ProAlergiky.cz přináší tipy na dárky, které potěší a uleví zároveň

Na cukroví si nepochutná kvůli intoleranci, obyčejné dětské oblečení způsobí vyrážku, po běžné kosmetice se osype… Koupit vhodný dárek není nikdy jednoduché, když máte ale doma alergika, z prožití klidných svátků se stává téměř bojovka. Portál ProAlergiky.cz to dobře chápe – vznikl ostatně jako projekt alergiků, který má pomáhat ostatním alergikům. Přináší proto tipy na ověřené dárky, které potěší a uleví zároveň. Co by mohlo alergika potěšit pod stromečkem?

Aby se doma lépe dýchalo

Čistička vzduchu je nejlepším přítelem alergika s dýchacími potížemi, přínosná je ale pro všechny členy domácnosti. Při citlivosti na alergeny pylů nebo zvířat je skoro nutností, kromě toho ale odstraňuje prach, smog, zápach, bakterie, viry a snižuje riziko šíření respiračních onemocnění. Ocení ji i lidé s oslabenou imunitou, domácnosti s dětmi či seniory a užitečná je i do domů v oblastech se znečištěným ovzduším.

  • Čistička vzduchu Winix ZERO + sada náhradních filtrů zdarma, na proalergiky.cz za 6 490 Kč.

V období nemoci je nepostradatelný, funguje ale dobře i jako prevence dýchacích potíží způsobených astmatem i nachlazením. Řeč je o inhalátoru, který je zvlášť v zimních měsících dobrý kamarád, ať už ho využijete na inhalace Vincentky nebo léčiv. Třeba tento od Norditalia s rybičkami a mořskou hvězdicí promění každý inhalační cyklus v zábavu a oblíbí si ho nejmenší alergici.

  • Kompresorový inhalátor Norditalia HI NEB, na proalergiky.cz za 1 390 Kč.

Klidný spánek a sny bez obav

Nerovný boj s roztoči vám pomohou vyhrát polštáře a přikrývky StopMite. Lůžkoviny s antiroztočovou úpravou působí proti jejich množení a zpomalují ho i u bakterií, plísní a pachů. Duté vlákno a polyesterové kuličky se navíc snadno udržují, a i při častém praní si udrží svůj tvar.

  • Polštáře a přikrývky StopMite s antiroztočovou úpravou, na proalergiky.cz, cena dle provedení.

Drobnosti, které potěší

Nejlepší přítel člověka dokáže svými alergeny pořádně potrápit. Aby člověk s alergií na psa se svým čtyřnohým společníkem mohl žít v míru v jednom bytě, pořiďte mu pod stromeček balíček přípravků při alergii na psy. Obsahuje roztok pro odstranění alergenů ze psí srsti a čisticí přípravek ve spreji na matrace, koberce a čalounění.

  • Balíček přípravků při alergii na psy, na proalergiky.cz za 899 Kč.

Co by to bylo za Vánoce bez obligátních ponožek? Sadu ze 100% bavlny ocení hlavně atopici. Vyzkoušet můžou i punčocháče, čepičku nebo rostoucí tepláky.

Praktické dárky, které budou pečovat o zdraví a poslouží celé rodině, najdete na ProAlergiky.cz.

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
369 x [13%]
Aperol spritz
259 x [9%]
Cuba Libre
270 x [9%]
Piňa Colada
259 x [9%]
Daiquiri
260 x [9%]
Margarita
360 x [13%]
Cosmopolitan
277 x [10%]
Mai-Tai
283 x [10%]
Whiskey sour
256 x [9%]
Pisco sour
267 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2860

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru