Jedinečná příležitost pro začínající podnikatelky: Začíná druhý ročník Women in Tech

Vzdělávací program společnosti Huawei a Hospodářské komory má po úspěšném prvním ročníku své pokračování. Unikátní Women in Tech zaměřený na podporu žen především ze startupového prostředí letos otevírá přihlašovací proces pro všechny zájemkyně, jejichž projekt je spjatý s technologiemi a je ve fázi realizovaného podnikání.

Účastnice, jejichž projekty nejvíce zaujmou odbornou porotu, čeká od začátku dubna nabitý celoroční program propojující mentoring a vzdělávání s aktivním networkingem. Hospodářská komora prostřednictvím svého Výzkumného ústavu pro podnikání a inovace (VUPI) poskytne účastnicím na míru šité workshopy zaměřené například na vztahy s investory, jednání o grantech či umění komunikace projektu, experti z Huawei provedou nejnovějším know-how v oboru ICT.

Hlavní koordinátorkou a patronkou programu je stejně jako v loňském roce úspěšná česká mentorka a podnikatelka Linda Štucbartová. „Apeluji na ženy, které v podnikání technologie využívají, ať se přihlásí. Stojí to za to,“ vyzývá všechny talentované podnikatelky. Women in Tech totiž nabízí jedinečnou příležitost rozvíjet talent, schopnosti i portfolio kontaktů a pozvednout vlastní podnikatelské aktivity na zcela novou úroveň. „Těším se na další projekty, které na konkrétních osudech ukáží, jak se ženy podílejí na vývoji technologií, jež posouvají společnost kupředu,“ říká Linda Štucbartová a zároveň si pochvaluje, že jsou v rámci programu zařazena i setkávání s účastnicemi z prvního ročníku. Absolventky se totiž staly ambasadorkami projektu prostřednictvím tzv. Mastermind skupin a podporující komunita tak dál poroste.

Růst komunity vyzdvihuje i manažerka pro CSR projekty ve společnosti Huawei Gabriela Löbel, podle níž je v ryze ženském prostředí mnohdy snazší se navzájem inspirovat. „Ženský talent je v technologickém prostředí nedocenitelný, ovšem stále je zatížený řadou předsudků. V rámci komunity Women in Tech pomáháme ženám nejen rozvíjet jejich talent, ale zároveň jim i poskytujeme nástroje k efektivnější komunikaci a prezentaci. Naučí se, jak oslovovat investory, jak pracovat s mediální podporou a zároveň mohou čerpat ze zkušeností absolventek a dalších úspěšných podnikatelek,“ vysvětluje Löbel.
Druhý ročník Women in Tech hodlá navázat na úspěchy loňského roku a nabídnout obdobně zajímavou a rozsáhlou paletu aktivit. „Program byl v průběhu roku tak pestrý, že byl přidanou hodnotou nejen pro oceněné dámy, ale i širokou veřejnost,“ zhodnotil první ročník Women in Tech James Tang, ředitel společnosti Huawei pro Česko. „Věřím, že se nám i letos podaří zvýšit povědomí o ženách v ICT sektoru a jsem velmi rád, že naše společnost může být součástí rozvoje tuzemské ženské startupové scény.“

Zájemkyně o účast v programu Women in Tech 2023 se mohou přihlásit do 20. března 2023 zasláním prezentace projektu či videa na kontakt gabriela.lobel1@huawei.com, který společně s dalšími informacemi o programu naleznou také na webových stránkách VUPI. Přihlášky jsou otevřeny všem zakladatelkám, spoluzakladatelkám či manažerkám startupů, jejichž produkty či řešení využívají technologie.

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
183 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
183 x [10%]
Daiquiri
184 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
165 x [9%]
Whiskey sour
183 x [10%]
Pisco sour
190 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1860

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru