Na festivalu MikuLOVE zazní naživo písně Psích vojáků v podání Agon Orchestra s původním zpěvem Filipa Topola

Je to prostě tak koná se již 20. + 3. ročník festivalu MikuLOVE, který proběhne 25. a 26. srpna v areálu letního kina v Mikulově, uvede jako jedno ze svých hlavních lákadel unikátní koncert připomínající deset let od smrti Filipa Topola, zpěváka, pianisty, skladatele, textaře a frontmana Psích vojáků. Právě známé písně této legendární kapely zazní na festivalu MikuLOVE naživo v podání osmnáctičlenného hudebního souboru Agon Orchestra s původním zpěvem Filipa Topola. Projekt, který bude uveden v České republice na festivalu pouze na MikuLOVE, navazuje na dvacet dva let staré společné album a koncertní křest v pražském Divadle Archa. Na festivalu MikuLOVE, který navazuje dramaturgií a podtitulem Festival nepopulární hudby na dvacetiletou tradici přehlídky Eurotrialog pořádaný hudebníkem, promotérem, fotografem a dobrou duší alternativní hudby Romkem Hanzlíkem, zahrají dále Dunaj, Načeva a Zdivočelí koně, Kittchen, Garage & Tony Ducháček, Ty Syčáci, V.T. Marvin, Bolehlav, Rány těla, Tara Fuki, Ladě, Prouza, Tornádo Lue, emozpěv, Rajtaraj, Sprostá a ubohá, Vnitrublok, něco něco, Hmlisto, Plum Dumplings, Nedělní lidé, Evolet, Songs from Utopia, islandští Gróa a mnoho dalších. Nebude také chybět bohatý doprovodný program. Více informací na www.miku-love.cz. A pozor! Do 31. května seženou zájemci v síti GoOut vstupenky za zvýhodněnou cenu.

„V létě 2001 jsme na popud ředitele pražského Divadla Archa Ondřeje Hraba realizovali nahrávku Agon Orchestra s Filipem Topolem. Šéf Agon Orchestra Petr Kofroň si z diskografie Psích vojáků vybral deset písní, které zaranžoval pro osmnáctičlenný orchestr. Filip byl trochu rytmicky nejistý, neměl totiž oporu ve svém klavíru, tak jsme natočili nejdřív celý orchestr a jeho sólový zpěv pak s pomocí playbacku. Celé album jsme pak pokřtili na koncertě v Divadle Archa,” líčí vznik projektu Ivan Bierhanzl z Agon Orchestra. A pokračuje: „Letos si připomínáme deset let ode dne, kdy nás Filip opustil. V Arše se našly původní ProTools soubory, kde je Filipův hlas zachován ve zvláštních stopách. Nikdo už ale nemá staré ProTools a soubory se nedaří načíst ze starých vypálených CD. Nicméně zvukovému kouzelníku Ondřeji Ježkovi se podařilo Filipův hlas zrekonstruovat, takže Filip s námi bude zpívat ze zvukového sampleru s doprovodem orchestru, přesně tak, jak to bylo v roce 2001,” vysvětluje Bierhanzl letošní živou podobu.

Dějištěm festivalu se již potřetí stane nově zrekonstruovaný amfiteátr letního kina v Mikulově, přilehlý park a další místa v tomto historickém jihomoravském městě. Návštěvníkům bude k dispozici stanové městečko a veškerý festivalový servis včetně bohatého občerstvení. Areál amfiteátru je bezbariérový. 

O dramaturgii festivalu MikuLOVE se stará dlouholetý přítel a kolega Romka Hanzlíka z kapel FPB a Už jsme doma Miroslav Wanek. Pořadatelství převzali po domluvě s Romkovou životní partnerkou Ladou Kuruczovou jeho přátelé a kolegové Petr Pošvic a Radim Svatoň. Festival dává prostor nekomerční - nemainstreamové hudbě, umělcům okrajových´ žánrů, není pouze o zvučných jménech, ale i o mladých talentech. Ve svém názvu má zvýrazněno slovo LOVE (láska) a nejde jen o slovní hříčku - jde o symbolické vyjádření ducha celého festivalu, který je o lásce k hudbě, ale i o lásce mezi lidmi, o toleranci, hledačství, o respektu k ostatním a hlavně o fantazii bez limitů, o nekonečném objevování. 

Dvoudenní i jednodenní vstupenky jsou v prodeji v síti GoOut. Ceny: dvoudenní - 1 390 Kč - do 31. května 2023, 1 490 Kč - do 31. července 2023, 1 590 Kč - do 25. srpna 2023, dvoudenní (sleva pro studenty) - 1 190 Kč, pátek - 990 Kč, sobota - 1 090 Kč. Děti do 15 let věku v doprovodu rodičů zdarma. Akční vstupenky 6+1 zdarma / 10+2 zdarma na petr@livermusic.cz.

Více informací na www.miku-love.cz.

Spolupráce na realizaci: Městský úřad Mikulov, Mikulovská rozvojová organizace, Zámek Mikulov. Festival je realizován za podpory Jihomoravského kraje, Ministerstva kultury ČR, Státního fondu kultury ČR, Města Mikulova, OSA, Nadace Český hudební fond a Nadace Život umělce.

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
348 x [13%]
Aperol spritz
241 x [9%]
Cuba Libre
255 x [10%]
Piňa Colada
241 x [9%]
Daiquiri
246 x [9%]
Margarita
345 x [13%]
Cosmopolitan
262 x [10%]
Mai-Tai
226 x [9%]
Whiskey sour
239 x [9%]
Pisco sour
249 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2652

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru