Domů Knihy

Audioknižní tipy zpříjemní dlouhé zimní večery

Audioknihy pořídíte je z pohodlí domova, a to za pár minut. Radost udělaly už některým z vás  už pod stromečkem, ale pro všední dny se mohou stát blízkým společníkem i pro ostazní. To vše dělá z audioknih kdykoli v roce ideální dárek, který snadno obstaráte.

Pokud ale tápete, co by si vaši rodiče, partner, babička s dědou, kolegyně či kamarád rádi poslechli, zvolte dárkový poukaz. Na Audiotece, největší audioknižní platformě v Česku, je k dostání v hodnotě 300, 500 a 1 000 Kč. Objednáváte-li na poslední chvíli, upřednostněte elektronickou podobu. Jinak je k dispozici i tištěný nebo v luxusním balení, které umocní dojem z dárku. Vaši blízcí se pak sami rozhodnou, na které z tisíců titulů ho uplatní. 

K posluchačsky dlouhodobě nejoblíbenějším žánrům patří detektivky a thrillery, fantasy a sci-fi, ale také tituly zaměřené na osobní rozvoj. Mnoho příznivců mají audioseriály – od krimi přes komediální po detektivní. I ty na Audiotece přibývají v superprodukčním zpracování, které upoutá hvězdným obsazením, špičkovým zvukem a působivými audio kulisami dotvářejícími atmosféru.

Ať už vybíráte audioknihu jako dárek, nebo přemýšlíte, čím si sami zpříjemníte volnější sváteční dny, máme pro vás tipy na tituly, které si vaši pozornost rozhodně zaslouží.

Dagmar Digma Čechová: Nemusíš!

Můžete znovu naleštit konferenční stolek, aby si na něj manželovi kamarádi mohli odložit pivo a nohy. Můžete vychovávat děti v podstatě sama a ignorovat svou vnitřní lvici, která touží po řádném soustu vášně. Stejně tak můžete studovat školu jenom proto, že si to přejí rodiče, i když váš vlastní sen mizí v dáli. Katka a Marie, dvě na první pohled naprosto rozdílné ženy, o tom vědí své. A dost možná obě nakonec dojdou ke stejnému názoru. Nemusí! Přesvědčte se sami ve společenském románu, který načetla herečka Lucie Juřičková. Za nás jde o skvělý dárek pro kamarádku, ale také o zajímavý impuls pro všechny, kdo právě připravují rodinné Vánoce a přemýšlejí, co všechno ještě musí...

F. Steadmanová: Skandar a zloděj jednorožců

Hned první díl této série vás přesvědčí, že někteří jednorožci rozhodně nepatří do pohádek, ale spíš do hororů. Skandar Smith chtěl odmalinka jezdit na jednorožci, jenže zkrotit nebezpečné stvůry z tohoto příběhu může jen ten, kdo jim pomáhal se vylíhnout. Ke zkoušce, která by mu umožnila podílet se na líhnutí jednorožců, ho však nepřipustí. Nejmocnějšího jednorožce na světe navíc ukradne tajemná, děsivá postava přezdívaná Jehla. Tváří v tvář magii živlů, urputným bitvám na obloze, prastarým tajemstvím, napínavým závodům, a samozřejmě i krvežíznivým jednorožcům začíná Skandarovi docházet, že se se svými přáteli ocitl ve velkém nebezpečí. Strhující příběh v působivém podání Petra Neskusila je velmi oblíbený ve věkové kategorii takzvaných young adult. Může tedy být dárkem, který potěší vaše dospívající děti či vnoučata.

 Ondřej Neff: Hu! Povídky Dědka Čucháka

Fanoušky fantasy a sci-fi potěší audiokniha, která zahrnuje sedm povídek o dobrodruhovi a podvodníkovi v oboru falešných starožitností Kubovi Nedomém a jeho nerozlučném parťákovi Dědkovi Čuchákovi. Povídky mapují různá údobí jejich života v Arkádii, jak je popisován v románech Měsíc mého života, Rock mého života, Hvězda mého života a Ultimus. Najdete mezi nimi příběhy napínavé, záhadné, někdy legrační, ale vždycky zábavné. I když se Kuba Nedomý nechce do ničeho plést, zvědavost ho mnohdy vtáhne do nebezpečných detektivních pátrání. A bez Dědka Čucháka by se v nich daleko nedostal. Jeho souputník toho sice moc nenamluví a citoslovce „hu“ je obvykle maximum, které z něho lze dostat, ale robotická část jeho osobnosti umí leccos na hranici zázraku. A častokrát i za touto hranicí. V jedinečném podání Saši Rašilova.

Kinga Krzemińska, Krzysztof Komander: Strážmistr Cuff 3

Příjemnou kombinací napětí a zábavy zaplní sváteční odpoledne příběhy nonšalantního vyšetřovatele, strážmistra Cuffa, a jeho výsledkůchtivého velitele. V první sérii řeší Cuff svůj další obzvláště složitý případ. Druhá mu přinese šanci splnit si profesní metu v podobě dopadení sériového vraha. V nejnovější třetí se přiblíží svému největšímu přání – povýšení. Nedlouho po jejich divokém setkání s překvapivou pointou a emocionálně neméně vypjaté korespondenci však nejsou Cuff ani velitel k nalezení. Penelopa, dcera velitele a bývalá žena Cuffa, je v šoku. Rozjíždí se pátrání. Podle všeho totiž došlo k únosu… První díl nové série je již nyní k dispozici na www.audioteka.cz. Od 24. února 2023 si kompletní třetí sérii budete moci zakoupit i v rámci a la carte nabídky.

Oskar Wilde: Vějíř lady Windermerové

Z divadelních prken do audioknižního zpracování zamířila společenská komedie britského klasika. Konverzační um a jiskřivý anglický humor Oscara Wilda si vychutnáte v komedii Vějíř lady Windermerové, která se na pozadí tématu morálky a způsobu života britské smetánky z konce 19. století zároveň kriticky zabývá postavením ženy v tehdejší společnosti. V hlavních rolích příběhu, na jehož počátku stojí jedno velké tajemství, excelují Andrea Elsnerová s Matoušem Rumlem.

Více informací a kompletní audioknižní nabídku najdete na www.audioteka.cz.

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
360 x [13%]
Aperol spritz
252 x [9%]
Cuba Libre
265 x [9%]
Piňa Colada
252 x [9%]
Daiquiri
257 x [9%]
Margarita
355 x [13%]
Cosmopolitan
273 x [10%]
Mai-Tai
278 x [10%]
Whiskey sour
249 x [9%]
Pisco sour
260 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2801

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru