O nevšední zážitek se v Emauzském klášteře postarala Andrea Kalivodová

Exkluzivní koncert operní pěvkyně a sólistky Národního divadla Andrey Kalivodové nazvaný „Carmen a jiné lásky“ byl věnovaný především hudebním láskám této divy. Barokní sál Emauzského kláštera byl vyprodaný do posledního místa.

Lásky ve všech podobách v průřezu tvorby největších velikánů české i světové operní a muzikálové tvorby v podání Andrey Kalivodové vyvrcholili závěrečným duetem z Bizetovy Carmen, který doslova zvedl celý sál ze židlí.  Jako partnera pro tuto strhující scénu  a hosta koncertu si operní diva vybrala předního českého tenora a jednoho z mála čistých wagnerovských tenorů u nás Jakuba Pustinu. S ním také oslaví své půlkulaté jubileum na jevišti Severočeského divadla v Ústí nad Labem, kam se Andrea Kalivodová vrací jako Carmen po neuvěřitelných patnácti letech. Navíc v kostýmech velmi krásného, klasického a úspěšného Troškova provedení Bizetovy Carmen ve Státní opeře Praha.

Na úspěchu a skvělé atmosféře celého večera měl podíl také výkon klavíristky Ladislavy Kaspříkové i průvodní slovo Štěpánky Duchkové a v neposlední řadě doslova čarující prostředí Emauzského kláštera.

Jak sama říká hlavní protagonistka: „Tento koncert byl pro mne výjimečným a posvátným i prostředím, ve kterém se konal, proto jsem s velkou pokorou a respektem přijala možnost obléknout krásné šaty a diamantové šperky ALO Diamonds od skvělého stylisty Jakuba Eliáše. Jeho práci skvěle doplnila vizážistka Silvie Sieger.“ Nutno však podotknout, že na vyprodaném exkluzivním koncertu nehrály hlavní roli šperky za téměř tři miliony korun, ale naprosto dominantní výkon Andrey Kalivodové.

Koncert byl i jakousi předzvěstí půlkulatých narozenin naší přední mezzosopranistky. Mezi gratulanty tak nechyběl např. prof. Tomáš Zima, bývalá ředitelka Kanceláře prezidentských zpráv, sekretářka pěti amerických prezidentů a stále úžasná dáma paní Eliška Hašková Coolidge, rodina Kinských del Borgo, senátorka Miluše Horská, Jadran Šetlík a řada dalších pozoruhodných hostů, kteří přišli po koncertu osobně pogratulovat k výkonu i nadcházejícímu jubileu. Příjemné prožitky z koncertu doznívaly ještě na soukromé párty v kavárně  Václava Posířila Café & Bar Stromovka Collection.

Naše přední česká Carmen chystá už nyní pro letní sezónu 2023 oblíbenou formu open air této krásné a stále živé opery.

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
353 x [13%]
Aperol spritz
245 x [9%]
Cuba Libre
259 x [10%]
Piňa Colada
245 x [9%]
Daiquiri
250 x [9%]
Margarita
349 x [13%]
Cosmopolitan
266 x [10%]
Mai-Tai
230 x [9%]
Whiskey sour
243 x [9%]
Pisco sour
253 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2693

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru