Největší evropský motocyklový festival se vrací ke své bývalé slávě

Již po třiadvacáté se největší evropská motocyklová party European Bike Week® vrátila na prosluněnou jižní stranu Alp v rakouské spolkové zemi Korutany, a to od 6. do 11. září 2022. Přibližně 80 000 účastníků a více než 50 000 motocyklů se sjelo do rakouské vesnice Faak am See, aby oslavilo Harley-Davidson® a motocyklový životní styl v nádherném alpském prostředí na akci, která byla zdarma a otevřená všem jezdcům. Letošním čestným hostem byl Bill Davidson, ředitel muzea Harley-Davidson Museum™ a viceprezident Harley-Davidson Motor Company. Bill je pravnukem jednoho ze zakladatelů společnosti, Williama A. Davidsona.

Centrem veškerého dění byla Harley Village - areál o rozloze přibližně 40 000 m2, kde to ve dne v noci opravdu žilo a kde motocykly lemovaly silnici, kam až oko dohlédlo. Čtrnáct autorizovaných prodejců Harley-Davidson z celé Evropy a řada dalších obchodníků představila motocykly, příslušenství a oblečení a na dvou pódiích v se rámci bezplatného zábavního programu představilo přes 30 hudebních skupin.

Na výstavě H-D EXPO se představily nejnovější motocykly této ikonické značky, včetně odhalení nejnovějšího modelu z kolekce Icons, modelu Low Rider® El Diablo, který byl uveden na trh 1. září a jehož počet je celosvětově omezen na pouhých 1 500 kusů. Naproti výstavě EXPO vystavoval Ford, automobilový partner akce European Bike Week, nové modely Ford Bronco a Ford Mustang v policejních barvách. Po většinu týdne byla plně obsazena předváděcí zóna H-D i dvě nové akce: Revolution Max Experience a off-road Adventure Riding Experience. V rámci obou jízd se jezdci vydali na výlety šité na míru, přičemž Adventure Experience zahrnoval terénní výcvik na modelech Pan America™ 1250, který vedli účastník Rallye Bosna Ralf "Ralle" Wiesenfaller a dakarská legenda Mick Extance.

Další novinkou pro rok 2022 byla zóna elektromobility, kde se testovaly modely LiveWire© OneTM a Serial 1 spolu s prezentací vozů Ford Mustang Mach-E a plně elektrického modelu  Transit - ten byl dokonce schopen nabíjet motocykl LiveWire!

V pátek se v Customizer Area konala Custom Bike Show sponzorovaná značkou Metzeler. V šesti kategoriích bylo přihlášeno přibližně 40 customů, které byly oceněny trofejemi Best in Category, Best in Show a People’s Choice. Cenu Best in Show získal Mirko Perugini z Itálie, který si odvezl domů customově lakovanou nádrž Harley-Davidson a sadu pneumatik Metzeler. V sobotu se na silnice v okolí Villachu a Ossiacher See vydalo 10 000 jezdců, které povzbuzovaly davy místních obyvatel. A v sobotu večer vyhrála šťastná účastnice Karin Serraino zbrusu nový stroj Pan America 1250 Special. Mezi cenami byl také pár vstupenek na oslavy Harley-Davidson 120th Anniversary Festival v Budapešti ve dnech 22 - 25. června 2023.

European Bike Week se do Faak am See vrátí ve dnech 5. - 10. září 2023. 

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
183 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
183 x [10%]
Daiquiri
184 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
165 x [9%]
Whiskey sour
183 x [10%]
Pisco sour
190 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1860

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru