Jedinečné spojení chutí luxusního šampaňského vína Krug a všestranné rýže

Již po sedmé v řadě odhaluje šampaňský dům Krug nové, nečekané spojení jedné vybrané, celosvětově dostupné ingredience a šampaňského vína Krug. Po bramboře, vajíčku, houbě, rybě, paprice a cibuli pokračuje Krug ve zkoumání netradičních kombinací a představuje v roce 2022 novou kulinářskou výzvu - rýži. Krug tak oslavuje celosvětový symbol výživy a vitality, kterým je rýže, a vůbec poprvé vyzval více než 180 šéfkuchařů z Krug ambasád z celého světa, aby se podíleli na společné kuchařce. Neotřelé recepty je možné ochutnat i u nás v české Krug ambasádě, a to v restauraci The Eatery pod vedením šéfkuchaře Pavla Býčka.

Individualita, která je základním kamenem řemeslného umění značky Krug, spočívá v pochopení toho, že z každého jednoho hroznu vzniká jedinečné víno, jedinečná ingredience šampaňského Krug. Každý rok se šampaňský dům zaměřuje na jednu prostou surovinu od obyčejných brambor až po všudypřítomnou cibuli, a zve šéfkuchaře z Krug ambasád z celého světa, aby se zúčastnili tohoto gastronomického dobrodružství a přidali se ke sklepmistryni Julii Cavil ve vymýšlení neotřelých, ale perfektně harmonických, kombinací chutí. 

Pěstování odlišností

Sklepmistryně Julie Cavil každoročně čerpá z přibližně 400 různých vín, z nichž každé zachycuje charakter jedné části vinice. Spolu se svým týmem ochutnává přibližně 250 vín z daného roku a 150 rezervních vín z rozsáhlého archivu podniku, a připomíná tak sen jeho zakladatele, jenž chtěl každý rok vyrábět to nejlepší šampaňské, které mohl nabídnout, bez ohledu na klimatické změny daného roku.

Ať už se jedná o mistry oceněné michelinskou hvězdou, nebo začínající kulinářské umělce, tito milovníci značky Krug vkládají do všeho, co dělají, svou vášeň, odhodlání a tvůrčí talent. Srdce Krugu je tam, kde jsou jeho ambasadoři. Tito šéfkuchaři chápou, že Krug je o sdílení, a ztělesňují hodnoty, závazek ke kvalitě a vytříbeného inovativního ducha.

Na počest 7 let programu Krug x Single Ingredient vybírali šéfkuchaři ze 7 témat od jednohubek, pokrmů ke sdílení, vegetariánských jídel, street foodu až po kulinářské kreace inspirované hudbou a sladké recepty s rýží. V těchto kategoriích se kuchaři inspirovali svými rodnými nebo přijatými kulturami, zkušenostmi, osobními preferencemi nebo prostě touhou po výzvě.

Prostřednictvím kulinářských kreací, které nás zavedou od země k moři, od Japonska přes Itálii až do USA, objevíte nekonečné množství podob rýže a tyto inspirativní recepty si můžete vyzkoušet i doma.

Rýžová kuchařka krug 

Krug představuje novou knihu RICE HERE, RIGHT NOW, svou vůbec první kuchařku s originálními recepty od šéfkuchařů Krug ambasád z celého světa, včetně světových kuchařských legend jako jsou: Anne-Sophie Pic (3 michelinské hvězdy), Hélène Darroze (3 michelinské hvězdy), Hiroyuki Kanda (3 michelinské hvězdy), Michael Cimarusti (2 michelinské hvězdy) a Uwe Opocensky (1 michelinská hvězda). Spíše než o sbírku receptů jde o sblížení a gastronomickou cestu kolem světa. Více než 75 vynikajících šéfkuchařů z 26 zemí se zaměřilo na rýži, skutečně univerzální ingredienci, jejíž všestrannost a textura nádherně umocňují smyslový zážitek z párování s Krug Grande Cuvée. 

Rýžový nákyp v podání Pavla Býčka v Krug ambasádě The Eatery v Praze

Recepty od inspirované programem Single Ingredient si lze vychutnat v Krug Ambasádách po celém světě. V České republice je jednou z Krug ambasád restaurace The Eatery v pražských Holešovicích. Restaurace pod vedením šéfkuchaře Pavla Býčka si pro hosty připravila speciální menu napárované s šampaňským vínem Krug založené na letošní tajné ingredienci – rýži. 

Recept od českého šéfkuchaře Pavla Býčka, který vede The Eatery, samozřejmě nechybí ani v již zmiňované kuchařce RICE HERE, RIGHT NOW. Českou republiku reprezentuje s receptem na jedinečný český sladký dezert - rýžový nákyp. 

O Krug Grand Cuvée

Krug Grande Cuvée ztělesňuje od roku 1843 vizi zakladatele Josepha Kruga. Jde o nejplnější vyjádření šampaňského - výjimečná kupáž více než 120 vín z více než 10 různých let, která následně zrála po dobu sedmi let ve sklepích. Každý rok vzdává šampaňský dům Krug poctu této vizi s novou edicí Krug Grande Cuvée. Letos si můžeme vychutnat již 170. naplnění snu Josepha Kruga.

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
362 x [13%]
Aperol spritz
253 x [9%]
Cuba Libre
266 x [9%]
Piňa Colada
253 x [9%]
Daiquiri
258 x [9%]
Margarita
356 x [13%]
Cosmopolitan
273 x [10%]
Mai-Tai
279 x [10%]
Whiskey sour
250 x [9%]
Pisco sour
261 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2811

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru