O obuv musíme pečovat od prvního obutí

Jak pečujete o své boty? Pečujete o ně nebo je po příchodu domů pouze odložíme do botníku, kde leží bez povšimnutí do dalšího obutí? Nadšení z nové obuvi vystřídá po pár nošeních údiv, proč už není tak hezká, komfortní, nebo proč promoká. Při správné péči se však vaše radost z koupených botiček výrazně prodlouží. Ačkoliv by měla být péče o obuv celoroční záležitostí, s příchodem podzimu (který tu bude už za měsíc) a sychravého počasí se nároky na ní ještě zintenzivňují.

Je důležité pečovat o obuv už od jejího pořízení. Ještě před tím, než boty poprvé obujete ven, ošetřete je vhodným přípravkem podle druhu materiálu, ze kterého jsou vyrobeny. V prodejnách Deichmann můžete také využít službu Imbox a boty nechat poprvé naimpregnovat přímo v nich. Neméně důležité je správné obouvání – naučte se používat lžíci na obouvání a vyhněte se tak sešlapané obuvi. Při vyzouvání ze šněrovacích bot nezapomeňte uvolnit všechny tkaničky, je to šetrnější nejen pro obuv, ale i pro vaše nohy. Jelikož je podzimní počasí nevyzpytatelné, může se stát, že boty promoknou. V takovém případě pak doma použijte napínák, který na vlhké obuvi vyrovná záhyby vzniklé při chůzi, odlehčí spodní konstrukci obuvi a pomůže udržet její správný tvar. Obuv nechte následně volně uschnout, rozhodně ji nepokládejte do blízkosti topení, může totiž dojít k jejímu nezvratnému poškození, především u kožených modelů.

Umění čistění obuvi

Držte se hesla: nejdřív čistit, poté chránit. Pouze čistá obuv se dá ošetřovat vhodnými prostředky na údržbu. Boty by se měly po každém nošení utřít hadříkem a vlažnou vodou, nebo vykartáčovat od prachu. Velurové usně čistěte nejlépe pomocí pryžového nebo drátěného kartáče. Až pak na obuv rovnoměrně naneste vhodný prostředek určený na údržbu obuvi.

Prostředky na údržbu obuvi

V prodejnách Deichmann najdete speciální prostředky na ochranu a údržbu obuvi, a to jak na modely ze syntetických, tak kožených či textilních materiálů. Personál vám ochotně poradí, jaký typ přípravku pro vaši obuv zvolit. Použitím nesprávného ošetřujícího prostředku byste totiž mohli nadělat víc škody než užitku. V nabídce najdete různé ošetřující a impregnační spreje, aktivní čističe, ochranné krémy a vosky, speciální ochranné mléko nebo také změkčovadlo na useň a syntetické materiály, které vám pomůže změkčit místa, kde obuv tlačí. Seženete zde i klasický kartáč, nebo speciální kartáč na semiš. Co se týče impregnace obuvi, je v nadcházejících měsících nesmírně důležitá. Chrání vaše boty proti vlhkosti a zabraňuje nečistotám, aby se na obuvi usazovaly.

Nezapomínejte také na správnou hygienu chodidel. Aby byly vaše nohy svěží, používejte sprej s pravým hedvábím. Ten udrží chodidla suchá po celý den. V nabídce je také aktivní sprej s S formulí, který dezinfikuje vnitřek obuvi, ničí bakterie a zanechává příjemný pocit. Dalším tipem je možnost výměny stélky v případě, že se ta původní jednoduše opotřebuje. Vybrat si můžete opět z několika druhů, například kožené s aktívním uhlím proti zápachu, nebo gelové, které se dají prát v ruce. V chladnějších podzimních měsících určitě oceníte také zateplené stélky.

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
199 x [11%]
Aperol spritz
185 x [10%]
Cuba Libre
192 x [10%]
Piňa Colada
185 x [10%]
Daiquiri
186 x [10%]
Margarita
188 x [10%]
Cosmopolitan
202 x [11%]
Mai-Tai
167 x [9%]
Whiskey sour
185 x [10%]
Pisco sour
192 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1881

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru