Nahrávám...


EXPRES MENU je skvělá alternativa stravování na dovolené i při nedostatku času

Už pomalu balíte na dovolenou a není to zrovna do hotelu s pěti hvězdičkami, protože raději cestujete po vlastní ose či vás čeká spíše jen takové bivakování? Pak rozhodně sáhněte po EXPRES MENU, kvalitní alternativě stravování! Stejně tak neváhejte a zbytečně se nehoňte, když víte, že jsou před vámi dny, kdy nebude mít snad ani minutku nazbyt nebo jen tak lenošit.

EXPRES MENU jsou pokrmy konzervované patentovanou metodou CTP. „Naše jídlo je vhodné pro všechny, kteří se chtějí kvalitně stravovat, i když nemají čas nebo možnost si uvařit. Naše pokrmy jsou připravované dle rodinných receptů speciální technologií konzervace, díky níž vydrží až tři roky při pokojové teplotě, krátkodobě dokonce vyšší, třeba právě během cesty na dovolenou. Naše jídla ocení jak rodiny s dětmi, tak třeba individuální cestovatelé, kteří potřebují vyváženou stravu pro svoje výkony,“ přibližuje marketingový ředitel Adam Sogel EXPRES MENU.

Ivan Mach, prezident Aliance výživových poradců, zdůrazňuje pravidelnost stravovacích návyků. „Dá se říct, že neplatí žádná obecná doporučení, protože každý jsme jiný a věnujeme se jiným fyzickým aktivitám. V běžném režimu jezte, když cítíte potřebu jíst a máte hlad. Hlad ovšem dlouho nezadržujte. Vytvořte si vlastní řád, abyste jedli vždy přibližně ve stejnou dobu, a to dodržujte i během dovolené. Vyvarujete se tak nepříjemným zažívacím potížím či přibírání na váze,“ vysvětluje specialista na výživu. Budete-li mít EXPRES MENU po ruce, máte hned polovinu starostí.

Více o EXPRES MENU se dozvíte na www.expresmenu.cz

 

CHOCOLAND

BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA
Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale nikdy jsem nebyla cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit!
Rozhodla jsem se, že navštívím všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě, to byl původní plán. Nakonec jsem se rozhodla, že do projektu zařadím všechny své cesty po světě, i ty do Brna... Svůj tříletý projekt jsem nazvala PARAEVROPSKÁ CESTA a odstartovala jsem ho 21. 3. cestou do Vídně, ale dnes už vím, že překročím i hranice staré dobré Evropy. 

Historicky mám za sebou návštěvu Pažíže, Bruselu, v loňském roce jsem se s mojí Zuz vydala do Dublinu (tedy ono to bylo naopak), navštívila jsem  Bratislavu a opět s mojí Zuz jsme prošly Andalusii a byly jsme také ve Varšavě. 

Víte kolik leží v Evropě zemí? 

Lenka Žáčková

HIMALYO
NÁŠ TIP

MIOMAT

8G PŘIJÍMAČKY.CZ

SLOVA SLAVNÝCH

„Čas je život. Nedá se vrátit ani nahradit. Marnit čas znamená marnit život. Ovládat svůj čas však znamená ovládat svůj život a plně ho využívat.“

Alan Lakein, americký spisovatel 

Anketa

NA CO SI VŽDY SI VŽDY UDĚLÁTE ČAS?

Na kávičku
2 x [6%]
Na cigárko
4 x [11%]
Na rodinu
3 x [9%]
Na kamarády
3 x [9%]
Na nákupy
3 x [9%]
Na své koníčky
5 x [14%]
Na odpočinek
8 x [23%]
Na cestování
2 x [6%]
Na uklízení
3 x [9%]
Na návštěvu občerstvovacího zařízení
2 x [6%]

Celkem hlasovalo : 35

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
AKTUALITY
JDI nahoru