Aplikace Mooveez pomáhá uprchlíkům zvládnout češtinu i důležité životní situace

Tým Mooveez upravil svou aplikaci, aby pomohl lidem prchajícím před válkou na Ukrajině zvládnout nejdůležitější životní situace. Najít  si práci, uzavřít pojištění či komunikovat s úřady, to vše může ovlivnit neznalost českého jazyka.

Statisíce ukrajinských občanů se v posledních čtyřech měsících ocitly v cizí zemi bez znalosti místní řeči. Jazyková bariéra je překážkou nejen při hledání práce, ale i v řadě důležitých životních situacích a činí obtížnou další integraci dospělých i dětí. Proto se tým výukové mobilní aplikace Mooveez rozhodl pomoci a nabídnout efektivní způsob zvládnutí českého jazyka přirozenou formou a bez klasického školního biflování slovíček a gramatických pravidel. V Mooveez nyní přeložili svou aplikaci do ukrajinštiny a ruštiny a nadabovali výukové materiály do češtiny tak, aby se uprchlíci mohli snadněji a rychleji naučit jazyk hostitelské země.

„Aplikace Mooveez je jedinečná právě svou metodologií výuky jazyka způsobem, jakým se učí malé děti,“ vysvětluje zakladatel a CEO Mooveez Miroslav Pešta podstatu vzdělávací platformy, které organizace British Council, specializující se na mezinárodní kulturní a jazykové vzdělávání, udělila již v roce 2016 ocenění digitální inovace roku v oblasti výuky jazyků. „Proces učení je založen na čtyřech jednoduchých krocích. V první části se díváte na video a posloucháte. Ve druhé fázi pomocí kvízů trénujete porozumění. Ve třetím kroku imitujete výslovnost a na závěr vás aplikace vede k samostatnému mluvení. To je důvod, proč se lidé jazyk učí – chtějí mluvit přirozenou cestou, bez strachu a nervozity. Chtějí použít správný výraz ve správnou chvíli. To jim aplikace Mooveez umožní.“

Mooveez dnes nabízí na Androidu i Apple iOS výuku široké škály dalších jazyků – angličtiny, němčiny, španělštiny, francouzštiny, italštiny a ruštiny jak individuálním uživatelům, tak v rámci spolupráce s jazykovými školami a lektory. Díky povaze a struktuře výukových materiálů se navíc jazyky dají lehce přidávat – to umožnilo poměrně rychle doplnit právě výuku češtiny pro ukrajinsky a rusky hovořící uživatele. „V letošním roce plánujeme s Mooveez expandovat do Polska a Německa, kde bychom také chtěli nabídnout přirozenou formu výuky polštiny, němčiny a dalších podporovaných jazyků nejen uprchlíkům před válkou na Ukrajině, ale i domácím uživatelům,“ uzavírá Jana Zbortková, vedoucí komunikace v RSBC Holding, který má Mooveez ve svém investičním portfoliu.

Zdroj: Jana Zbortková, Eva Kašparová

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
182 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
181 x [10%]
Daiquiri
183 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
164 x [9%]
Whiskey sour
182 x [10%]
Pisco sour
189 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1853

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru