Podzim patří špaldě

Na podzim se náš život výrazně mění. Poslední dny babího léta mizí jako mávnutím kouzelného proutku, a místo nich přicházejí podzimní plískanice plné mlh a prvních mrazíků. A spolu s tím se mění naše chutě a potřeby těla. Jídlo nás musí nejen potěšit, ale také zahřát. A současně nám dodat energii a výživné látky.

A přesně to je chvíle pro téměř zapomenutý klenot našich polí v podobě špaldy, správně pšenice špaldy, která představuje jeden z nejzdravějších druhů obilí. Ve srovnání s běžnou pšenicí má totiž mnohem více vitamínů, minerálů a vlákniny.

Ze špaldy můžete vykouzlit řadu sladkých i slaných pokrmů. Hodí se na pečení, výtečná je špaldová bublanina, špaldové koláčky s tvarohem či tvarohová bábovka ze špaldové mouky. A současně z ní připravíte plnohodnotný oběd či večeři. Krásným příkladem ideálního podzimního jídla jsou špaldové kroupy s kysaným zelím, které nás nabijí energií a dodají našemu tělu spoustu vitamínů. A potěší také kreativní tortilly s cuketou, česnekem a balkánským sýrem.

Špaldová mouka hladká 1 kg BIO PROBIO

Bílá biomouka na sváteční pečení. Pro běžné pečení doporučujeme používat PROBIO mouku chlebovou a celozrnnou, které obsahují hodně vlákniny. Špaldová mouka hladká je vhodná k přípravě koláčů, vánoček, mazanců, vánočního pečiva či k zahušťování polévek a omáček. Využijete ji i na pečení domácího chleba.  Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin.Má podobné složení jako klasická pšenice, ale ve porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná. 

Víte že? Jsme specialisti na zpracování špaldy. Věnujeme se tomu už od našeho počátku v roce 1992 a máme celou řadu špaldových výrobků (špaldota, mouky, vločky, krupice apod. ). Naše technologie nám umožňuje odebírat špaldu téměř "přímo z pole" a  zrno zpracováváme od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Sušíme šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny. Mouky nemeleme do zásoby a máme je proto vždy čerstvé a voňavé.   Naše špalda pochází z ekopolí, když ji pěstujeme, děláme to šetrně, s ohledem na půdu,  vodu, ptáky, hmyz.... Koupí našeho produktu chráníte naši přírodu i své zdraví.  

Cena 73,- / 1 kg

Špaldová mouka celozrnná jemně mletá 1 kg BIO PROBIO

Celozrnná mouka je plnohodnotná mouka z celých zrn. Proto má přirozeně tmavší barvu a obsahuje vlákninu a další cenné živiny, které se nachází v obalu a v klíčku zrna. Celozrnná špaldová mouka je vhodná na koláče, buchty, perníky, chléb, quiche, pizzy…

Náš TIP:  Začínáte-li s celozrnnými moukami,  můžete zkusit ve svém oblíbeném receptu nahradit 1/3 bílé mouky moukou špaldovou nebo pšeničnou celozrnnou a pak postupně zvyšovat poměr. Tyto celozrnné mouky obohatí jídlo důležitými živinami, vlákninou a déle vás zasytí. Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin. Má podobné složení jako klasická pšenice, ale ve porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná. 

Cena 79,- / 1 kg

Špaldová mouka polohrubá 1 kg BIO PROBIO

Bílá biomouka na sváteční pečení. Pro běžné pečení doporučujeme používat PROBIO mouku chlebovou a celozrnnou, které obsahují hodně vlákniny. Špaldová mouka polohrubá  je vhodná k přípravě litých těst, na bábovky, perníky, makovníky, a bublaniny. Je vhodná na třená a šlehaná těsta.
Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin. Má podobné složení jako klasická pšenice, ale ve porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná. 

Cena 99,- / 1 kg

Mouka na špaldový piškot a bublaninu 1 kg BIO PROBIO

Směs mouk v ideaálním poměru na přípravu vláčného piškotu, letních ovocných bublanin a dortíků. Směs tvoří z 1/3 špaldová celozrnná mouka, která dodá moučníkům potřebnou vlákninu a sytost. Polohrubá mouka pšeničná těsto nakypří a dodá mu lehkost. Mouka je vhodná nejen na piškoty a bublaniny, upéci z ní můžete i bábovku i jiné moučníky, třeba kynuté buchty nebo rohlíky jsou z ní vynikajicí.

Cena 78,- / 1 kg

Kroupy špaldové (kernotto) 500 g BIO PROBIO

Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin.Má podobné složení jako klasická pšenice, ale v porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná. Špaldové kroupy v kuchyni: osmažené na cibulce jako skvělá příloha k pokrmům, na přípravu špaldot (rizot), na obohacení salátů, do karbenátků, na zapékání, do polévek apod.                

Cena 54,- / 500 g

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
182 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
181 x [10%]
Daiquiri
183 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
164 x [9%]
Whiskey sour
182 x [10%]
Pisco sour
189 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1853

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru