Nápadité karetní hry od české společnosti Dino vám rozšíří obzory

Stylová autorská hra, ve které hrají hlavní roli postřeh a pošetilé papričky. Originální Kapesní kvízy s rekordy a kuriozitami z úžasné přírody. Rozšířená karetní podoba oblíbené klasiky Země Město. Tři nové cestovní hry od tradiční české značky Dino jsou na výlety a dovolené jako stvořené – nejen tématy, ale i provedením. Místa v kufru zaberou málo. Podnětů pro vaši zvídavost a soutěživost ale přináší spoustu. Spolehlivě vám zpříjemní jak odpočinek na hotelovém pokoji, tak deštivé odpoledne na chalupě.

Svižná postřehová hra, při které záleží na každé papričce

S novou karetní hrou Red Hot Silly Peppers se v mžiku přenesete na slavnostní mumraj plný veselí, hudby a papriček. Každou chvíli se některá z nich vynoří z davu a hned v něm zase zmizí. Jen ten, kdo dokáže nejrychleji a současně správně zareagovat, může získat nejvíce karet, a s nimi i zasloužené vítězství. Situace se přitom každou chvíli mění. Pozornost se upírá na tři kartičky se zadáním – tedy s různými motivy papriček, které se liší počtem, barvou a dalšími prvky. Hra se zahájí stylovým odpočtem „uno, dos, tres“. Poté hráči otáčí kartičky ze svého balíčku a pokud na stole uvidí kombinaci shodnou s tou, která je v zadání, musí rychle zareagovat a danou kombinaci na zadávací kartě jako první zakrýt rukou. Platí přitom různé priority kombinací pro případ, že se v rámci jednoho kola objeví na stole více správných kombinací. Za vítězství v kole získává hráč kartu do svého balíčku. V případě chyby naopak o jednu ze svých karet přichází. Vyhrává ten, kdo má na konci karet nejvíce. Postřehová hra Red Hot Silly Peppers od značky Dino se postará o zábavu pro dva až šest hráčů starších šesti let a zakoupíte ji za 279 Kč například na www.mojedino.cz. Jedna partička zabere zhruba deset minut.

159 poznatků o přírodě, které hravě strčíte do kapsy

Ani na delších cestách vám nuda nehrozí. Stačí do batohu přibalit cestovní hru Kapesní kvízy Úžasná příroda a na dovolené, výletě či na dálnici v koloně se můžete dozvědět spoustu zajímavostí ze světa přírody. Na každé z 53 karet, které hru tvoří, se nachází tři otázky. Tušíte například, jakou super schopnost mají krávy? Víte, kolik váží panda při narození? Znáte ptáka, který je nejbližším příbuzným majestátně působícího páva korunkatého? Tohle a dalších 156 rekordů, pozoruhodností a překvapivých informací vám procvičí paměť, rozšíří znalosti a zpříjemní čas – ať už cestujete sami, nebo s vašimi blízkými. Kapesní kvízy Úžasná příroda se totiž hodí jak pro jednotlivce, tak pro celou skupinu. Vzhledem k rozsahu znalostí jsou určeny primárně hráčům starším 12 let, ale je dost možné, že osloví i mladší, ale o to zvídavější děti. Hru můžete pořídit za 169 Kč například na www.mojedino.cz.

Najdete zde i další tituly z úspěšné řady Kapesních kvízů. Provedou vás kolem světa a pomohou vám rozšířit všeobecné znalosti. Verze Kapesní kvízy junior je pak určena pro děti od 8 let.

Země Město, které si snadno zahrajete i bez tužky a bloku

Chcete si zahrát tuhle dovolenkovou klasiku a nebaví vás pořád lovit tužky a papíry pro všechny, kdo se chtějí zapojit? Pak se vybavte praktickou karetní podobou od českého výrobce her Dino Toys. Připravil dokonce nové rozšířené vydání, které má hned dvanáct kategorií. Najdete mezi nimi i jídlo, povolání, film nebo píseň. Nechybí ani volitelná kategorie, kterou si pokaždé sami určíte. Může jít o hory, řeku, sport nebo třeba kuchyňské náčiní. A jak taková karetní podoba vypadá? Na kartách uvedený symbol vám ukáže téma kola. Barva pak určí písmeno, na které má slovo začínat. Kdo ho řekne první, bere si kartu. Kdo má nejvíce karet, vyhrává… Hra se nejvíce hodí pro dva až šest lidí ve věku od šesti let. Doporučená cena na www.mojedino.cz je 299 Kč.

Všechny tyto i mnoho dalších cestovních her pořídíte na www.mojedino.cz.

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
182 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
181 x [10%]
Daiquiri
183 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
164 x [9%]
Whiskey sour
182 x [10%]
Pisco sour
189 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1853

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru