Jak připravit rafinované sváteční menu podle Miele

Nadcházejí sváteční dny spojené s prodlouženým víkendem je ideální příležitostí k tomu se zastavit, odpočinout si a užít si více času se svou rodinou či blízkými. Ideální příležitostí je zapojit je do přípravy několikachodového menu z vybraných receptů Miele. Společně tak můžete objevovat nové chutě, sdílet radost z vaření a vytvářet příjemné vzpomínky.

A co si spolu s Miele můžete připravit? Tak třeba eintopf se zelím a hovězím masem, vepřovou pečínku s křupavou krustou nebo višňovo-makový koláč s posypkou. Připravte se na jedinečný kulinářský zážitek, který přinese radost všem účastníkům vaření i strávníkům!

Eintopf se zelím a hovězím masem (pro 4 osoby, snadné)

Ingredience:

  • 50 g cibule nakrájené najemno
  • 20 g másla
  • 200 g hovězí kýty nakrájené na kostičky
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 200 g brambor nakrájených na kostičky
  • 250 g bílého zelí nastrouhaného nahrubo
  • 200 g červené řepy nastrouhané nahrubo
  • 75 g pórku nakrájeného najemno
  • 1–2 PL octa z červeného vína
  • 150 g crème fraîche
  • 1 PL nasekané petrželky
  • sůl

Příprava:

  1. Máslo rozehřejeme na pánvi a osmahneme na něm cibulku a maso. Poté zalijeme vývarem a necháme asi 5 minut povařit.
  2. Přidáme brambory, bílé zelí, řepu, pórek, ocet a sůl a dobře promícháme. Přikryjeme pokličkou a necháme asi 20 minut mírně vařit.
  3. Po uvaření vmícháme crème fraîche, posypeme petrželkou a podáváme.

Vepřová pečínka s křupavou krustou (6 osob, středně náročná příprava)

Ingredience:

  • 800 g libového bůčku s kůží (kostičky rozpustit a použít)
  • 2 ČL kmínu
  • čerstvě mletý pepř, sůl
  • 300 ml suchého jablečného vína
  • 50 ml suchého vína
  • lístky z jednoho svazku petržele
  • 2-3 ČL ostré hořčice
  • 1 ČL škrobu

Kalorie 1 porce: 1966 kJ / 47 kcal, B 29 g, T 34 g, VJ 6 g

Příprava:

  1. 1-3 dny před podáváním: kůži včetně vrstvy tuku v rozestupech 5 mm nařízneme. Mrazicí sáček (3 l) nebo sáček do parní trouby (XL) rozprostřeme na pracovní plochu, posypeme kmínem, pepřem 1/2 ČL soli a postavíme na ni pečínku masem dolů. Přilijeme oba druhy vína, sáček uzavřeme, vložíme do neperforované misky a vsuneme do parní trouby. Nastavení: příprava v páře / univerzální / 80°C / 3,5 hod.
  2. Maso následně necháme v sáčku vychladnout, přičemž kůže musí směřovat nahoru a nesmí ležet v šťávě.
  3. Před podáváním: Maso vyjmeme ze sáčku a necháme odpočinout při pokojové teplotě. Usazený tuk odstraníme. Kůži vysušíme kuchyňským ubrouskem. Talíře předehřejeme v nahřívači.
  4. Zrosolovatělou šťávu vyjmeme ze sáčku a společně s kostmi převaříme v otevřeném hrnci na 250-300 ml a poté přecedíme. Lístky petrželky oblanšírujeme ve vroucí slané vodě, prudce ochladíme ledovou vodou a rozmixujeme do šťávy. Dochutíme hořčicí, solí a pepřem dle libosti zahustíme škrobem.
  5. Pečicí plech vyložíme alobalem. Maso nakrájíme na 6-8 rovnoměrných porcí, položíme na plech kůží nahoru, vsuneme do 2. úrovně vyhřáté pečicí trouby a pod dohledem ogrilujeme do křupava a zlatohněda. Nastavení: velký gril / 240°C / 15-25 minut.
  6. Maso klademe na předehřáté talíře a přelijeme trochou šťávy.
  7. Servírujeme s rybízovým červeným zelím a s bramborami připravenými koventomatu/parní troubě.

Višňovo-makový koláč s posypkou

Ingredience:

  • 100 g marcipánu
  • 400 g + 50 g mouky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 200 g měkkého másla
  • 130 g cukru, špetka soli
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 4 vejce
  • 1/2 bal. pudingového prášku
  • 200 g zakysané smetany
  • 250 g máku
  • 50 g mletých mandlí
  • 350 g odkapaných višní

Příprava:

  1. Marcipán nahrubo nastrouháme a uhněteme spolu se 400 g mouky, máslem, práškem do pečiva, cukrem a 1 vejcem. Dvě třetiny těsta použijeme na dno formy (Ø 26 cm) a na okraje.
  2. Višně necháme okapat, smetanu, zbylá vejce, pudingový prášek a vanilkový cukr smícháme dohromady. Do zbylé třetiny těsta vmícháme 100 g mletého máku s 50 g mouky. Zbylý mák smícháme s mletými mandlemi a opatrně rozprostřeme na dno. Na to vrstvíme okapané višně, smetanovou hmotu a nakonec makové těsto. V předehřáté troubě upečeme dozlatova (horní/spodní pečení, 170-180°C, 1. úroveň odspodu, 50-60 minut, nebo intenzivní pečení, 150-160 °C, 1. úroveň odspodu, 50-60 minut).

Tipy, které oceníte:

Jeden z nejlepších pomocníků při přípravě pokrmů je domácí konvektomat Miele. Díky špičkové technologii a inovativním funkcím vám tento kuchyňský zázrak umožní dosáhnout dokonalých výsledků při vaření, pečení, grilování i přípravě . Přístroj zaručuje rovnoměrné rozložení páry a tepla po celé troubě, aby byl každý prokrm připraven přesně podle  vašich představ a s maximálním zachováním chutí a výživových hodnot. Výsledkem budou špičkové kulinářské zážitky, které si můžete vychutnat v pohodlí domova. Nová funkce HydroClean u vybraných modelů s sebou navíc přináší i možnost samočištění. S konvektomatem Miele se tak z vaření stane nejen perfektní zábava s minimem úsilí, ale také příležitost prohloubit vztahy s vašimi blízkými.

https://www.miele.cz/c/gen7000-2868.htm

PENNY má nové plyšáky

Pro chuť i pro zdraví

Revalid Skin Care

Anketa

Které jméno podle vás nejvíce rezonuje mezi návrháři?

Zoltán Tóth
160 x [10%]
Josefína Bakošová
138 x [8%]
Dominik Navrátil
370 x [22%]
Machač
139 x [8%]
Iveta Řádková
121 x [7%]
Lucie Marim
136 x [8%]
Luděk Šmehlík
149 x [9%]
Klára Nademlýnská
148 x [9%]
Beáta Rajská
146 x [9%]
Miroslav Michael Knot
156 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1663

POČASÍ
BLOG/ČEK

„Náš strážný anděl se občas nemůže dívat na to, jak se ničíme, a tak nás zastaví docela drastickým způsobem. Někdy zpomalí či přímo zastaví naše fyzické tělo úrazem, který nám nedovolí konat. Jindy nám uštědří zradu přátel, abychom nešli vstříc po jejich boku vlastní zkáze!“
Lenka Žáčková

Facebook

JDI nahoru