Připravte si doma čokoládové lanýže s espressem

Lahodné espresso, hedvábné cappuccino či delikátní latte macchiato si s Miele můžete dopřát kdykoliv a kdekoliv – i když právě nestíháte navštívit svou oblíbenou kavárnu. O dokonalý požitek z kávy i kávových specialit se postará například volně stojící model kávovaru CM 5315 se spoustou vychytávek.

Kávovar Miele CM 5315 nabízí všem milovníkům kávy mj. AromaticSystem pro perfektní a intenzivní kávové aroma, současnou přípravu jedním stisknutím tlačítka - OneTouch for Two -, krémovou mléčnou pěnu pro nejrůznější kávové speciality nebo funkci konvice pro komfortní přípravu pohoštění pro více osob – třeba v případě nenadálé návštěvy vašich přátel.

Systém ComfortClean zásadně usnadňuje čištění. Řada komponent kávovarů, například zásobník vody a zásobník na kávovou sedlinu, lze snadno umývat v myčce nádobí. Nezanedbatelným benefitem je také speciální zvukové tlumení, takže příprava vaší oblíbené kávy probíhá v příjemně tichém módu.

Vzhledem k elegantní grafitově šedé barvě se bude přístroj vyjímat na každé kuchyňské lince nebo barovém pultu.

K volně stojícímu kávovaru Miele CM 5315 Active můžete nyní získat dárek v podobě kvalitní izolační kávové konvice v hodnotě 4 590 Kč.

Za doporučenou cenu 23 490 Kč ho můžete pořídit také na e-shopu Miele, kde můžete také uplatnit voucher na dárek k tomuto kávovaru – izolační konvici.

Další informace naleznete zde.

Recept na čokoládové lanýže s espressem

Dokonale připravenou kávu z čerstvě upražených zrn můžete využít i jako jednu z ingrediencí pro výtečné kávové speciality nebo dezerty. Jedním z nich jsou i vlastnoručně vyrobené čokoládové lanýže s espressem. Ty se mohou stát skvělým dárkem pro vaše milované - třeba na Den svatého Valentýna. Tak pojďme na to!

Ingredience:

  • 50 ml čerstvě připraveného espressa (ideálně z kávovaru Miele
  • 125 ml smetany
  • 150 g tmavé polevy
  • 150 gramů hořké čokolády
  • 50 gramů másla
  • 2-3 lžíce rumu nebo brandy
  • asi 40 formiček na pralinky
  • Čas na přípravu:
  • 20 minut + 2 hodiny na odležení

Postup:

  1. Espresso se smetanou vložíme do hrnce a přivedeme téměř k varu.
  2. Polevu a čokoládu nakrájíme na kousky, přidáme máslo a vše rozehřejeme, vmícháme rum nebo brandy a za stálého míchání počkáme, až se vše propojí.
  3. Poté směs necháme asi 2 hodiny odpočívat v lednici. Následně mixérem vyšleháme do krémové konzistence, vložíme do sáčku s velkou hvězdicovou tryskou a vyplníme tím formičky na pralinky. Na závěr můžeme poprášit kakaem.

Dobrou chuť!

www.miele.cz

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
353 x [13%]
Aperol spritz
245 x [9%]
Cuba Libre
259 x [10%]
Piňa Colada
245 x [9%]
Daiquiri
250 x [9%]
Margarita
349 x [13%]
Cosmopolitan
266 x [10%]
Mai-Tai
230 x [9%]
Whiskey sour
243 x [9%]
Pisco sour
253 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2693

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru