Nahrávám...

Domů Sport

Sauber Junior Team se chystá do Barcelony: Charouzovi hoši chtějí potvrdit formu z Baku

Další díl seriálu FIA Formule 2 se koná v Barceloně a samozřejmě u toho nebude chybět ani Sauber Junior Team by Charouz. Jezdci české stáje chtějí potvrdit nárůst formy a bodový zisk z předchozí zastávky v Baku. Díky přímým přenosům u toho můžete být i vy.

Společnost Sauber Motorsport, která ve Formuli 1 jezdí jako Alfa Romeo Racing a úspěšný tým Charouz Racing System je spojení, které si klade za cíl vychovávat talentované jezdce napříč kategoriemi FIA. Sauber Junior Team se bude v Barceloně v rámci šampionátu F2 snažit navázat na úspěch z metropole Ázerbájdžánu. Američan Correa dojel sedmý a ve sprintu pak dokonce získal skvělé druhé místo. Celkově je šestý a v pořadí týmů se stáj drží na solidní sedmé příčce.

Testovací jezdec Alfa Romeo Racing F1 Juan Manuel Correa i člen Ferrari Driver Academy Callum Illot tak mají na co navazovat. Oba jezdci přitom mají s 4,65 km dlouhým okruhem v Barceloně zkušenosti z předsezónních testů i z loňských závodu v rámci GP3. Právě "nová" Formule 3 bude vůbec poprvé součástí nadcházejícího závodního víkendu a ve Španělsku si tak odbyde letošní premiéru.

V pátek bude po 45 minutách tréninku následovat půlhodinová kvalifikace F2. Ta určí pořadí na startovním roštu pro sedmatřicet okruhů sobotního závodu (přímý přenos na Sport 1 od 16.30). Program F2 pak ukončí nedělní sprint na 26 kol (přímý přenos na Sport 1 od 07.30). 

Majitel Charouz Racing System, Antonín Charouz, řekl: „Od našeho úspěchu v Baku je v týmu fantastická atmosféra. Tento víkend se chceme na této vlně svést. Jde o okruh, který dobře známe, což je pro nás jedině dobře. Zvlášť, když budeme mít na startu dva nováčky v seriálu F2.“

Bob Vavřík, šéf týmu, řekl: „Body a zejména druhé místo v Ázerbajdžánu pro nás bylo dobrý návratem do Evropy. Pro závody v Barceloně jsme optimisticky naladěni, v předsezónním testování jsme si tu vedli dobře. Měli jsme v simulaci závodu nejrychlejší čas. Pracujeme na tom, abychom vše dobré přenesli do závodů.“

Juan Manuel Correa řekl: „Barcelona je trať, kterou znám docela dobře. Je samozřejmě důležité přenést si vše z Baku i do Barcelony, i když víme, že okruh je jiný a začínáme vlastně od nuly. Hlavně se musíme zaměřit na kvalifikaci. Pokud se nám podaří dostat se tam, kam patříme, což je nejlepší osmička, celý víkend pro nás bude mnohem jednodušší.“

Callum Ilott řekl: „V Barceloně jsme měli předsezónní testy, takže máme mnohem větší znalosti o okruhu i fungování auta, než jsme měli v Baku. V předchozích dvou závodních víkendech jsem nezajel ideálně, takže se do Barcelony opravdu těším.“

Foto: Sauber Junior Team

CHOCOLAND

BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA
Půlstoletí na tomto světě si žádá, abychom opustili hluboce vyjeté koleje, některé zvyky, zřekli se povinností, které jsme na sebe ušili a jsou naším bičem... 
Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale do téhle chvíle rozhodně ne cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit!
Rozhodla jsem se, že navštívím všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě. Svůj tříletý projekt jsem nazvala PARAEVROPSKÁ CESTA a odstartovala jsem ho 21. 3. cestou do Vídně  Touto cestou chci poděkovat všem, kteří mne podporují!  

Víte kolik leží v Evropě zemí? 

Lenka Žáčková

HIMALYO
NÁŠ TIP

MIOMAT

8G PŘIJÍMAČKY.CZ

SLOVA SLAVNÝCH

„Čas je život. Nedá se vrátit ani nahradit. Marnit čas znamená marnit život. Ovládat svůj čas však znamená ovládat svůj život a plně ho využívat.“

Alan Lakein, americký spisovatel 

Anketa

JAKÉMU MASU DÁVÁTE PŘEDNOST?

Kuřecímu
75 x [13%]
Hovězímu
65 x [11%]
Vepřovému
48 x [8%]
Krůtímu
50 x [9%]
Jehněčímu
46 x [8%]
Sladkovodním rybám
57 x [10%]
Mořským rybám
62 x [11%]
Mořským plodům
59 x [10%]
Jinému druhu masa
54 x [9%]
Maso nejím
57 x [10%]

Celkem hlasovalo : 573

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
AKTUALITY
JDI nahoru