Restaurace The Artisan rozšiřuje svoji večerní nabídku o jedinečné chutí Česka

The Artisan, restaurace pražského hotelu Marriott, tento týden rozšiřuje svůj provoz a hostům bude své nové večerní À la carte menu podávat od pondělí do soboty vždy od 18 do 23 hodin, středeční a čtvrteční večery budou navíc zpestřeny živým hudebním vystoupením. Originální koncept restaurace je inspirován chutěmi moderní české kuchyně a klade důraz na využití sezónních surovin z vlastní produkce a od lokálních farmářů, poctivou řemeslnou výrobu a udržitelnost provozu.

„Jsme moc rádi, že můžeme hostům konečně plně představit večerní koncept naší restaurace The Artisan. Nové menu jsem sestavil se svým týmem a je inspirováno dlouhodobou spoluprací s našimi osvědčenými lokálními farmáři a dodavateli,“ říká šéfkuchař David Rejhon.         

Hosté The Artisan budou moci předkrmy a hlavní chody vybírat hned z několika kategorií, podle toho, odkud pochází hlavní ingredience jednotlivých pokrmů: farma, řeka, zahrada či pole a les. Mezi delikatesy z nabídky předkrmů patří určitě hovězí tatarák z plemene Čestr připravovaný přímo před hosty, uzené kachní prso s rebarborou a domácím pampeliškovým medem a tradiční kulajda s nakládanými houbami, křepelčím vejcem a koprem.  „Při sestavování menu vždy dbáme na rozmanitost chutí, a tak jsme jako hlavní chody na závěr letní sezóny zařadili například jesetera s kedlubnou a kaviárem z Rieslingu, naší „artisanskou“ svíčkovou s karlovarským knedlíkem a vegetariáni si jistě pochutnají třeba na grilovaném květáku s vejcem 62 a ořechy nebo hlívě ústřičné s pohankou, klíčky jehličí a jalovcem,“ představuje vybrané pochoutky z hlavního menu David Rejhon. „Nechybí samozřejmě ani top výběr stařených hovězích steaků z Josper grilu či vepřová pečeně, které si hosté mohou dochutit našimi domácími omáčkami z pepře a rumu, máku a švestky nebo kmínu a piva,“ dodává.  

Menu restaurace je vždy připravováno v úzké spolupráci s ověřenými farmáři působícími v okruhu 200 kilometrů od Prahy, což zajišťuje udržitelnost při přepravě surovin.  Mezi dvorní dodavatele masa nejvyšší kvality patří A-maso, restaurace již dlouhodobě spolupracuje také s rodinnou farmou Kalendova Chabrybárna z Prahy, dodávající vždy čerstvé ryby z venkovních rybníků napájených přírodním pramenem, a rovněž se Sluneční farmou Vykáň, známou pro organické pěstování desítek druhů paprik, rajčat a dalších jedinečných odrůd zeleniny, ovoce a bylin. Šéfkuchař a jeho tým rovněž hojně využívají vlastní zahrádku a vnitřní kultivátor, kde pěstují vlastní bylinky, jedlé květy a výhonky, které používají nejen k obohacení chuti pokrmů, ale také k výrobě vlastních olejů, octů či sirupů.   

Restaurace The Artistan je proslulá svou otevřenou, „divadelní“ kuchyní, kde hosté mohou pozorovat přípravu své večeře v reálném čase, a také pro svůj interaktivní servis, během kterého se od obsluhy a kuchařů dozvědí více informací o jednotlivých pokrmech a surovinách, které byly k jejich přípravě použity. Šéfkuchař David Rejhon má zkušenosti z předních restaurací v New Yorku či Vietnamu a působil i v domácím Zátiší či cateringu White Circus od Ambiente. 

Více informací naleznete na: www.theartisan.cz, instagramovém nebo  facebookovém  profilu restaurace.

PENNY má nové plyšáky

Pro chuť i pro zdraví

Revalid Skin Care

Anketa

Které jméno podle vás nejvíce rezonuje mezi návrháři?

Zoltán Tóth
160 x [10%]
Josefína Bakošová
138 x [8%]
Dominik Navrátil
370 x [22%]
Machač
139 x [8%]
Iveta Řádková
121 x [7%]
Lucie Marim
136 x [8%]
Luděk Šmehlík
149 x [9%]
Klára Nademlýnská
148 x [9%]
Beáta Rajská
146 x [9%]
Miroslav Michael Knot
156 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1663

POČASÍ
BLOG/ČEK

„Náš strážný anděl se občas nemůže dívat na to, jak se ničíme, a tak nás zastaví docela drastickým způsobem. Někdy zpomalí či přímo zastaví naše fyzické tělo úrazem, který nám nedovolí konat. Jindy nám uštědří zradu přátel, abychom nešli vstříc po jejich boku vlastní zkáze!“
Lenka Žáčková

Facebook

JDI nahoru