Praní s Miele - udržitelnější, pohodlnější a chytřejší než kdy dříve

Miele se chová odpovědně! Udržitelné péče o prádlo rozhodně patří mezi priority. Hodnoty spotřeby, špičkový výkon a maximálně snadné používání potěší každou domácnost. V programu Eco není doba praní příliš dlouhá, nedochází ke zhoršení výsledku praní a rovněž malé množství prádla lze prát energeticky úsporně. Také podle nového, mnohem přísnějšího energetického štítku jsou téměř všechny pračky Miele s předním plněním zařazeny do nejlepší třídy energetické účinnosti A. A abychom nezapomněli: Miele jako jediný výrobce v oboru testuje své pračky s předním plněním na 20letou životnost a vybavuje je kovem až z 80 % pro dlouhou a bezproblémovou životnost spotřebiče i dobrou recyklovatelnost. Díky tomu se udržitelnost stává každodenní realitou a každý, kdo si vybere pračku Miele, přispívá k ochraně životního prostředí a klimatu.

Aby bylo možné otestovat životnost 20 let při každodenním použití, provádějí se náročné testy zatížení a odolnosti, které jsou určeny pro pět pracích dávek týdně nebo celkem 5 000 programových cyklů. K mimořádné životnosti přispívá také pevná konstrukce a použití vysoce kvalitních materiálů. Všechny modely aktuální generace W1 jsou například vyrobeny až z 80 % z kovu, což má rovněž pozitivní vliv na recyklovatelnost.

Také v oblasti energetické účinnosti jde Miele příkladem: až do zavedení nového energetického štítku v roce 2020 byly všechny pračky zařazeny do tehdy nejlepší třídy účinnosti A+++, nebo dokonce překračovaly její mezní hodnoty až o 50 % - a to při poměrně krátké době trvání programu. V novém štítku nyní téměř všechny modely s předním plněním dosahují nejlepší třídy energetické účinnosti A.

Top model pračky Miele jsou navíc vybaveny druhou přípojkou na teplou vodu, čímž se při používání ušetří dalších 65 % elektrické energie. Celkově se průměrná spotřeba elektřiny podle energetického štítku snížila za posledních 20 let přibližně o 72 %.

PowerWash – inovativní technologie praní pro nízkou spotřebu vody a elektrické energie

Základem vynikající energetické účinnosti a krátké doby provozu je technologie praní PowerWash, která využívá přídavné oběhové čerpadlo k opakovanému přivádění roztoku pracího prostředku zpět do bubnu. Speciální rytmus otáčení bubnu navíc zajišťuje, že prádlo leží u stěny bubnu a vytváří tak tunel.

Tato kombinace umožňuje rychlejší a rovnoměrnější pronikání pracího prostředku do textilií. Několikrát opakované krátké ždímání a následné opětovné postříkání prádla roztokem pracího prostředku (Spin&Spray) dále snižuje spotřebu vody a tím i energii na ohřev. Spotřebiče zároveň přizpůsobují množství vody aktuální náplni. To nejen šetří čas, ale také pomáhá snížit účet za elektřinu.

Efektivní praní jednotlivých kousků – s funkcí SingleWash

Pokud je třeba vyprat pouze jednotlivé kusy oblečení, lze dobu provozu ještě zkrátit. Se speciální funkcí SingleWash se prádlo vypere rychle a energeticky úsporně za pouhých 39 minut. Systém SingleWash přizpůsobuje spotřebu vody a energie, ale také dobu programu přesně podle daného množství. Za tímto účelem je technologie PowerWash doplněna o další parametry, které ještě přesněji zaznamenávají pronikání vlhkosti do textilií. Tak lze i jednotlivé kusy oblečení v případě potřeby prát bez nadměrné spotřeby.

Úspora pracího prostředku a maximální komfort – s TwinDos

K mimořádně efektivnímu používání pracího prostředku významně přispívá automatický dávkovač tekutého pracího prostředku TwinDos, který je integrovaný ve spotřebiči. TwinDos dokáže ušetřit až 30 %* pracího prostředku, což nezávisle potvrdil renomovaný Öko-Institut e. V. ve Freiburgu. V jediném dávkovacím systému na světě pro dvoufázové tekuté prací prostředky odstraňuje prací prostředek UltraPhase 1 od Miele nečistoty, jako je mastnota a bílkoviny, zatímco UltraPhase 2 odstraňuje odolné skvrny, jako je tráva, červené víno nebo káva. Dávkování obou závisí na typu prádla a velikosti náplně. TwinDos dávkuje automaticky ve správný čas a ve správném poměru: nadměrné nebo nedostatečné dávkování, stejně jako manipulace s pracím prostředkem, jsou nyní minulostí - pro maximální komfort a praní stisknutím jediného tlačítka.

Inteligentní řízení spotřeby energie při praní a sušení

Úplná transparentnost spotřeby energie při praní a tipy, jak mohou zákazníci provozovat své spotřebiče ještě udržitelněji a efektivněji nabízí nový Consumption Dashboard**, který bude od roku 2023 k dispozici pro propojené pračky v aplikaci Miele. Konkrétně panel poskytuje informace například o skutečné spotřebě vody a elektřiny dokončeného programu. Jednoduchá a přehledná je rovněž podrobnější analýza, která porovnává průměrné hodnoty všech použitých programů. Na první pohled je tak patrné, že prací program Eco 40-60 potřebuje výrazně méně elektřiny než program Bavlna (40 nebo 60 °C). Consumption Dashboard poskytuje také informace o tom, jak často byl příslušný program používán za týden, měsíc nebo rok. V neposlední řadě jsou zde uvedeny i prací cykly, protože ti, kteří si vystačí s 26 namísto 30 pracích cyklů za měsíc, šetří navíc peníze i životní prostředí.

*ve srovnání s ručním dávkováním.

** Aplikace popsané v textu jsou doplňkové digitální nabídky společnosti Miele & Cie. KG nebo partnerských společností Miele. Všechny chytré aplikace umožňuje systém Miele@home. Rozsah funkcí se může lišit v závislosti na modelu a zemi.

www.miele.cz

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
199 x [11%]
Aperol spritz
185 x [10%]
Cuba Libre
192 x [10%]
Piňa Colada
185 x [10%]
Daiquiri
186 x [10%]
Margarita
188 x [10%]
Cosmopolitan
202 x [11%]
Mai-Tai
167 x [9%]
Whiskey sour
185 x [10%]
Pisco sour
192 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1881

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru