Domů VIPky

Hudební skladatel Tomáš Kympl vydává nové elektronické album RED

Hudební skladatel a oceňovaný český umělec, mimo jiné jediný český držitel tří nejvyšších ocenění britské mezinárodní soutěže The UK Songwriting Contest, Tomáš Kympl, vydává začátkem prosince 2022 nové album RED. Originální studiová nahrávka elektronické hudby vznikla v Praze a Londýně. 
Názvy skladeb jako Black, Red, White nebo Yellow jsou inspirovány multikulturním prostředím, ve kterém se Kympl pohybuje. Nervózní energie v bublavých beatech, třpytivé lehké textury, planetární smyčce a vzdálené vokály vykreslují obraz světa, který je pustý, ale ne prázdný.  Nabitá elektronika a mysteriózní basy znějí jako prostředí, které se připravuje na odplatu za staletí lidského zneužívání. 
Všechny elektronické i akustické nástroje na albu si autor nahrál sám. Zvláštní důraz kladl na party bicích nástrojů, extatické trance akordy, basové a vokální linky. Použití klasických analogových syntetyzátorů v kombinaci s moderními VST instrumenty (tzn. virtuálními nástroji) dodává nahrávce charakteristický zvuk.
„Nahrávka RED volně navazuje a rozvíjí loňské úspěšné album Kernel Panic, z něhož singl Wifi zvítězil v kategorii EDM prestižní britské mezinárodní skladatelské soutěže UKSC. Snažil jsem se dál posunout hranice svých skladatelských a producentských možností. Můj tip pro poslech této desky je, dát si ji takzvaně na sluchátka a užít si naplno její panoramatický děj. Trochu si  při ní zameditovat, ale především, nechat se unášet jejím svobodným chill out proudem. Věřím, že se posluchačům budou líbit také moderní trendy současné elektronické hudby." říká Tomáš Kympl.
Album RED je od dnešního dne ke stažení na všech digitálních a streamovacích platformách, zároveň ho celé můžete poslouchat na Youtube.

TOMÁŠ KYMPL CURRICULUM VITAE
Tomáš Kympl, hudební skladatel, multi - instrumentalista a producent se narodil v roce 1975 v Praze. V letech 1989 až 2001 studoval Pražskou konzervatoř a Hudební akademii (obory bicí, klavír a skladba). Rozsah jeho autorské činnosti sahá od vážné hudby, duchovní, přes populární, šansony, muzikál až k hudbě filmové. Od roku 2001 je zastupován mezinárodním nakladatelstvím Warner Chappell.
V roce 2021 jeho skladba Wifi (z alba Kernel Panic) zvítězila v kategorii EDM prestižní britské mezinárodní skladatelské soutěže the United Kingdom Songwriting Contest. V roce 2016 jeho skladba New York zvítězila v kategorii Instrumental prestižní britské hudební soutěže UKSC. V roce 2015 jeho skladba Ave Maria zvítězila v kategorii Open prestižní britské hudební soutěže UKSC. 
Mezi tuzemské a zahraniční hvězdy klasické i populární hudby, kteří interpretují skladby Tomáše Kympla patří: Peter Dvorský, Jana Sibera, Jiří Suchý, Petr Janda, Naďa Urbánková, Michael Kocáb, Helena Vondráčková, Jiří Korn, Hana Zagorová, Josef Laufer, Jitka Zelenková, Kamil Střihavka, Radka Fišarová, Daniel Landa, Ladislav Křížek, Petr Kolář, Natalie Kocábová, Bohuš Matuš, David Kraus, Honza Jareš, Jaroslav Satoranský, Josef Dvořák, Jiří Lábus, Jan Hrušínský a mnoho dalších umělců.

Robert Rohál

Foto archiv Tomáš Kympl

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
349 x [13%]
Aperol spritz
241 x [9%]
Cuba Libre
255 x [10%]
Piňa Colada
241 x [9%]
Daiquiri
246 x [9%]
Margarita
345 x [13%]
Cosmopolitan
262 x [10%]
Mai-Tai
226 x [9%]
Whiskey sour
239 x [9%]
Pisco sour
249 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2653

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru