Muži roku a Andělé mezi zdravotníky vypustili do světa své kalendáře

Vyvrcholením a definitivní tečkou za letošními ročníky soutěží Muž rok a Anděl mezi zdravotníky byl tradiční křest kalendářů. Ředitel soutěží David Novotný sezval osobnosti, které se na stránkách stolních kalendářů objevily do prodejny Knihy Dobrovský, kde je všichni společně vypustily do světa.

Trošku ze svého času přímo urvala velmi vytížená mladá herečka Michaela Pecháčková, kterou diváci znají jako Sid ze seriálu ZOO, který vysílá TV Prima. Absolvovala s finalisty obou projektů soustředění a zúčastnila se i finále a samozřejmě na stránkách ani jednoho kalendáře nechybí. „Nemám moc ráda focení pod časovým tlakem, ale tým Davida Novotného všechno precizně načasoval, že byl na čas i na relax. V soutěžích jsem poznala hodně lidí mimo hereckou sféru a jsem zato ráda, je to krásná zkušenost. Kalendáře budou překvapením pro babičku s dědou. Oni nevěděli, že jsem něco takového fotila. Moje babička je velká sběratelka všech časopisů, kde se objevím, vždycky mi to ukazuje,“ říká  Michaela Pecháčková.

Herečka Denisa Pfauserová přiznala, že jí dojmy ze soutěží splývají, bylo toho hodně. „Obdivuji odvahu hlavně zdravotníků, že se postavili na pódium, a když ke svému vystoupení přidali ještě nějaký příběh, tak mě to dojímá ještě dneska. Na kalendář se těší hlavně moje maminka. Ta sbírá všechno, kde se objevím. Já dávám přednost kalendáři v telefonu, ten se dá sdílet s kolegy v divadle a s přítelem. I když papírový diářek jsem měla hodně dlouho.“

Trošku smutna přišla na křest kalendářů, které fotil Jiří Herman ml., dvojice moderátorů Lenka Špillarová a Jaroslav Brousil. Ráno absolvovali totiž na Primě své poslední společné vysílání Nového dne. „Dnešní loučení bylo hodně emotivní, vždyť jsme s Lenkou vysílali rok a tři měsíce. Dostal jsem od ní dort, já jí dal kytku a docela jsem zamáčkl slzu, fakt to bylo dojemné. Zbydou mi hezké vzpomínky a 10 kilo navíc, kterými mě Lenka rozmazlila. Vracím se do kontinuálních zpráv na CNN Prima News a možná se ukážu i v jiné roli, ale to nebudu předjímat. Lenka mi bude chybět, ale co mi rozhodně chybět nebude, je ranní vstávání,“ uvedl Jaroslav Brousil a jeho, dnes už bývalá, moderátorská partnerka Lenka Špillarová dodala: „Co se dá dělat, Jarda se rozhodl přejít jinam, tak to musím zvládnout s jiným parťákem. Tím bude Jirka Šlégl, což je sportovní moderátor Nového dne.“ Nechá se nový kolega rozmazlovat, stejně jako Jarda? „Já Jirku vykrmím. On je velký sporťák, ale uvidíme, jestli po ranním zápřahu bude mít chuť ještě cvičit. Jardu Brousila budu dál potkávat na chodbách Primy a určitě se uvidíme i na jiných akcích,“ smála se Lenka Špillarová, která moderovala letošní finále obou soutěží.

Herečka Bára Mottlová sice stylizovanou fotku nefotila, ale v kalendáři Muže roku má krásnou fotku s prezidentem soutěže Davidem Novotným, která vznikla na soustředění Muže roku v Chateau Šanov. „Kalendářů mám několik a podělím jimi celou rodinu a přátele. Sice mám z nutnosti elektronický kalendář, ale mám také papírový diář, do kterého si píšu, zvýrazňuji, prostě se s tím mazlím. Dlouho dobu jsem si kupovala diáře s Minnie, ale už jsem velká holka, tak letos mám už jiný,“ smála se Bára Mottlová. Herečka si diáře schovává a docela si oddechla, že doma, při havárii vodovodu ve svém renovovaném domku, zůstaly diáře v suchu. „Voda mi vzala podlahy, nové skříně na míru, všechno musí pryč. Doufám, že vydrží alespoň postel z masivu. Praskla vodovodní trubka, prý únava materiálu,“ posteskla si Bára. Veškeré trampoty ale mají i světlou stránku. Bára se přestěhovala ke svému příteli. „Je mladší než já, není z branže a jmenuje se David. Víc není třeba prozradit, ale netajím ho. Jsme spolu pár měsíců a je pěkné, když po dvou letech, co jsem byla sama, se o mne někdo stará a já se starám o něj. Má ho ráda i moje maminka. Jediný, kdo ze začátku žárlil, byl můj špic Chico. To byl velký problém, ale teď už jsou s Davidem kamarádi.“

Herečka Veronika Jeníková dění kolem obou soutěží zažila poprvé a byla překvapená, jaký záběr soutěže mají. „Seděla jsme v porotě při finále Muže roku, a tak se mi to líbilo, že jsem zůstala i na finále Anděla mezi zdravotníky. Byla jsem nadšená, atmosféra skvělá, potkala jsem tam po dlouhé době lidi, které jsem dlouho neviděla. A teď se těším na stolní kalendáře, protože je používám. Do kabelky mám diářek malý. Vždycky měl tmavé desky, letos mám prvně barevný, je v té kabelce lépe vidět. Diářky používám od roku snad 1987, mám je schované, je to neuvěřitelná kronika. Ideální diář je poloprázdný. Plný se nedá někdy stihnout, prázdné řádky jsou špatně, to není práce. Ale herci to tak prostě mají. Spíš mám strach, jestli jsem si všechno správně napsala,“ svěřuje se herečka.

Ředitel soutěží Muž roku a Anděl mezi zdravotníky David Novotný si pro letošní rok mohl oddychnout. „Je to vždycky takový hezký pocit, když uzavírám úspěšné ročníky. Zdravotníci mají na soutěž hezké vzpomínky a delegovaní Muži roku se rozjeli na světové soutěže a vozí první úspěchy. Moc si ale neodpočinu, protože už nyní chystám ročník 2023. A hlavně, zájemci o účast v soutěži se už mohou hlásit na webových stránkách soutěže Muž roku a Anděl mezi zdravotníky. Těšíme se na ně!“

Kalendáře Muž roku a Anděl mezi zdravotníky a svoje fotografie v nich pokřtili houslista Jaroslav Svěcený, moderátorka Zuzana Bubílková, Monika Trávníčková, Milan Peroutka, moderátoři Lenka Špillarová a Jaroslav Brousil, Denisa Pfauserová, Michaela Pecháčková a Veronika Jeníková a Muži roku Vojta Urban, Dominik Chabr, Matěj Švec a Filip Šanda.

Soutěže Muž roku a Anděl mezi zdravotníky mají také charitativní podtext. Ředitel soutěží David Novotný předal Nadačnímu fondu Šťastná hvězda šek na 30 000 korun, které ředitelka nadace Alena Skovajsová poskytne rodinám s onkologicky nemocnými dětmi.

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
182 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
181 x [10%]
Daiquiri
183 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
164 x [9%]
Whiskey sour
182 x [10%]
Pisco sour
189 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1853

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru