Podzim patří špaldě

Na podzim se náš život výrazně mění. Poslední dny babího léta mizí jako mávnutím kouzelného proutku, a místo nich přicházejí podzimní plískanice plné mlh a prvních mrazíků. A spolu s tím se mění naše chutě a potřeby těla. Jídlo nás musí nejen potěšit, ale také zahřát. A současně nám dodat energii a výživné látky.

A přesně to je chvíle pro téměř zapomenutý klenot našich polí v podobě špaldy, správně pšenice špaldy, která představuje jeden z nejzdravějších druhů obilí. Ve srovnání s běžnou pšenicí má totiž mnohem více vitamínů, minerálů a vlákniny.

Ze špaldy můžete vykouzlit řadu sladkých i slaných pokrmů. Hodí se na pečení, výtečná je špaldová bublanina, špaldové koláčky s tvarohem či tvarohová bábovka ze špaldové mouky. A současně z ní připravíte plnohodnotný oběd či večeři. Krásným příkladem ideálního podzimního jídla jsou špaldové kroupy s kysaným zelím, které nás nabijí energií a dodají našemu tělu spoustu vitamínů. A potěší také kreativní tortilly s cuketou, česnekem a balkánským sýrem.

Špaldová mouka hladká 1 kg BIO PROBIO

Bílá biomouka na sváteční pečení. Pro běžné pečení doporučujeme používat PROBIO mouku chlebovou a celozrnnou, které obsahují hodně vlákniny. Špaldová mouka hladká je vhodná k přípravě koláčů, vánoček, mazanců, vánočního pečiva či k zahušťování polévek a omáček. Využijete ji i na pečení domácího chleba.  Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin.Má podobné složení jako klasická pšenice, ale ve porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná. 

Víte že? Jsme specialisti na zpracování špaldy. Věnujeme se tomu už od našeho počátku v roce 1992 a máme celou řadu špaldových výrobků (špaldota, mouky, vločky, krupice apod. ). Naše technologie nám umožňuje odebírat špaldu téměř "přímo z pole" a  zrno zpracováváme od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Sušíme šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny. Mouky nemeleme do zásoby a máme je proto vždy čerstvé a voňavé.   Naše špalda pochází z ekopolí, když ji pěstujeme, děláme to šetrně, s ohledem na půdu,  vodu, ptáky, hmyz.... Koupí našeho produktu chráníte naši přírodu i své zdraví.  

Cena 73,- / 1 kg

Špaldová mouka celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

Celozrnná mouka je plnohodnotná mouka z celých zrn. Proto má přirozeně tmavší barvu a obsahuje vlákninu a další cenné živiny, které se nachází v obalu a v klíčku zrna. Celozrnná špaldová mouka je vhodná na koláče, buchty, perníky, chléb, quiche, pizzy…

Náš TIP:  Začínáte-li s celozrnnými moukami,  můžete zkusit ve svém oblíbeném receptu nahradit 1/3 bílé mouky moukou špaldovou nebo pšeničnou celozrnnou a pak postupně zvyšovat poměr. Tyto celozrnné mouky obohatí jídlo důležitými živinami, vlákninou a déle vás zasytí. Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin. Má podobné složení jako klasická pšenice, ale ve porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná. 

Cena 79,- / 1 kg

Špaldová mouka polohrubá 1 kg BIO PROBIO

Bílá biomouka na sváteční pečení. Pro běžné pečení doporučujeme používat PROBIO mouku chlebovou a celozrnnou, které obsahují hodně vlákniny. Špaldová mouka polohrubá  je vhodná k přípravě litých těst, na bábovky, perníky, makovníky, a bublaniny. Je vhodná na třená a šlehaná těsta.
Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin. Má podobné složení jako klasická pšenice, ale ve porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná. 

Cena 99,- / 1 kg

Mouka na špaldový piškot a bublaninu 1 kg BIO PROBIO

Směs mouk v ideaálním poměru na přípravu vláčného piškotu, letních ovocných bublanin a dortíků. Směs tvoří z 1/3 špaldová celozrnná mouka, která dodá moučníkům potřebnou vlákninu a sytost. Polohrubá mouka pšeničná těsto nakypří a dodá mu lehkost. Mouka je vhodná nejen na piškoty a bublaniny, upéci z ní můžete i bábovku i jiné moučníky, třeba kynuté buchty nebo rohlíky jsou z ní vynikajicí.

Cena 78,- / 1 kg

Kroupy špaldové (kernotto) 500 g BIO PROBIO

Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin.Má podobné složení jako klasická pšenice, ale v porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná. Špaldové kroupy v kuchyni: osmažené na cibulce jako skvělá příloha k pokrmům, na přípravu špaldot (rizot), na obohacení salátů, do karbenátků, na zapékání, do polévek apod.                

Cena 54,- / 500 g

PENNY má nové plyšáky

Pro chuť i pro zdraví

Revalid Skin Care

Anketa

Které jméno podle vás nejvíce rezonuje mezi návrháři?

Zoltán Tóth
160 x [10%]
Josefína Bakošová
138 x [8%]
Dominik Navrátil
370 x [22%]
Machač
139 x [8%]
Iveta Řádková
121 x [7%]
Lucie Marim
136 x [8%]
Luděk Šmehlík
149 x [9%]
Klára Nademlýnská
148 x [9%]
Beáta Rajská
146 x [9%]
Miroslav Michael Knot
156 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1663

POČASÍ
BLOG/ČEK

„Náš strážný anděl se občas nemůže dívat na to, jak se ničíme, a tak nás zastaví docela drastickým způsobem. Někdy zpomalí či přímo zastaví naše fyzické tělo úrazem, který nám nedovolí konat. Jindy nám uštědří zradu přátel, abychom nešli vstříc po jejich boku vlastní zkáze!“
Lenka Žáčková

Facebook

JDI nahoru