Nahrávám...

Domů Sport

Sauber Junior Team by Charouz získal v Barceloně cenné zkušenosti

Premiéru letošního ročníku má za sebou šampionát FIA Formula 3. Premiérové závody hostil okruh v Barceloně a byl u toho i český tým Sauber Junior by Charouz. Body z toho sice nebyly, ale zejména Lirim Zendeli ukázal, že dokáže s nejlepšími jezdci držet tempo.

Společnost Sauber Motorsport, která ve formuli 1 startuje jako Alfa Romeo Racing, se pro tuto sezónu spojila s českou stájí Charouz Racing System. Vznikl tak ojedinělý projekt, který dává šanci mladým talentům napříč soutěžemi FIA. Debut ve Formuli 3 si Sauber Junior Team by Charouz odbyl ve španělské Barceloně.

Už první závod ukázal, že to pro nováčka F3 bude pořádně tvrdá práce. Ani jeden z jezdců se bohužel nedostal na body, což znamenalo, že do nedělního závodu piloti odstartují ze zadních pozic. Nejlépe na tom byl stále ještě úřadující šampion F4 Lirim Zendeli, který do závodu pustil ze čtrnácté příčky a skončil těsně za elitní desítkou. Jeho dva týmoví parťáci na tom byli o poznání hůře.

Fabio Scherer odstartoval ze sedmadvacátého místa poté, co se v sobotu dostal do kontaktu se soupeřem. Bohužel devatenáctiletý pilot odjel jen osm kol a kvůli další kolizi ze závodu odstoupil. V den svých třiadvacátých narozenin nezářil ani Raoul Hyman, byť ne úplně svojí vinou. Po pár stech metrech ho sevřeli dva soupeři, Brit neměl kam uhnout a skončil v hrazení. Šanci na reparát budou mít všichni jezdci od 21. do 23. června, kdy se jede další díl seriálu F3 jako součást víkendu F1 a F2.

Majitel Charouz Racing System, Antonín Charouz, se pochvalně vyjádřil na adresu týmu: „Pro naše kluky to byl hodně těžký debutový víkend. Tempo jsme sice měli docela dobré, ale bohužel jsme dvakrát doplatili na chyby jiných. Využijeme čas do dalších závodů k analýze všeho, co se tento víkend stalo tak, abychom ve Francii mohli potvrdit náš potenciál.“

Manažer týmu Jamie Dye řekl: „První závodní víkend bez bodu je zklamáním, ale můžeme si najít i nějaká pozitiva. Pokaždé se nám podařilo zlepšit rychlost vozu a všichni jezdci získali cenné zkušenosti. Každý malá chybička může znamenat velký rozdíl. Budeme tvrdě pracovat, abychom byli na okruhu Paula Ricarda mnohem lepší.“

„Měli jsme slušné tempo a k bodům nechybělo mnoho. Ale celý víkend jsme se stále zlepšovali, rychlost byla vyšší a vyšší. Nezačali jsme mezi nejlepšími, ale věřím, že se tam dostaneme. Myslím, že jsme na dobré cestě,“ řekl k závodu Lirim Zendeli.

Fabio Scherer řekl: „Byl to velmi náročný víkend. Po kvalifikaci jsme se dále zlepšovali, ale o dobré umístění v obou závodech jsem přišel během incidentu před startem prvního závodu. Nemohl jsem pak už moc udělat, ale alespoň jsem získal nějaké zkušenosti. Věřím, že ve Francii budeme silnější.“

Raoul Hyman řekl: „Mrzí mě, že jsem druhý závod nedokončil. Snažil jsem se vyhnout kolizi jezdců a potencionální nehodě a přitom jsem byl zasažen jiným autem. Je to smůla. Auto vypadalo velmi dobře po změnách, které jsme přes noc udělali. Bohužel jsem však neměl možnost je vyzkoušet.”

Foto: Sauber Junior Team

 

BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA
Půlstoletí na tomto světě si žádá, abychom opustili hluboce vyjeté koleje, některé zvyky, zřekli se povinností, které jsme na sebe ušili a jsou naším bičem... 
Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale do téhle chvíle rozhodně ne cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit!
Rozhodla jsem se, že navštívím všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě. Svůj tříletý projekt jsem nazvala PARAEVROPSKÁ CESTA a odstartovala jsem ho 21. 3. cestou do Vídně  Touto cestou chci poděkovat všem, kteří mne podporují!  

Víte kolik leží v Evropě zemí? 

Lenka Žáčková

CHOCOLAND

HIMALYO
NÁŠ TIP

MIOMAT

8G PŘIJÍMAČKY.CZ

SLOVA SLAVNÝCH

„Čas je život. Nedá se vrátit ani nahradit. Marnit čas znamená marnit život. Ovládat svůj čas však znamená ovládat svůj život a plně ho využívat.“

Alan Lakein, americký spisovatel 

Anketa

JAKÉMU MASU DÁVÁTE PŘEDNOST?

Kuřecímu
47 x [14%]
Hovězímu
37 x [11%]
Vepřovému
30 x [9%]
Krůtímu
30 x [9%]
Jehněčímu
29 x [8%]
Sladkovodním rybám
35 x [10%]
Mořským rybám
41 x [12%]
Mořským plodům
33 x [10%]
Jinému druhu masa
33 x [10%]
Maso nejím
32 x [9%]

Celkem hlasovalo : 347

O BOURBONU

Musí být vypálen na území USA 

˜ Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice

˜ Minimální doba zrání jsou dva roky

˜ Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě

˜ V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 

˜ V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 

˜ Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 

AKTUALITY
JDI nahoru