Karamelová bábovka z pohankové mouky

Zcela jednoduchý recept  potěší každou hospodyňku, která nemá příliš času a její chuť pro změnu všechny strávníky.

Ingredience:

  • 7 dkg pohankové celozrnné hladké mouky Pernerka
  • 3 vejce (vážená ve skořápce 20 dkg)
  • 5 dkg třtinového cukru
  • 7 dkg kukuřičného škrobu
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 1,2 dl oleje
  • 30 dkg karamelového salka
  • máslo a mouka do formy

Postup:

  1. Žloutky dobře ušleháme s cukrem (asi 2 minuty metlou). Přilijeme olej a šleháme další asi 1 minutu. Přidáme salko a opět dobře rozšleháme.
  2. Přimícháme ostatní suroviny a nakonec dobře ušlehaný sníh z bílků.
  3. Nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku o průměru 20 cm.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů na spodním roštu asi 35 až 37 minut. Kdyby se vám začal vršek připalovat, tak ke konci pečení můžete bábovku přikrýt alobalem.
  5. Pamatujte na to, že každá trouba peče jinak – než bábovku vyndáte, zkuste těsto špejlí nebo párátkem, jestli je již upečené.
  6. Bábovku vyklopíme na mřížku a necháme ji vychladnout.
Podzim s F&F

Celebration BOX

BLOG/ČEK

„Nikdy svůj život nezměníte, když se necítíte dobře, tedy myšleno k lepšímu. A tak se ho snažte trvale zlepšovat, abyste ho mohli změnit.“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
156 x [10%]
Hospoda/hostinec
144 x [9%]
Pivnice
160 x [11%]
Vinárna
140 x [9%]
Kavárna
161 x [11%]
Čajovna
144 x [9%]
Bar
158 x [10%]
Bistro
152 x [10%]
Rychlé občerstvení
158 x [10%]
Cukrárna
143 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1516

Biorythme

PETER BENCE

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru