Toužíte po dokonale čistém prádle a myslíte přitom i na budoucnost?

Každý týden několik praček plných prádla, ručníků a povlečení. Určitě tenhle scénář zná většina z vás. Často se k tomu přidá i zašpiněné oblečení od dětských ručiček, příkrmů nebo ošoupané kalhoty od trávy a hlíny. Priorita je jasná – vyprat prádlo tak, aby bylo co nejčistší a krásně vonělo. Většina z nás však touží také po udržitelnějším životním stylu. Jen necelá třetina podle jeho pravidel ale opravdu žije. Důvod je jednoduchý – udržitelný životní styl vyžaduje změnu návyků, používaných produktů a leckdy je i finančně náročný. Je proto dobré se porozhlédnout po běžných pracích prostředcích, které nám díky svým vlastnostem umožní k udržitelnějšímu životnímu stylu zamířit. Skvělým pomocníkem jsou například prací prostředky Ariel, které zanechají vaše prádlo nejen dokonale čisté a voňavé, ale zároveň šetří i naši planetu – a to snadno a bez námahy. Pojďte se s námi podívat na jednoduché triky, díky kterým můžete prát udržitelněji.

Oblečení perte, až když je opravdu špinavé

Máte ve zvyku si jednou obléknout šaty, kraťásky nebo sukni a pak vše rovnou hodit do koše na špinavé prádlo? Zkuste se zamyslet nad tím, zda prádlo perete ve chvíli, kdy je opravdu špinavé nebo ho perete po jednom použití jen tak ze zvyku. Šaty, sukně nebo kalhoty nemusíte prát po jednom použití jako spodní prádlo, ponožky a trička, naopak je může časté praní poškodit a zkrátit jejich životnost. Proto perte vždy s rozmyslem a pouze prádlo, které to momentálně vyžaduje – kvalitní prací prostředky, jako jsou ty od Arielu, si s tím poradí.

Snažte se pračku naplnit co nejvíce

Pokud je to možné, perte ve větších dávkách jednou nebo dvakrát do týdne, a to vždy ve chvíli, kdy máte dostatek špinavého prádla, abyste naplno využili kapacitu vaší pračky. Oblečení si roztřiďte podle barev a materiálů a poté ho perte po várkách. Praní pár triček nebo dvou ručníků je neekologické hned ze dvou důvodů. Zaprvé spotřebujete velké množství vody a zadruhé během praní spotřebujete i velké množství energie.

Zvolte cykly s nízkou teplotou

Věděli jste, největší zátěž na životní prostředí má při praní prádla energie spotřebovaná na ohřev vody? Většina praček naštěstí nabízí velké množství programů, mezi něž patří i prací cykly s nízkou teplotou. S kvalitními pracími prostředky se totiž nemusíte obávat, že by prádlo na nízkou teplotu nevypraly dostatečně. Skvělou volbou jsou právě prací kapsle Ariel, které vaše prádlo zanechají dokonale čisté už při teplotě 30 °C.

Přejdi na studenou s Arielem!

Prací prostředky Ariel byly vyrobeny pro co největší úsporu energie. Díky jejich vysoké kvalitě a efektivitě umí vaše prádlo dokonale vyprat i při praní na nízkou teplotu, a to bez kompromisů. Prací prostředky ve formě prášku, gelu nebo kapslí zbaví vaše prádlo veškerých nečistot, a to už při teplotě vody 30 °C. Praní na nízkou teplotu je navíc šetrné i k vašemu oblečení, které pak slouží déle. Stačí, když před každým praním nastavíte na pračce nižší teplotu, a můžete i díky této malé změně přispět k ochraně životního prostředí. Při snížení teploty praní ze 60 °C na 30 °C spotřebujete při běžném pracím cyklu až o 60 % elektrické energie méně!

O prací prostředky si nyní můžete i zasoutěžit. Stačí, když v obchodech Albert nakoupíte Ariel alespoň za 399 Kč, zaregistrujete účtenku na webu Procter & Gamble mujsvet-pg.com a můžete vyhrát roční zásobu produktů Ariel. A to už je pořádná úspora energie!

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
182 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
181 x [10%]
Daiquiri
183 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
164 x [9%]
Whiskey sour
182 x [10%]
Pisco sour
189 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1853

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru