Leona Machálková oslavila v pražské Lucerně 30 let na scéně

Leona Machálková má za sebou neuvěřitelných 30 let úspěšné pěvecké kariéry.  6. května ji aplaudovala vyprodaná Lucerna. Vybírat repertoár na koncert „Leona 30 na scéně“ bylo hodně těžké, vždyť za svoji kariéru vydala 9 sólových alb a nazpívala bezpočet písní.

V Lucerně zazněly popové hity, muzikálové bonbonky či světové evergreeny s českými překlady od našich vynikajících textařů. „Mou první scénou bylo Divadlo Semafor a panu Suchému děkuji za mnohé. Moc dobře vím, co se za 30 let v mém uměleckém životě dělo a myslím, že mi ten čas mezi prsty neprotekl. Můj pěvecký sen mi pomohli splnit i další přátelé a kamarádi, z nichž někteří sedí tady v Lucerně a někteří už bohužel nejsou s námi,“ uvedla Leona Machálková.

Vyprodaná Lucerna si mohla poslechnout nejen hity S nebezpečnou známostí, Dej zpátky čas, Poslední princové, Svět je plnej bláznů, ale také muzikálové připomínky Jsi můj pán, Mamma Mia, Vím, že jsi se mnou a další známé melodie. Zazněla i píseň Zatmění, kterou Leona vyhrála konkurz a následně získala roli v muzikálu Dracula.

„Poprvé jsem zpívala v Lucerně v prosinci 1996 na vánočním koncertě Karla Gotta a dali jsme spolu duet Je nebezpečné dotýkat se hvězd,“ připomněla Leona Machálková a tentýž duet si nyní zazpívala i s Felixem Slováčkem ml. Svoje písně a duety s Leonou Machálkovou přidali i další hosté koncertu Jan Bendig, Marian Vojtko, s Petrem Kolářem zazněla legendární „Pojišťovna štěstí“, Jaroslav Svěcený či Lenka Graf. Nejváženějším hostem koncertu „Leona 30 let na scéně“ byla úžasná zpěvačka Marie Rottrová, kterou Lucerna odměnila potleskem ve stoje.

Překvapením večera byla rapová verze písně „Lásko má já stůňu“ v podání Leony Machálkové a Richarda Genzera. „Já jsem tady proto, protože každý dárek nemusí být dokonalý. Jsem v Lucerně od šesti hodin a klepu se jako ratlík, ale jsem držák,“ smál se Richard Genzer a zkušeně se ujal rapové části písničky, kterou původně s Leonou zpíval Vrtulník Michael V. ze skupiny JAR.

 Koncert Leony Machálkové, který se uskutečnil za podpory generálních partnerů Centropol a Development Minářová, měl také charitativní podtext. Zakoupením vstupenky návštěvníci koncertu podpořili Nadační fond Šťastná hvězda, který pomáhá dětským pacientům s cystickou fibrózou a po mozkové obrně a dospívajícím upoutaným na invalidní vozík. Patroni nadačního fondu jsou zpěvák Petr Kolář a produkční koncertu Leony Machálkové Monika Trávníčková.

Zdroj foto: Herminapress

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
182 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
182 x [10%]
Daiquiri
183 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
164 x [9%]
Whiskey sour
182 x [10%]
Pisco sour
189 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1854

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru