Film Přání k narozeninám odhaluje zákulisí čtených zkoušek

Komediální rodinný snímek Přání k narozeninám, který přijde do kin 19. ledna, si dovolil luxus čtených zkoušek před natáčením. Ty jsou totiž pravidlem hlavně u divadelního zkoušení. Slovenská režisérka Marta Ferencová se rozhodla tentokrát čtené zkoušky udělat a ukázalo se, že to mělo pozitivní dopad na natáčení  a i určité kouzlo pro herce.

„Upřímně, skoro všechny role jsme psali dopředu na míru konkrétním hercům. Proto má hodně postav i vlastní civilní jména herců. Až později jsem si ale uvědomila, jak obrovská výhoda to byla. Už při čtených zkouškách se do postav rychle dostali, perfektně k sobě ladili,“ vysvětlila režisérka Marta Ferencová, která má za sebou filmy jako Všechno nebo nic, Příliš osobní známost, nebo Přání Ježíškovi.
Herci si během čtených zkoušek užili opravdu hodně legrace, což dokazují i jejich vzpomínky. „Někteří kolegové jsou trochu negramotní a čtou velmi ztěžka. Opravdu vznikaly situace, kdy někdo četl slova v jiném znění, než se čtou správně. Takže občas panovala trochu škodolibá legrace,“ svěřil se Ladislav Dušek, představitel dědečka a manžela Evy Holubové.


Jako na radostné setkání vzpomíná ne čtené zkoušky Simona Babčáková, představitelka Simony. „S většinou herců jsem se znala, byla jsem blažená, že spolu budeme trávit čas. Kvůli covidovým omezením možností kontaktů jsem byla hladová po veselých historkách. Velmi rychle jsme si padli do noty, co se humoru týče, třeba i s Tomášem Klusem, se kterým jsem se seznámila až na čtené zkoušce. S Jardou Pleslem a Verunkou Khek Kubařovou jsme kolegové v Dejvickém divadle, takže pro mě to byly lidské lázně,“ vysvětlila herečka.


Tomáš Klus zase prozradil, že mu čtené zkoušky jen potvrdily, že jeho rozhodnutí vzít roli Lukáše bylo správné. „Na zkouškách jsem se prosmáli tak pět hodin ze šesti,“ svěřil se herec. A přitakala mu i Veronika Khek Kubařová, která si ve filmu zahrála matku dvou dětí a sestru Lukáše. „Film Přání k narozeninám je neskutečně nabitý humorem. Na zkouškách jsme se výborně bavili a měli jsme i chvíle, kdy jsme si říkali, že tohle nemůžeme nikdy natočit, protože jsme se pořád smáli nebo debatovali,“ dodala herečka.
Film vznikl v produkční společnosti Movie Adama Dvořáka. Do kin jej uvede společnost Bioscop na 19. ledna 2023.

Synopse:

Líba má každý rok jediné narozeninové přání. Trvá na tom, aby se na její oslavě sešla celá rodina, což všichni vždy splnili. Tedy až do letošních narozenin.

Její syn Petr má na tenhle rok jiné plány, a tak před rodinou předstírá nemoc. Letos chce totiž poprvé strávit narozeniny se svým přítelem Karlem, který má narozeniny ve stejný den. A Karel je pro zbytek rodiny Petrovým dlouho skrývaným tajemstvím. 

Líba se však své oslavy nehodlá jen tak lehce vzdát. Rozhodne se Petra překvapit a s celou rodinou se přesunout k němu.

Nečekaná návštěva donutí Petra k rychlé improvizaci. Udělat před svou rodinou z přítele Karla kolegu z práce a z jeho sestry Veroniky svou přítelkyni je v podstatě hračka. Jenže to ještě Petr netuší, že tohle je teprve začátek a dnešní den bude jedna velká jízda na horské dráze.

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
183 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
183 x [10%]
Daiquiri
184 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
165 x [9%]
Whiskey sour
183 x [10%]
Pisco sour
190 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1860

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru