Karamelová bábovka z pohankové mouky

Zcela jednoduchý recept  potěší každou hospodyňku, která nemá příliš času a její chuť pro změnu všechny strávníky.

Ingredience:

  • 7 dkg pohankové celozrnné hladké mouky Pernerka
  • 3 vejce (vážená ve skořápce 20 dkg)
  • 5 dkg třtinového cukru
  • 7 dkg kukuřičného škrobu
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 1,2 dl oleje
  • 30 dkg karamelového salka
  • máslo a mouka do formy

Postup:

  1. Žloutky dobře ušleháme s cukrem (asi 2 minuty metlou). Přilijeme olej a šleháme další asi 1 minutu. Přidáme salko a opět dobře rozšleháme.
  2. Přimícháme ostatní suroviny a nakonec dobře ušlehaný sníh z bílků.
  3. Nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku o průměru 20 cm.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů na spodním roštu asi 35 až 37 minut. Kdyby se vám začal vršek připalovat, tak ke konci pečení můžete bábovku přikrýt alobalem.
  5. Pamatujte na to, že každá trouba peče jinak – než bábovku vyndáte, zkuste těsto špejlí nebo párátkem, jestli je již upečené.
  6. Bábovku vyklopíme na mřížku a necháme ji vychladnout.
Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
183 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
183 x [10%]
Daiquiri
184 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
165 x [9%]
Whiskey sour
183 x [10%]
Pisco sour
190 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1860

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru