Jiří Krampol uvedl dokument o sobě ŽIVOT JE SRANDA

Život je sranda! Tak se jmenuje devadesátiminutový filmový dokument o československé televizní, divadelní a filmové legendě Jiřím Krampolovi. Za jeho účasti, stejně jako účasti stovek hostí, včetně zpěváka Milana Drobného nebo básníka a písničkáře Josefa Fouska, jej ve čtvrtek v premiéře uvedl v kladenském kině Hutník režisér Zdeněk Kovář a celý produkční tým. Samotného 84letého herce a moderátora Jiřího Krampola film místy i dojal.

„Mám z toho opravdu upřímnou radost. Je trochu zvláštní dívat se sám na sebe, ale musím opravdu říct, že vzniklo něco, co mně ukazuje takového, jaký doopravdy jsem. I to bylo mým cílem, když jsem se rozhodl, že do toho půjdu,“ podotkl Jiří Krampol, jehož v dokumentu Život je sranda provází mladá atraktivní herečka Kateřina Bláhová.

Dokument je plný atraktivních, a dokonce akčních záběrů – od letu vrtulníkem, až po střelbu z revolveru. Nechybí ani ukázky z filmů a televizních inscenací, které herec natočil a samozřejmě je zde i ukázka z legendárního pořadu Nikdo není dokonalý, který vznikal mnoho let v celkovém počtu 540 dílů.

O samotném Jiřím Krampolovi v dokumentárním snímku promlouvají jeho kolegové a přátelé: herečka Uršula Kluková, herec a principál Jiří Suchý, zpěvačka a herečka Natálie Grossová nebo zápasník Karlos Terminátor Vémola, ale také hercům manažer a kamarád, fotograf Miloš Smiedberger.

Přestože život Jiřího Krampola rozhodně nebyl (vždy jen) „žádnou srandou“, snažil se vždycky a snaží překonat i smutné chvíle humorem a prací... Ostatně zvláště poslední dva roky, kdy přišel o svou manželku Hanku nebo prodělal závažné zdravotní komplikace, jsou toho důkazem. Film mimo jiné z části věnuje právě i lékařům a sestřičkám, které mu, jak sám Jiří vypráví, doslova zachránili život. A právě mj. tím diváky v sále dojal.

S nadějí, humorem, nadsázkou, vzpomínkami jak na osobní, tak profesní zážitky a prožitky, se dokument o Jiřím Krampolovi nese.

„Vznik toho dokumentu nebyl vůbec jednoduchý, ale jsem moc rád, že vznikl a zažili jsme toho hodně: od letu vrtulníkem, přes jízdu kočárem, ve sporťáku, střelbou na střelnici, až po další situace... A bavilo mně to, užíval jsem si to. Někdy to štáb se mnou neměl lehký, ale já jim taky neřekl, že budou mít,“ svěřil se s úsměvem herec

„Bylo to složité, náročné, dokonce místy až tak, že jsme si říkali, zda to vůbec dokončíme, ale povedlo se a jsem za to nesmírně rád. Jirka je prostě borec. A když si ještě uvědomím jeho věk, musím opravdu smeknout,“ podotkl autor projektu a režisér Zdeněk Kovář.

„Jirku jsem znala a měla ráda vždycky. Jsem šťastná, že jsem ho mohla díky natáčení poznat ale ještě daleko víc. Má můj velký obdiv,“ dodala produkční a PR manažerka projektu Veronika Kuželková.

Průvodkyni filmu, herečku Kateřinu Bláhovou natáčení s Jiřím Krampolem místy také dojalo, ale i rozesmálo. „Například, když mi Jirka odpovídal na mou otázku, jestli hrál někdy prince,“ podotkla atraktivní herečka.

„Prince? Už jsi někdy v životě viděla prince, kterej má nos jak otvírák na lečo…?“

Foto odkaz: Jiří Hokův a Smith Production

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
347 x [13%]
Aperol spritz
240 x [9%]
Cuba Libre
254 x [10%]
Piňa Colada
241 x [9%]
Daiquiri
245 x [9%]
Margarita
344 x [13%]
Cosmopolitan
261 x [10%]
Mai-Tai
225 x [9%]
Whiskey sour
238 x [9%]
Pisco sour
248 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2643

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru