Karamelová bábovka z pohankové mouky

Zcela jednoduchý recept  potěší každou hospodyňku, která nemá příliš času a její chuť pro změnu všechny strávníky.

Ingredience:

  • 7 dkg pohankové celozrnné hladké mouky Pernerka
  • 3 vejce (vážená ve skořápce 20 dkg)
  • 5 dkg třtinového cukru
  • 7 dkg kukuřičného škrobu
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 1,2 dl oleje
  • 30 dkg karamelového salka
  • máslo a mouka do formy

Postup:

  1. Žloutky dobře ušleháme s cukrem (asi 2 minuty metlou). Přilijeme olej a šleháme další asi 1 minutu. Přidáme salko a opět dobře rozšleháme.
  2. Přimícháme ostatní suroviny a nakonec dobře ušlehaný sníh z bílků.
  3. Nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku o průměru 20 cm.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů na spodním roštu asi 35 až 37 minut. Kdyby se vám začal vršek připalovat, tak ke konci pečení můžete bábovku přikrýt alobalem.
  5. Pamatujte na to, že každá trouba peče jinak – než bábovku vyndáte, zkuste těsto špejlí nebo párátkem, jestli je již upečené.
  6. Bábovku vyklopíme na mřížku a necháme ji vychladnout.
Termo lahev Fizz&Go COOL

World Burger Tour 2025

BLOG/ČEK

„Nikdo z nás nikdy nespočítá, nevyčísli, nezjistí, kolik měl v životě štěstí. Mnohé okamžiky ani nepostřehneme, a přitom rozhodly o našem životě…“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
90 x [10%]
Hospoda/hostinec
80 x [9%]
Pivnice
96 x [11%]
Vinárna
77 x [9%]
Kavárna
95 x [11%]
Čajovna
81 x [9%]
Bar
95 x [11%]
Bistro
83 x [10%]
Rychlé občerstvení
92 x [11%]
Cukrárna
79 x [9%]

Celkem hlasovalo : 868

Revalid Skin Care

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru