Mezinárodní debut ABOUT YOU Fashion Weeku v Miláně se setkal s velkým úspěchem!

Od 20. do 24. září 2022 proběhl slavný mezinárodní debut ABOUT YOU Fashoon Weeku v Miláně. Na jednom místě během několika dnů prošlo okolo 8 000 významných mezinárodních osobností, tvůrců obsahu, odborníků z oboru a milovníků módy v místě akce.  Červený koberec a přední řady patřily osobnostem jako jsou Heidi a Leni Klum, Toni Garrn s manželem Alexem Pettyferem, Alessandra Ambrosio, Eva Padberg, Michelle Hunziker, Karolína Kurková, Khaby Lame, Skepta, Luka Sabbat, Anna Dello Russo, Guido Maria Kretschmer, Lena Gercke, Marina Hoermanseder, Lena Meyer-Landrut, Achraf (6PM), Dennis Schröder, Lorena Rae, RAF Camora, Loredana, Bausa, Elevator Boys a mnoho dalších.

Pod heslem ‘Welcome to the unexpected’, nabídl první mezinárodní ABOUT YOU Fashion Week v Miláně to nejlepší z módy a zábavy. Letošní akce v AYFW přilákala okolo 8 000 významných mezinárodních osobností, tvůrců obsahu, odborníků z oboru a milovníků módy, kteří shlédli celkem 17 různých módních přehlídek v na míru vybudovaných prostorách AYFW Village. Mezi exkluzivními hosty byli Heidi s dcerou Leni Klum, Toni Garrn s manželem Alexem Pettyferem, Alessandra Ambrosio, Eva Padberg, Michelle Hunziker, Karolína Kurková, Khaby Lame, Skepta, Luka Sabbat, Anna Dello Russo, Lena Gercke, Lena Meyer-Landrut, Lorena Rae, Dennis Schröder, Achraf (6PM), Guido Maria Kretschmer, RAF Camora, Loredana, Paloma Elsesser, Alton Mason, Bausa, Tina Kunakey, Sevda Alizadeh, Emili Sindlev, Rianne Meijer, Mariano Di Vaio, Veronica Ferraro, Riccardo Simonetti, Victoria Swarovski, Elevator Boys a mnoho dalších. 

Julian Jansen, ředitel obsahu ABOUT YOU: „Jsme ohromeni úspěchem našeho debutu na této mezinárodní scéně v AYFW 2022. Dostali jsme se na úroveň zavedených velkých módních přehlídek milánského fashion weeku! Společně se světoznámou kreativní agenturou Villa Eugénie jsme letos udělali další logický krok a vytvořili prvotřídní zážitek z fashion weeku pro naše mezinárodní publikum složené z renomovaných VIP osobností, tvůrců obsahu, zasvěcenců z oboru a fanoušků módy. V dosahu přibližně 2,1 miliardy mediálních kontaktů v tištěných, digitálních, televizních a sociálních médiích je letošní ročník AYFW naším největším úspěchem a dokazuje, že jsme se dostali do sestavy mezinárodních týdnů módy.“

Módní přehlídka ABOUT YOU celou pětidenní akci zahájila. Kombinace módy, hudby, tance a zábavy nadchla více než 600 hostů a vytvořila mnoho nečekaných momentů - v souladu s mottem letošního ročníku AYFW „Welcome to the unexpected“. Přehlídka se odehrávala na obrovském třípatrovém lešení, které se skládalo z obdélníkového "Tableau Vivant" obklopeného ochozem. Módní přehlídka ABOUT YOU touto impozantní scénou zdůraznila, že móda znamená svobodu, individualitu, sebevyjádření a sebeurčení. Různorodé modelky všech věkových kategorií, etnického původu a tělesných tvarů, včetně modelů mužského pohlaví, předvedli řadu zajímavých, netradičních a výrazných modelů. Zvláštní pozornost si zasloužila nová modelka Leni Klum, která módní přehlídku ABOUT YOU zahájila, a dále pak supermodelka Alessandra Ambrosio a mezinárodně uznávané modelky Paloma Elsesser a Alton Mason, které překvapily hosty senzačními modely na molu. 

V následujících čtyřech dnech se i na dalších 16 přehlídkách značek projevilo motto letošního ročníku AYFW působivými tanečními vystoupeními, zábavnými hudebními čísly, speciálními světelnými instalacemi a vizuálními prvky na molu. Přehlídka adidas od Stelly McCartney fascinovala tanečníky a tanečnicemi v roli modelek a modelů, kteří přednesli jedinečnou a nabitou choreografii ‘modern dance’. Navíc proběhla vystoupení na molech HUGO, LASCANA a Puma. Molo HUGO navodilo klubovou atmosféru živým vystoupením rappera a nového talentu Big Matthewa, na molu LASCANA se o náladu postaralo známé berlínské DJské duo Giannina Haupt a Alyssa Cordes a molo Puma nabídlo „Block Party“ se zpěvačkou Anou Kohler. Lena Meyer-Landrut se během vystoupení nazvaného a lot less by Lena Meyer-Landrut postarala o zvláštní moment překvapení, když naživo zazpívala píseň ze svého nejnovějšího singlu Looking for Love. Mezinárodně uznávaná módní návrhářka Marina Hoermanseder se na své přehlídce HOERMANSEDER x ABOUT YOU také odvázala a na molu předvedla třpytivou kolekci inspirovanou hiphopovou érou 90. let. Jemnější atmosféru vytvořila nová modelka Leni Klum, jejíž přehlídka LENI KLUM x ABOUT YOU nabídla prostor autenticitě a opravdovosti v nadčasovém aranžmá, které z první řady pozorně sledovala její matka Heidi Klum. Přehlídky značky Levi’s a #RethinkFashion by Perwoll se věnovaly důležitému tématu udržitelnosti a jejich inscenace vyzývaly k uvědomělému a udržitelnému chování spotřebitelů. Dalším vrcholem akce byla přehlídka G-Star RAW, která končila tím, že se modelky i modelové seřadili na molu vedle sebe, aby vyvolali v publiku trochu napětí. Atmosférické scenérie byly k vidění také na přehlídce značky Guido Maria Kretschmer Collection s městskou amsterdamskou zvukovou kulisou a na přehlídce značky DENIM TOM TAILOR, kde měla scéna podobu mlhavé podzimní noci u Severního moře. Na letošním AYFW úspěšně debutovaly a zvláštní rozruch mezi návštěvníky způsobily také značky 6PM, WhyNot a RÆRE by Lorena Rae. Dokonalým zakončením pětidenní akce AYFW 2022 byla přehlídka LeGer by Lena Gercke, která je dnes již nedílnou součástí AYFW a i letos přesvědčila trendy looky a prázdnou scénou oživenou zvukovými efekty. 

Dějištěm týdne módy AYFW 2022 bylo 15 000 m2 milánské Zona Farini. Na dříve prázdném místě vytvořil internetový obchod s módou AYFW Village s důmyslnou kontejnerovou krajinou. Hosté tak měli na místě k dispozici TikTok koutek, prezentace produktů s individuálními kousky, bary s jídlem a nápoji, lounge koutky a DJ sety. Uprostřed areálu AYFW Village se na 20 metrů vysokém věžovém lešení s velkoplošnými obrazovkami promítaly nejnovější filmové ukázky z módních přehlídek. Cílem AYFW Village bylo vtáhnout hosty do světa AYFW a učinit z módy zážitek na dosah ruky.

Aby byl tento jedinečný zážitek přístupný i dalším fanouškům módy kromě pozvaných hostů, veřejnost měla možnost si předem rezervovat exkluzivní jednodenní vstupenky. Souběžně s módními přehlídkami probíhaly také exkluzivní živé nákupní přehlídky různých značek a idolů, při nichž si zákazníci mohli v internetovém obchodě ABOUT YOU přímo zakoupit kousky z přehlídkového mola. Základní součástí letošního ročníku týdne módy v AYFW bylo také rozsáhlé pokrytí sociálních médií, které poskytovalo obsah napříč všemi kanály. Na módní přehlídce ABOUT YOU převzali kanál ABOUT YOU na Instagramu hvězdy TikToku Nick Champa a Pierre Boo. Kromě toho se tento internetový obchod s módou opíral o autentické mezinárodní tvůrce obsahu s širokým dosahem, jako jsou Polly & Pamy, Marc Forné, Millane Friesen, Nic Kaufmann, Nils Küsel, Zack Lugo, Emma Brooks, Laura Giurcanu, Anh Poenix, Luciano Spinelli, Pierre Amaury Crespeau, Kayla Shyx, Jessica Kirschner, Léna Mahfouf,Claire Rose a řada dalších.

Na YouTube a na www.aboutyou-fashionweek.com, najdete také 17 videí jednotlivých přehlídek ve vysokém rozlišení. 

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
182 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
181 x [10%]
Daiquiri
183 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
164 x [9%]
Whiskey sour
182 x [10%]
Pisco sour
189 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1853

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru