Přivítejte zimu s veselým pečivem

Probio je zdravá špaldová celozrnná mouka, navíc je skvělou volbou, pokud chcete upéct veselé zimní pečivo. 

Bio mouky Probio se dají objednat na eshopu Probio a v prodejnách zdravé výživy.

Kynutí Mikulášové, čerti a andělé 

Na těsto:

  • 150 g špaldové celozrnné mouky jemně mleté PROBIO
  • 450 g špaldové hladké mouky PROBIO
  • 200 ml mléka
  • 60 g cukru třtinového PROBIO
  • 2 žloutky
  • 100 g bílého jogurtu
  • 20 g droždí
  • 60 g másla
  • sůl
  • Na dokončení a dekoraci:
  • vejce + voda na potření
  • marcipán
  • černý sezam nebo mák
  • bílková poleva: 165 g cukr třtinový moučka, 1 bílek, špetka kyseliny citronové

Postup:

  1. Ze 100 ml teplého mléka, droždí a lžíce cukru nechte vzejít kvásek. Smíchejte všechny suroviny mimo máslo, přidejte kvásek a zpracujte suroviny dohromady.
  2. Přidejte máslo pokojové teploty a vypracujte nelepivé těsto (v robotu bude tento proces trvat cca 10 minut). Těsto přikryjte a nechte vykynout na dvojnásobek své velikosti.
  3. Vykynuté těsto si rozdělte na jednotlivé tvary (kuličky a hady) a sestavte a stáčejte je do postaviček.
  4. Hady na čertíky postříkejte vodou a namočte v černém sezamu nebo máku. Před pečením postavičky potřete vejcem smíchaným s vodou. Pečte ve vyhřáté troubě na 180° C cca 20 minut do zhnědnutí.
  5. Po vychladnutí můžete ještě postavičky dozdobit marcipánem nebo dekorovat bílkovou polevou.
Podzim s F&F

Celebration BOX

BLOG/ČEK

„Nikdy svůj život nezměníte, když se necítíte dobře, tedy myšleno k lepšímu. A tak se ho snažte trvale zlepšovat, abyste ho mohli změnit.“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
156 x [10%]
Hospoda/hostinec
144 x [9%]
Pivnice
160 x [11%]
Vinárna
140 x [9%]
Kavárna
161 x [11%]
Čajovna
144 x [9%]
Bar
158 x [10%]
Bistro
152 x [10%]
Rychlé občerstvení
158 x [10%]
Cukrárna
143 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1516

Biorythme

PETER BENCE

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru