Pro každodenní sprchovací rutinu vyberte ten správný typ

Dejte v létě přednost sprchování. Sprcha vás příjemně povzbudí, sníží vaši vodní stopu a vy tak můžete ušetřit peníze v rodinném rozpočtu. Nahrazením jedné koupele pětiminutovou sprchou ušetříte 25 až 125 litrů vody.

Sprchování je každodenní rutina, o které obvykle příliš nepřemýšlíte. Poté, co zazvoní budík, a vy vstanete z postele, musí ranní sprcha zajistit, abyste se probudili a začali den správně. Někteří lidé však dávají přednost dlouhé sprše plné relaxace po náročném dni - večerní chvíli čisté pohody, kterou si dopřejí sami. Každý z nás přistupuje ke sprchování jinak a možná vás překvapí, že rozdíly existují i mezi národy. Aby společnost GROHE přišla na kloub rozmanitosti sprchovacích návyků, provedla mezinárodní studii sprchování, v rámci které se dotazovala spotřebitelů v sedmi zemích Evropy a Blízkého východu.

Například Dánové mají ke sprchování praktický přístup - pouze 23 % z nich považuje koupelnu za prostor pro „čas pro sebe“. Ale z průzkumu vyplynulo, že každý druhý Dán má ve sprše pravidelně sex. Rusové a Egypťané jsou skutečnými milovníky pohody a sprchování. Podle výsledků průzkumu si respondenti z obou zemí dopřávají dlouhé relaxační sprchy a další procedury, jako jsou tělové peelingy. Tomu jsou přizpůsobené i jejich koupelny, kde nechybí světla, hudba nebo boční trysky. Francouzi jsou jasnými lídry, pokud jde o četnost sprchování a úsporu vody: V létě se 86 % lidí sprchuje denně nebo několikrát denně, v zimě 69 %.

Podle statistik společnosti GROHE nám v Čechách zabere sprcha zhruba 8 minut. Zkrácením doby sprchování o každou minutu ušetříte více než 560 litrů vody měsíčně. 48,82 procent respondentů si napouští vanu a polovina z nich více než třikrát za měsíc. Samozřejmě záleží, jak velkou máte vanu a jak plnou si ji napustíte: u klasické vany počítejte tak se 100 – 150 litry vody, u luxusní rohové i s 200 litry. V průměru vám tedy 3 relaxační vany měsíčně zvětší vodní stopu o 15 litrů denně, což je 450 litrů vody za měsíc.

Napadlo by vás, že sprchování se může v závislosti na zemi a konkrétním člověku tolik lišit? Tyto odlišné sprchovací návyky vyžadují individuální řešení sprchování. Pro oslavu ryze individuálních okamžiků ve sprše vyvinula společnost GROHE výběr všestranných produktových balíčků - vhodných pro různé potřeby a každý rozpočet: Termostaty GROHE v podomítkové nebo nástěnné verzi, jako je Grohtherm 1000 Performance, sprchové systémy GROHE, jako je sprchový systém GROHE Euphoria 260 a 310 nebo sprchové systémy GROHE SmartControl.

Popisky k přiloženým fotkám:

Grohe Euphoria - Sprchový set 260 s nástěnnou baterií, 3 proudy, chrom 27473001.  

Nabízí například Sanitino.cz

Grohe Euphoria SmartControl - Sprchový set Cube 310 Duo s termostatem, 2 proudy, chrom 26508000.

Nabízí například Sanitino.cz  

Grohe Rainshower F - Series 20, stropní sprcha, 381 x 456 mm, chrom 27939001

Stropní sprcha GROHE Rainshower řady F představuje jedinečný a luxusní středobod každé koupelny. Její mimořádně velké rozměry (508 x 508 mm) poskytují uklidňující spršku GROHE RainSpray, která vás zahalí jako jemný letní déšť.  Kombinujte tuto působivou stropní sprchu s dalšími výrobky řady Rainshower F: boční sprchou, světelnou sadou, zvukovou sadou a parním generátorem. Společně promění vaši koupelnu ve vícesmyslovou oázu pro fyzickou, emocionální a duchovní pohodu. Intuitivní aplikace GROHE F-digital Deluxe vám umožní navrhnout vlastní kombinaci osvětlení, zvuku a páry - ideální pro vaše jedinečné lázeňské útočiště. 

K prodeji např. na Sanitino.cz  

Další užitečné tipy najdete na naší digitální platformě GROHE X.

Sledujte nás na sociálních sítích: Facebooku, Twitteru, Instagramu, LinkedIn a YouTube.

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
182 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
181 x [10%]
Daiquiri
183 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
164 x [9%]
Whiskey sour
182 x [10%]
Pisco sour
189 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1853

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru