Nahrávám...

Domů Sport

Charouzovi jezdci míří do Monaka: Budou z toho další stupně vítězů?

Křivolaté uličky Monaka, legendární okruh a místo, kde se psala historie motorismu. To vše a mnohem více čeká už za pár dní piloty českého týmu Sauber Junior by Charouz. Čtvrtá zastávka letošního ročníku šampionátu FIA Formule 2 platí za jednu z nejnáročnějších prověrek celé sezóny.

Spolupráce společnosti Sauber Motorsport, která ve Formuli 1 jezdí jako Alfa Romeo Racing a českého týmu Charouz Racing System, už přinesla první úspěchy. Umístění na stupních vítězů ve sprintech Baku a v Barceloně znamená průběžné páté místo v pořadí týmů a je důkazem, že všechno šlape správným směrem. Také proto se stáj do monackého knížectví přesouvá v optimistické náladě.

Okruh v Monaku přitom není žádnou snadnou projížďkou, na Juana Manuela Correu i Calluma Illota čeká pořádně tvrdá práce. Tím spíš, že jak testovací jezdec Alfa Romeo Racing, tak i člen Ferrari Driver Academy pojedou v Monaku vůbec poprvé. Předjíždění je na 3,33 kilometru dlouhém okruhu obtížné, a tak bude více než kdy jindy záležet na čtvrteční kvalifikaci a pak také na výborném startu.

Formule 2 tentokrát nečeká klasický závodní víkend. Volné tréninky a kvalifikace se jedou už ve čtvrtek, dvaačtyřicet kol v rámci Feature Race je na programu v pátek (přímý přenos začíná v 11.30 na stanici Sport 1). Na start třiceti kol sprintu se jezdci postaví v sobotu (přímý přenos od 17.15 na stanici Sport 1).

 

Majitel týmu Charouz Racing System, Antonín Charouz, řekl: „Loni jsme tu ve sprintu skončili na prvním a druhém místě. To je cíl, který bychom letos rádi zopakovali, i když si uvědomujeme, že to bude velmi těžké. Po úspěších v Baku a v Barceloně však jedeme do Monaka bez nervů. Víme, co je v našich silách a chceme dojet na bodech.“

Ředitel týmu Bob Vavřík prohlásil: „Pro oba naše jezdce jde o zcela novou trať. Přitom závod pojede spousta jezdců, kteří už v Monaku závodili. Ale naši kluci se jeví dobře, zlepšují se a v Baku, což je také městský okruh, ukázali velký potenciál. Uvědomujeme si, že základem úspěchu bude zajet dobrou kvalifikaci. V Monaku se nedá příliš předjíždět, takže si musíme vyjet dobrou pozici.“

Callum Ilott uvedl: „V Monaku už jsem byl, ale nikdy jsem tam nejel. Ale po pódiu v Barceloně a testech F1 minulý týden jsem v dobré pohodě. Loni na tomto okruhu Charouz Racing System zajel parádně, takže víme, že v autě je velký potenciál. Myslím si, že můžeme myslet vysoko. Pokud se vyhneme problémům, není důvod, abychom se nepoprali o nejvyšší příčky.“

Juan Manuel Correa řekl: „Bude to můj první závod v Monaku, takže k němu přistoupím podobně, jak k zastávce v Baku. Kvalifikace bude velmi důležitá, proto musíme využít naší rychlost a připravit si co nejlepší pozici. Bude to moc důležité. V každém případě Monako bude úžasná událost. Je to kultovní místo, myslím si, že nás čeká skvělá zábava.“

Foto: Sauber Junior Team

CHOCOLAND

BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA
Půlstoletí na tomto světě si žádá, abychom opustili hluboce vyjeté koleje, některé zvyky, zřekli se povinností, které jsme na sebe ušili a jsou naším bičem... 
Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale do téhle chvíle rozhodně ne cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit!
Rozhodla jsem se, že navštívím všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě. Svůj tříletý projekt jsem nazvala PARAEVROPSKÁ CESTA a odstartovala jsem ho 21. 3. cestou do Vídně  Touto cestou chci poděkovat všem, kteří mne podporují!  

Víte kolik leží v Evropě zemí? 

Lenka Žáčková

HIMALYO
NÁŠ TIP

MIOMAT

8G PŘIJÍMAČKY.CZ

SLOVA SLAVNÝCH

„Čas je život. Nedá se vrátit ani nahradit. Marnit čas znamená marnit život. Ovládat svůj čas však znamená ovládat svůj život a plně ho využívat.“

Alan Lakein, americký spisovatel 

Anketa

JAKÉMU MASU DÁVÁTE PŘEDNOST?

Kuřecímu
75 x [13%]
Hovězímu
65 x [11%]
Vepřovému
48 x [8%]
Krůtímu
50 x [9%]
Jehněčímu
46 x [8%]
Sladkovodním rybám
57 x [10%]
Mořským rybám
62 x [11%]
Mořským plodům
59 x [10%]
Jinému druhu masa
54 x [9%]
Maso nejím
57 x [10%]

Celkem hlasovalo : 573

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
AKTUALITY
JDI nahoru