Klára Klempířová si je jistá, že krásné šaty podporují sebevědomí!

Klára Klempířová je stylistka, módní redaktorka, konzultantka v oblasti módy, stylu a formálního oblečení s dvacetiletou praxí v oboru, která si plně uvědomuje, co šaty v životě žen i mužů mohou znamenat. Oblečení má totiž vliv na náladu a samozřejmě také na sebevědomí. Módu nejprve studovala, pak ji také předváděla, navrhovala i šila a dnes o módě přednáší. Věnuje se primárně projektu Akademiestyluamody.cz, kde nabízí zákaznicím workshopy, semináře, zážitkové nákupy i společná setkání.

Co rozhodně patří mezi Vaše úspěchy?

Za svůj největší úspěch považuji to, že jsem udělala mnoha ženám i mužům kvalitnější život.  Stačilo velmi málo prostředků a času, aby se posunuli, byli krásnější, měli styl a byli ve svém životě úspěšnější.  V tom vidím hlavní smysl své práce.

Kromě svého projektu se živíte také jako výtvarnice kostýmů?

Ano, od covidu teď nejvíce funguji jako kostýmní výtvarnice, protože je to obdoba toho, co jsem kdysi dělala a nyní naštěstí mám práce dost, abych se uživila. To, že dělám kostýmní výtvarnici je hezké, ale je to práce náročná, často o nervy. Jsou za ni o něco lepší peníze, ale je potřeba se z toho občas „oklepat“. Každý, kdo dělá u filmu, mi dá za pravdu, že se to nedá dělat dlouhodobě.

Módní poradenství vás určitě baví, jaký workshop připravujete na veletrhu STYL KABO?

Workshopy šijeme vždy na míru, podle toho, komu jsou určeny. Vzděláváme například běžné ženy, i ty, které jsou v důchodu nebo na mateřské, jindy se zase scházíme s odborníky, je to různé. Díky své téměř třicetileté praxi, kdy se oboru věnuji od maturity jen s pauzami na dvě krátké mateřské, jsem vygenerovala Pět pravidel stylu. Buď se totiž člověk se stylem narodí, nebo si ho musí vykřesat. Na veletrhu bych zvolila tento úvodní workshop, náš bestseller Pravidla stylu, kde mohu návštěvníkům všech pět pravidel představit.

Kam se podle vás posouvá současná móda?

Musím konstatovat to, co už říkaly naše babičky – že se to pořád točí a opakuje. Mě to baví, mám osmnáctiletou dceru, která teď „objevila Ameriku“, nejdřív měla mrkváče do pasu teď zase zvony. Móda se tedy plus mínus pořád opakuje, ale je tam daleko větší rozvolnění a jde se směrem k větší ležérnosti a komfortu. Což dokazuje něco, na co už jsme si zvykli, a to, že se nosí šaty s teniskami. Něco, co bylo nemyslitelné v dobách našich babiček. Doba covidová, jinak řečeno tepláková, přinesla rozvolnění módy směrem k ještě většímu pohodlí.

Máte prý i vlastní e-shop, co pěkného vyrábíte?

E-shop klaraklempirova.com vznikl během covidu. Vrátila jsem se zde ke své profesi návrhářky a začala jsem dělat pro ženy takové šaty, které jim zvednou sebevědomí. Jsou tam mikinové šaty, které mají speciální koncept. Prodávají se se spodničkami a vy je můžete nosit na doma, nebo s legínami nebo večer na kafe se spodničkou a páskem. Střih jsem vychytala tak, že sluší všem postavám. Letos jsem přidala kaftany, což jsou taková kimona, něco mezi župánkem a pláštěm v boho stylu. Je to myšleno na plavky pro ženy v mém věku, ale dají se stajlovat i na minišaty nebo s džínami a tričkem.

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
354 x [13%]
Aperol spritz
245 x [9%]
Cuba Libre
260 x [10%]
Piňa Colada
245 x [9%]
Daiquiri
250 x [9%]
Margarita
350 x [13%]
Cosmopolitan
266 x [10%]
Mai-Tai
230 x [9%]
Whiskey sour
243 x [9%]
Pisco sour
253 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2696

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru