Martin Dejdar a Sagvan Tofi dali předvánoční lyžovačku

Pro některé to může znít jako pohádka, i týden před Vánoci se však dá odpočívat. Své o tom ví i Martin Dejdar a Sagvan Tofi, kteří vzali celé rodiny a utekli předvánočnímu shonu na zasněžené vrcholky korutanských Alp, do lyžařského střediska v korutanském Nassfeldu, o kterém se říká, že je to středisko s nejvyšším počtem slunečných dnů v Alpách.

Předvánoční stres, úzkost z toho, aby člověk stihl nakoupit všechny dárky a potraviny na vánoční tabuli, do toho práce, chřipková sezóna… dny před Vánoci jsou zátěžovou zkouškou pro každého člověka. Netradiční způsob, jak se těmto strastím vyhnout, zvolili letos známí čeští herci Martin Dejdar a Sagvan Tofi. Ti vyměnili promočené polobotky a rozbředlý sníh z města za lyžáky a zasněžené vrcholky hor. „Alpy jsou pecka, jezdíme sem moc rádi. Není to tak časté, protože skloubit rozvrh mé dcery, která závodně hraje tenis a mé víkendové muzikálové představení, které hraji střídavě v Brně a v Praze, je fuška. V Nassfeldu nejsem poprvé, můj dlouholetý kamarád Petr Kopal, který tu každoročně organizuje otvíračku sezóny pro Čechy i Slováky, vytváří neuvěřitelně příjemnou, rodinnou, domácí atmosféru. Navíc tu vždy potkávám lidi, které mám rád,“ směje se muzikálový herec a producent Sagvan Tofi, který pendluje mezi Prahou a Brnem se svým veleúspěšným muzikálem Děti ráje.      
„Přestože hrajeme s Martinem v jednom muzikálu – Děti ráje, na jevišti se nepotkáme, protože alterujeme stejnou roli. Známe se ale leta, mám rád jeho i celou jeho rodinu a jsem rád, že jsme se tu potkali. První pokus společného moderování proběhl tady, na 20. výročí fungování cestovky CKPK a zároveň otvíračce lyžařské sezóny v Nassfeldu a užili jsme si to jak my dva, tak celé zdejší osazenstvo,“ hodnotí Sagvan.

Pro Martina Dejdara byla předvánoční lyžovačka novinkou, na horách prý tráví většinou silvestra. „Vždycky jezdíme na hory s rodinou až po Vánocích. Tohle je asi po osmnácti letech poprvé, co jsem vyměnil předvánoční obíhačky za zasněžené Alpy. Musím říct, že víkend byl fantastický, ale od pondělka mi drnčí telefony, všichni se poslední týden před Vánoci snaží dohnat a dodělat, co se dá a já kvůli tomu nemám na svahu klid,“ směje se český herec, komik a moderátor Martin Dejdar.

Dvacáté výročí založení cestovní kanceláře Petra Kopala – CKPK, nebylo jedinou oslavou letošní otvíračky. Vyhlášená lyžařská chata a hospůdka U Slováka, ležící přímo na sjezdovce lyžařského střediska, letos představila nové logo, které oba protagonisté přitloukli na stěnu a pro své hosty populární majitel Maťo Fogaraš při této příležitosti uspořádal parádní polední mejdan. Hrály české a slovenské hity, plzeňské pivo teklo proudem, panáky slivovice a hruškovice jen lítaly a z talířů s kapustnicou a haluškami se kouřilo. Člověk by si myslel, že se ocitl někde ve Špindlerově mlýně nebo v Tatrách, a ne na svazích korutanských Alp. „Je vážně vážně pecka mít takhle někde v cizině, v zahraničí, takovýto servis, vědět kam zajít na dobré jídlo, na dobré pivo, potkat kamarády, poslechnout si tradiční českou a slovenskou hudbu… Je to vážně ojedinělé místo v Evropě,“ popisuje Martin Dejdar. 

I přes nabitý celodenní program slavnostního zahájení sezóny byl čas na lyžování. Bylo vidět, že se oba herci udržují v kondici, protože na svahu se míhali jako kulové blesky. „Máme už odrostlé děti, 17 a 24 let, na hory s námi ale stále jezdí rádi a ani je do toho nemusíme nutit. Jsem za to moc rád, protože dovolenou trávím nejradši právě s rodinou. Dřív jsem s nimi zkoušel i snowboardové prkno, ve svém věku si ale už připadám jistější na těch lyžích,“ vtipkuje oblíbený český bavič Dejdar. „Zažili jsme jedno malé drama, já jsem ztratil telefon a Sagiho dcerka zase sluchátka. Než jsme se stihli domluvit, jak to budeme řešit, oba ztracené předměty už zase byly na světě. Je to tu vážně jak doma na chalupě, všichni jsou jako rodina a věci se tu neztrácí,“ říká Martin Dejdar. 

„Už od devadesátých let jsem pořádal neoficiální zájezdy pro přátele právě do oblasti Korutan. Časem se z toho stal byznys a dnes jsou otvíračky už vyhlášené, jezdí sem spousta známých osobností a mnohokrát se stane, že se tu potkají i staří přátelé. Jedna věc se od devadesátek ale nezměnila – snažíme se s mojí krásnou manželkou Vendy o domácí, rodinnou atmosféru a mám pocit, že lidé to cení. Jinak by se nám sem asi nevraceli,“ usmívá se Petr Kopal, organizátor otvíračky a majitel cestovní kanceláře CKPK.

Chcete také do Nassfeldu? Více na https://www.ckpk.cz/

FOTO: Archiv CKPK

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
182 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
181 x [10%]
Daiquiri
183 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
164 x [9%]
Whiskey sour
182 x [10%]
Pisco sour
189 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1853

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru