Majitel Antiques Cinolter prozrazuje, jak poznat opravdový starožitný skvost

Šperky s historií mají hned několik výhod, ale také určitá specifika, která je dobré brát v potaz. V Antiques Cinolter, starožitnictví s více než třicetiletou tradicí, najdete nejen prověřené kousky, ale také odborné poradenství podložené zkušenostmi a vášní pro obor. Majitel antiku Martin Cinolter patří k nejuznávanějším expertům v oblasti starožitnictví u nás. Řídit se jeho doporučeními při pořizování starožitných šperků je proto velmi prozíravé.

V případě pořizování starožitného šperku či jiného předmětu hrozí nebezpečí, že narazíte na falzifikát. Základní zásada tedy zní, nakupovat pouze od spolehlivého prodejce s dobrou pověstí. Když věc pochází od soukromého prodejce, je lepší nechat si ji ověřit u renomovaného starožitníka. „Kupujte pouze takový šperk, jehož hodnota je potvrzena odborníky,“ doporučuje Martin Cinolter, majitel Antiques Cinolter. U šperků je třeba brát rovněž v potaz značení či mistrovskou značku. „Jakmile narazíte na šperk pocházející z dílny vyhlášeného šperkaře, neváhejte s koupí. Takovýto šperk je ojedinělý a na nikom jiném ho neuvidíte. To ale také znamená, že v nabídce nezůstane příliš dlouho. Spěchejte, ale pomalu a s rozvahou,“ radí starožitník.

Starožitné šperky, tedy staré alespoň 50 let, dýchají kouzlem starých časů a za každým jedním kouskem se ukrývá dlouhý příběh. Právě i původ šperku je tím, co v čase navyšuje jeho hodnotu. Když je šperk vyroben z drahých kovů a přírodních kamenů, jedná se bezesporu o cenný skvost. Jak ale rozpoznat pravost takových kamenů? Již od 2.poloviny 19. století se objevují syntetické náhražky. Odborník velmi dobře rozezná, zda jde o opravdu drahý kámen. Jen v případě diamantů se situace trochu komplikuje. I cvičenému oku by mohlo něco uniknout, ovšem existuje jedinečný přístroj, jímž jako jeden z mála disponuje i Antiques Cinolter a který rozpozná přírodní čirý diamant od syntetického.

Půvab starožitných šperků spočívá rovněž v tom, že se v rodinách předávají po celé generace. Pokud v rodině žádný malý poklad ještě nemáte, staňte se vy tím průkopníkem a zakladatelem cenného dědictví. Takovouto investicí se navíc budete chovat udržitelně. Udržitelnost je stále více skloňovaným pojmem, který nás nutí k zamyšlení. Koupí starožitných šperků, zvláště těch ručně vyrobených a osazených přírodním kamenem se starým brusem, získáte nejen originální hodnotný kousek prověřený časem, ale budete se rovněž chovat ohleduplně k životnímu prostředí. Vystupte z kolotoče neustálé výroby nových věcí a vdechněte starožitným šperkům nový život.

Více informací naleznete na www.antiquesprague.cz

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
347 x [13%]
Aperol spritz
240 x [9%]
Cuba Libre
254 x [10%]
Piňa Colada
241 x [9%]
Daiquiri
245 x [9%]
Margarita
344 x [13%]
Cosmopolitan
261 x [10%]
Mai-Tai
225 x [9%]
Whiskey sour
238 x [9%]
Pisco sour
248 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2643

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru