Domů VIPky

Stáňa Šlosserová: Udržitelná kapsulová móda nabízí nespočet vzájemných kombinací

Stačí mít několik základních kousků v šatníku, které lze vzájemně kombinovat. Když k tomu přidáte kvalitní a udržitelné materiály a osobitý styl každého z nás, můžeme si ze současných trendů vybrat to pravé ořechové. Skvělou průvodkyní výběru nám bude stylistka Stáňa Šlosserová, na toto téma připravuje i workshop na veletrhu. V rámci svého projektu Jsem-jsem se snaží pomáhat v rámci módního poradenství i nám, běžným smrtelníkům a to přesto, že patřila do týmu kostymérů oscarových hvězd, mj. ve filmu Gladiátor. Pojďme si s ní popovídat ještě před veletrhem.

Když se řekne Styl Kabo, co si vybavíte jako první?

Vybavím si oblečení.

Jaký bude váš workshop na těchto veletrzích módy?

Workshop se zabývá udržitelností v módě a sestavením tzv. kapsulového šatníku, tedy mít jen ty nejzákladnější kousky, ze kterých dokážeme udělat všechny kombinace, co k životu potřebujeme.

Jak vnímáte současnou módu a trendy, kam se to posouvá, je to směrem k oné udržitelnosti?

Ano k udržitelnosti. Ale v současné době nevidím trendy, ale spíše vnímám to, že každý, kdo ví „kdo je“, si dokáže najít to, co potřebuje. Aby se dokázal projevit a objevil sám sebe.

Co vás v současnosti zaměstnává, čemu se věnujete?

Mám více projektů, na kterých participuji. Jedním z projektů je moje značka Jsem-Jsem, kterou dáváme dohromady s mojí kolegyní. Je to oděvní značka, kde sestavujeme ikonické kousky a já učím, jak je kombinovat dohromady a vybírat materiály, protože je šijeme. To je jeden projekt a pak jako filmová kostýmní výtvarnice zrovna pracuji na druhé sérii seriálu Kukačky, kterou vysílá Česká televize. Tam dělám výtvarníka kostýmů.

Co vás na práci nejvíc naplňuje, proč jste se pro ni rozhodla? Mám teď na mysli především kostymérku…

Ono je to propojené. A proč mě to baví? Myslím, že jsem zjistila, co je můj talent, a proto se mu věnuju. Všechny věci, které se toho týkají, se mi otevírají na cestě a já jen vstupuju do těch vod a tvořím je. Není to o tom, že bych si to vybrala, ale já se s tím prostě narodila.

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
369 x [13%]
Aperol spritz
259 x [9%]
Cuba Libre
270 x [9%]
Piňa Colada
259 x [9%]
Daiquiri
260 x [9%]
Margarita
360 x [13%]
Cosmopolitan
277 x [10%]
Mai-Tai
283 x [10%]
Whiskey sour
256 x [9%]
Pisco sour
267 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2860

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru