Nahrávám...

Domů Sport

F2 v Monaku: Stupně vítězů byly pro český tým daleko

Skutečně náročný závodní víkend má za sebou Sauber Junior Team by Charouz. Městský okruh v Monaku jezdcům v barvách českého týmu nesvědčil. Stupně vítězů byly pro oba nováčky v seriálu příliš daleko, i když svou roli sehrálo i štěstí, které tentokrát "nebylo doma". 

Společnost Sauber Motorsport pro tuto sezónu uzavřela partnerství s Charouz Racing System a klade si za cíl vychovávat mladé talenty napříč všemi kategoriemi FIA. Formule 2 tak samozřejmě není výjimkou. Zastávka v Monaku pro český tým nezačala špatně, právě naopak. Callum Illot si v kvalifikaci vyjel parádní druhé místo na startovním roštu a vypadalo to, že v prvním závodě svede boj o přední příčky.

Jenomže problémy s přívodem paliva člena juniorské akademie Ferrari zabrzdily ještě dřív, než závod pořádně začal. Mechanici se sice snažili závadu rychle odstranit, ale britský pilot už se na okruhu neobjevil. Jeho stájový kolega Juan Manuel Correa se pak o body připravil vlastní chybou jen tři kola před koncem.

Do sobotního sprintu tak oba jezdci vyrazili ze zadních pozic. A to je v Monaku, kde se prakticky nedá předjíždět, vlastně konečná. Nakonec z toho bylo dvanácté místo pro Američana, Illot dojel čtrnáctý. Pátý dí šampionátu čeká Sauber Junior Team by Charouz na okruhu Paula Ricarda ve Francii 21. - 23. června.

„Je pro nás zklamáním, že jsme nemohli naplno ukázat naši rychlost. Ale Monako je trať, která neodpouští. Myslím, že oba naši nováčci se během těchto dní hodně naučili, z čeho se jistě poučí v dalším průběhu sezóny,“ komentoval sportovní víkend Antonín Charouz, majitel týmu Charouz Racing System.

„Z devatenácté pozice toho moc neuděláte. Soustředil jsem se na to, abych jel rychle a čistě. Tempo nebylo špatné, jakmile jsem se dostal do rytmu, jel jsem myslím dobře. Získal jsem mnoho cenných zkušeností a poznal, jak je tento okruh unikátní,“ popsal Callum Ilott a Juan Manuel Correa take hodnotil závody: „Byl to dobrý závod. Měl jsem špatný start a propadl se na poslední místa. Ale dostat se pak v Monaku na konečnou dvanáctou příčku není špatné. Nemohu být spokojený s tím, že jsem nezískal žádné body, ale z posledního závodu mám dobrý pocit.“

Foto: Sauber Junior Team

 

CHOCOLAND

BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA
Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale nikdy jsem nebyla cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit!
Rozhodla jsem se, že navštívím všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě. Svůj tříletý projekt jsem nazvala PARAEVROPSKÁ CESTA a odstartovala jsem ho 21. 3. cestou do Vídně. Touto cestou chci poděkovat všem, kteří mne podporují!  

Historicky mám za sebou návštěvu Pažíže, Bruselu, v loňském roce jsem se s mojí Zuz vydala do Dublinu (tedy ono to bylo naopak) a před nedávnem jsem byla v Bratislavě.

Víte kolik leží v Evropě zemí? 

Lenka Žáčková

HIMALYO
NÁŠ TIP

MIOMAT

8G PŘIJÍMAČKY.CZ

SLOVA SLAVNÝCH

„Čas je život. Nedá se vrátit ani nahradit. Marnit čas znamená marnit život. Ovládat svůj čas však znamená ovládat svůj život a plně ho využívat.“

Alan Lakein, americký spisovatel 

Anketa

JAKÉMU MASU DÁVÁTE PŘEDNOST?

Kuřecímu
101 x [14%]
Hovězímu
80 x [11%]
Vepřovému
60 x [8%]
Krůtímu
64 x [9%]
Jehněčímu
60 x [8%]
Sladkovodním rybám
65 x [9%]
Mořským rybám
79 x [11%]
Mořským plodům
71 x [10%]
Jinému druhu masa
65 x [9%]
Maso nejím
74 x [10%]

Celkem hlasovalo : 719

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
AKTUALITY
JDI nahoru