrně dobře drží tvar, a tak se vám v parných dnech nebude lepit na tělo. Jeho nevýhodou je však vyšší mačkavost.

Nesmírně prodyšným a jemným materiálem je také přírodní hedvábí. Jeho nezaměnitelný lesk navíc dodává hedvábným kouskům punc luxusu, který u žádného jiného materiálu nenajdete.

Je pro vás oblečení z hedvábí cenově nedostupné? V tom případě vsaďte na viskózu, která vznikla jako jeho levnější náhrada. Tento materiál se vyrábí z celulózy. I když neodvádí vlhkost od těla tak skvěle jako bavlna či len, příjemně v létě chladí a skvěle se nosí – oblečení z viskózy je splývavé, lehoučké, nežmolkuje a navíc se i snadno žehlí.

Ať se rozhodnete pro jakýkoliv z těchto přírodních materiálů, nešlápnete vedle. V kolekcích najdete jak minimalistické jednobarevné kousky, tak poutavé modely se zajímavými vzory a potisky. Skvěle je doplníte koženými sandálky či pantoflíčky, jutovými espadrilkami a třeba i  ratanovou nebo slaměnou kabelkou.

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
182 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
181 x [10%]
Daiquiri
183 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
164 x [9%]
Whiskey sour
182 x [10%]
Pisco sour
189 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1853

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru