Nahrávám...


Prosecco Mionetto inspirovalo návrhářku Terezu Vu - vytvořila speciální kolekci spodního prádla

Celosvětově známé šumivé víno Prosecco Mionetto se v Česku nově propojilo se světem módy. Italská značka oblíbeného Prosecca se odráží v limitované kolekci spodního prádla přední české návrhářky Terezy Vu, kterou představila během módní přehlídky v Lounge baru Mánes v Praze.

„Práce pro značku Mionetto je pro mne zcela nová zkušenost a zároveň moc příjemná výzva. Spojení kvalitního italského pití s luxusním spodním prádlem mi dává smysl, navíc Prosecco miluju,“ říká návrhářka Tereza Vu. Kolekce Mionetto nabízí kousky rafinovaného, elegantního a sexy spodního prádla z hedvábí a krajky. Nese se ve světlých odstínech zlaté a smetanové, jež vystihují a podtrhují reálné barvy Prosecca.

Kolekce je kombinací setů podprsenek s kalhotkami spolu s noční košilkou. Celkem pět modelů představuje pět konkrétních lahví z širokého portfolia Prosecca Mionetto. Každý model v sobě odráží mimořádnost té, kterou reprezentuje. „Jednotlivé lahve jsou symbolizovány úrovní exkluzivity daného modelu. Kolekce je konzistentní, aby vše perfektně ladilo, nicméně je možné v ní nalézt i dílčí nuance. Například model pro růžové Mionetto Rosé je doplněn o organžové minišatičky, pod kterými najdete světle růžové kalhotky. Modelem pro nejluxusnější Mionetto Cartizze je hedvábná košilka s krajkou,“ popisuje kolekci Tereza Vu. Decentní noční košilku na módní přehlídce předvedla modelka Eliška Bučková. „Jsem ráda, že jsem mohla být součástí tak krásné přehlídky, jejíž kolekce byla inspirovaná Itálií a Proseccem, což je dokonalá letní kombinace pro každou ženu,“ doplnila Bučková.

„Propojit Mionetto s odvětvím módy bylo naším koncepčním cílem již delší dobu. Podle nás jdou totiž italské Prosecco a móda, která k Itálii bezesporu patří, spolu ruku v ruce. Máme proto obrovskou radost, že jsme společně s Terezou mohli vytvořit toto výjimečné spojení, jehož výsledkem je tak exkluzivní kolekce spodního prádla,“ říká Marek Žižkovský, manažer značky Mionetto pro Českou republiku.

Značka Mionetto, kterou na českém trhu distribuuje společnost BOHEMIA SEKT, se ve své kategorií těší stále větší oblibě. Její prodeje meziročně narostly o více než 42 procent. „Vzrůstající oblibu Prosecca pozorujeme především v posledních třech letech. Mezi lidmi je vnímáno jako svěží, lehký nápoj, který je možné pít v podstatě kdykoliv,” komentuje nárůst prodeje Žižkovský.

Více o Proseccu

Prosecco je italské šumivé víno z odrůdy Glera. Charakteristické je svou oblastí výroby, jedná se o vinice na severu Itálie v regionech Veneto a Friuli Venezia Giulia. Vyznačuje se svěžestí a jednoduchostí, právě proto se tak rychle stalo oblíbeným po celém světě. Je vhodné pro každou příležitost. Podle tlaku v láhvi může být Prosecco šumivé (Spumante) nebo perlivé (Frizzante). Spumante se vyznačuje jemným a dlouhotrvajícím perlením a spolehlivě jej poznáte podle typické korkové zátky, kdežto Frizzante je nejčastěji uzavřeno šroubovým uzávěrem.

Konkrétní lahve k limitované kolekci Mionetto:

Mionetto Prosecco DOC Treviso Brut

Toto špičkové Prosecco vyniká svou svěží chutí s tóny jablka a citrusů i jemným dlouhotrvajícím perlením. Mionetto je od roku 1887 symbolem kvalitního Prosecca a v současnosti je celosvětově vůbec nejoblíbenější značkou Prosecca Je ideální pro každou denní dobu i příležitost.

Doporučená maloobchodní cena je 249 Kč.

Mionetto Cartizze

Ochutnejte výjimečné Prosecco nejvyšší apelace DOCG. Toto lehké šumivé víno se vyznačuje svěží a dobře vyváženou chutí, má plné aroma, které kombinuje svůdné tóny jablek, hrušek s náznaky citrusů a glazovaných mandlí. Jemné intenzivní perlení doplňují elegantní zlatavé odlesky. Ideální teplotou pro podávání je 6 až 8 °C. Šumivé víno pochází z limitované edice a vyrábí se z hroznů výhradně pěstovaných na vrchu Cartizze u italského Valdobbiadene.

Doporučená maloobchodní cena je 570 Kč.

Mionetto Cartizze je u nás dostupné pouze na www.osobnivinoteka.cz.

Mionetto Rosé Extra Dry

Šumivé víno má nádherně růžovou broskvovou barvu s jemnými purpurovými odlesky a projevuje se bohatým, dlouhotrvajícím perlením. Ve svěžím a ovocném buketu převládají tóny růžového grepu, malin, granátového jablíčka, černého rybízu, v pozadí lehký nádech šípku. Dlouhé řetízky drobných bublinek doplňuje dobře vyvážená a atraktivní svěží kyselinka, která se dokonale snoubí s čistou chutí malin.

Doporučená maloobchodní cena Mionetto Rosé je 249 Kč.

Mionetto Prosecco Prestige DOC Extra Dry

Skvělé Prosecco apelace D.O.C.Treviso v kategorii Extra Dry. Vyniká svou svěžestí, jemným dlouhotrvajícím perlením a chutí s tóny jablka a citrusu.

Doporučená maloobchodní cena je 249 Kč.

Mionetto Prosecco DOC Treviso Spago

Typické Prosecco Frizzante z hroznů vypěstovaných v provincii Treviso v severovýchodní Itálii zaujme na první pohled svoji výraznou oranžovou etiketou a korkovou zátkou s ručně vázaným provázkem, typickým znakem kolekce "Spago". Upoutá světle slámově žlutou barvou se zelenkavými odlesky a vůní po akátovém květu. Jeho aroma je typické pro odrůdu Glera a harmonicky se snoubí s medovým dojmem na patře.

Doporučená maloobchodní cena je 209 Kč.

CHOCOLAND

BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA
Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale nikdy jsem nebyla cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit!
Rozhodla jsem se, že navštívím všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě. Svůj tříletý projekt jsem nazvala PARAEVROPSKÁ CESTA a odstartovala jsem ho 21. 3. cestou do Vídně. Touto cestou chci poděkovat všem, kteří mne podporují!  

Historicky mám za sebou návštěvu Pažíže, Bruselu, v loňském roce jsem se s mojí Zuz vydala do Dublinu (tedy ono to bylo naopak) a před nedávnem jsem byla v Bratislavě.

Víte kolik leží v Evropě zemí? 

Lenka Žáčková

HIMALYO
NÁŠ TIP

MIOMAT

8G PŘIJÍMAČKY.CZ

SLOVA SLAVNÝCH

„Čas je život. Nedá se vrátit ani nahradit. Marnit čas znamená marnit život. Ovládat svůj čas však znamená ovládat svůj život a plně ho využívat.“

Alan Lakein, americký spisovatel 

Anketa

JAKÉMU MASU DÁVÁTE PŘEDNOST?

Kuřecímu
101 x [14%]
Hovězímu
80 x [11%]
Vepřovému
60 x [8%]
Krůtímu
64 x [9%]
Jehněčímu
60 x [8%]
Sladkovodním rybám
65 x [9%]
Mořským rybám
79 x [11%]
Mořským plodům
71 x [10%]
Jinému druhu masa
65 x [9%]
Maso nejím
74 x [10%]

Celkem hlasovalo : 719

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
AKTUALITY
JDI nahoru