Koučka a módní návrhářka Helena Bedrnová má pro oblékání svoji filosofii

Helena Bedrnová je známá koučka a módní návrhářka. Tajemství celoživotní atraktivity podle ní spočívá ve skvělém osobitém stylu. Jejích sedm pravidel stylu vám přinášíme na konci našeho rozhovoru.

Na veletrhu STYL Kabo se účastníte i módních přehlídek. Na co konkrétně byste pozvala návštěvníky? 

Pozvala bych je na nejnovější kolekci, která se bude na veletrhu předvádět. Je to kolekce, kterou jsem nazvala MUST HAVEN a navrhla ji ze střípků toho nejlepšího, co si zákaznice u mé značky oblíbily. Jsou to třeba objemné balonové sukně z neoprénu a fantazijních netradičních materiálů jako je perforovaná koženka, maxi dlouhé neoprénové vesty, jednoduché zavinovací cool kabáty, křivákové bundičky a krátké i dlouhé kardigany, zimní kašmírové crop topy a kalhoty s módními širokými nohavicemi ze splývavého sendvičového semiše a svetry z měkounkých kožešin a bouclé. Mám ráda kombinace zdánlivě nekombinovatelných materiálů. Čím zajímavější materiál, tím je to pro mě větší výzva.
Co považujete za svůj největší úspěch v branži? 

Za svůj největší úspěch považuji, že jsem to nevzdala. Že jsem dokázala vybudovat místo v Praze, oděvní Galerii, kam ženy mohou přijít jako do oázy pohody a mohou čerpat sílu z tvořivé atmosféry, kterou je galerie prostoupená. Nemohla jsem to vzdát, protože design a móda je moje láska. A skutečná láska trvá celý život.
Na jakou celebritu ve svém portfoliu nejraději vzpomínáte z hlediska spolupráce? 

Pro mě je každá žena celebrita. Ke každé přistupuji jako k výjimečné osobnosti. U každé ženy mě jako první zaujme její vnitřní krása.
Jaký je váš osobní módní styl? 
Ráda nosím pohodlné street style oblečení jako jsou volné kalhoty, rozevláté vesty, kardigany nebo maxi dlouhé kabáty. Miluju šaty. Šaty, které se nesou, šaty, které mají lehounké materiály a vlají za mnou. Ale někdy mám chuť i na sexy pouzdrovky, ke kterým si mohu vzít vysoké podpatky. Říkám tomu terapie odpočinku, protože ve vysokých podpatcích a přiléhavých šatech toho moc neudělám. Za to si mohu konečně vzpomenout na svoji ženskost a odpočinout si.

 

  1. Najděte si svůj styl oblečení podle toho, jaký jste typ osobnosti. Zatímco móda je proměnlivá, Váš harmonický osobitý styl zajistí vaši atraktivitu po celý život. Dejte svým zevnějškem najevo jaká jste uvnitř. Vnější podporuje vnitřní a naopak. Vnější vzhled podpoří Vaše vnitřní sebevědomí a vaše zvýšené sebevědomí podpoří Vaši touhu zlepšit svůj vzhled.
  2. Volte oděvní součásti a doplňky podle feng shui. Například k ženě, která se narodila podle čínského horoskopu s prvkem vody, se hodí:  kreativní oblečení, kombinace nesourodých prvků a oděvních součástí . K ženě, která se narodila podle čínského horoskopu s prvkem dřeva, se hodí: přirozené, uvolněné a pohodlné oblečení. K ženě, která se narodila s prvkem ohně, se hodí: vypasované střihy, vysoké rozparky a výstřihy, zvířecí vzory, kůže a kožešiny, lesk a okázalý vzrušující styl upoutávající pozornost . A k ženě, která se narodila s prvkem země, se hodí oblečení, které má rovné funkční tvary a přírodní materiály s tvrdší strukturou jako například tvídy.
  3. Vyberte pro sebe ty správné barvy. Barvy jsou mocným prvkem atraktivity. Správně zvolená barva dodá vašemu outfitu ten správný look. Při výběru barev se můžete řídit jednoduchým pravidlem: barvy, které vidíte ve svém obličeji a ve vlasech, jsou vaše osobní barvy. Tyto barvy pak jakoby opisujete do svého oblečení. Například, když máte modré oči, pak vám budou slušet modré odstíny oděvních součástí, kabelek nebo obrouček u brýlí.
  4. Pro přitažlivost použijte takzvané magnetizující prvky. Jsou to: světlé barvy, ostré jasné barvy, lesklé barvy a výrazné vzory.
  5. V každém outfitu se zaměřte i na správnou míru kontrastu. Když sestavujete kompletní outfit složený z jednotlivých oděvních součástí, záleží na tom, jaké rozdíly barevných odstínů mezi jednotlivými částmi oblečení vzniknou. Pravidlem pro správnou volbu kontrastů jsou barvy v obličeji a ve vlasech. Platí: čím výraznější je rozdíl mezi barvou pleti a barvou vlasů, tím kontrastnější vám bude slušet oblečení. Například tmavovláskám s tmavýma očima a se světlou pletí tak budou slušet vysoké kontrasty barev, třeba černá s křídově bílou nebo jasně červenou. Jemnější kontrasty, jako je kombinace bledě modré s béžovou, zase sluší blondýnkám s olivovou, nebo narůžovělou pletí a světlou barvou očí.
  6. Texturované materiály použijte jako lifting pleti. Pokud máte v obličeji pihy, vrásky nebo akné, pak vám pro odpoutání pozornosti od těchto nedostatků a optické vyrovnání pleti skvěle poslouží materiály, jejichž povrch je texturovaný. Tedy materiály, které nejsou hladké ale mají na omak hrubší, texturovaný povrch jako jsou například pleteniny, tvídy nebo krajky.
  7. Pro odpoutání pozornosti použijte tmavé, tlumené nebo matné barvy. Pokud potřebujete postavu opticky zeštíhlit, pak vám skvěle poslouží́ tyto tři skvělé tipy, které́ když̌ použijete, odpoutáte pozornost ve vašem oblečení tam, kde potřebujete. Jestliže máte širší stehna a zadeček a přejete si tuto dispozici vaší postavy kamuflovat, pak použijte například černé́ matné́ kalhoty z odlehčeného střechového materiálu. Pro zeštíhlení také platí: čím splývavější a lehčí materiály zvolíte, tím budete opticky působit štíhleji.
Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
349 x [13%]
Aperol spritz
241 x [9%]
Cuba Libre
255 x [10%]
Piňa Colada
241 x [9%]
Daiquiri
246 x [9%]
Margarita
345 x [13%]
Cosmopolitan
262 x [10%]
Mai-Tai
226 x [9%]
Whiskey sour
239 x [9%]
Pisco sour
249 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2653

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru