Domů Knihy

Letní audioknižní jízda: co si poslechnout na dovolené a jak přitom ušetřit

Čas dovolených a výletů je tu. Máme pro vás tipy na audioknihy, které vám zpříjemní letní výpravy i relax. Pomohou vám zabavit děti během dlouhé cesty. Postarají se vám o chvilku klidu v hotelovém pokoji i rušném kempu. A navíc je můžete právě teď pořídit o polovinu levněji. Na Audiotece totiž probíhá akce Červen měsíc audioknih.

Tradiční příležitost doplnit za příznivou cenu sbírku audio příběhů přináší největší audioknižní platforma v Česku již pošesté. Letos je akce rozdělena do tří etap, které vás provedou od minulosti po budoucnost. Přinesou příběhy, s nimiž poznáte světy, kde prostor ani čas nemají hranice. Pokud si na své dovolenkové cesty musíte ještě chvíli počkat, s audioknihami si můžete užít dobrodružství už nyní. Platí přitom, že co etapa, to zhruba stovka děl s 50% slevou. Jde pokaždé o jiné tituly, proto se vyplatí web Audioteky sledovat v červnu průběžně.

Audioknižní skvosty za akční cenu

V nabídce najdete také příběhy v takzvaném superprodukčním zpracování, které vám zajistí mimořádný posluchačský zážitek. Potěší vás obsazením jednotlivých rolí, kterých se zhostili prvotřídní herci. Vychutnáte si špičkový zvuk a také audio kulisy, které dotváří atmosféru příběhu. Hned v první etapě akce je se slevou k dostání například autorský audioseriál Jiřího Havelky Agent, který se stal absolutním vítězem prestižní ceny Audiokniha roku 2021.

I naše další tipy můžete o polovinu levněji pořídit hned na začátku června. Které to jsou?

Působivá detektivka

Pokud si neumíte představit dovolenou bez dobré detektivky, doporučujeme sáhnout po Černé kávě od královny tohoto žánru Agathy Christie. Proslula nejen jako autorka próz, ale také divadelních her – a právě Černá káva je jednou z nich. Přináší napínavý příběh s Herculem Poirotem, který se zhostí úkolu od proslulého vědce sira Clauda Amoryho. Slavný detektiv má z jeho venkovského sídla převézt do Londýna chemický vzorec zcela nové ničivé výbušniny, který mu, zdá se, chce někdo odcizit. Ač Poirot s kapitánem Hastingsem dorazí dříve, než bylo původně domluveno, záhy vyšetřují nejen krádež, ale rovnou vraždu. V superprodukčním zpracování vyniknou skvělé výkony Daniely Kolářové, Jaromíra Meduny, Simony Postlerové a dalších.

Legendární fantasy

Milovníky tohoto žánru nadchne audiokniha Zaklínač I. Poslední přání – komplet. Obsahuje všech šest povídek legendární první knihy Zaklínač. Živoucí fantasy svět tak, jak ho vytvořil polský autor Andrzej Sapkowski, přiblíží desítky herců v čele s Jiřím Dvořákem, Jiřím Plachým, Miroslavem Táborským a Veronikou Bajerovou. Posluchačský zážitek umocní originální zvukové efekty a autorská hudba Petra Hanzlíka. Děj příběhu vás zabaví na více než jedenáct hodin, takže jde o ideálního společníka například na cestu k moři.

Poutavý příběh

Naším dalším tipem je společenský román Fannie Flaggová Smažená zelená rajčata ve Whistle Stop Cafe. Evelyn se v pečovatelském domě Růžové terasy setkává se starší dámou, paní Threadgoodeovou. Ta jí vypráví svůj příběh mnohaletého přátelství a fascinující cesty životem, jehož poselství Evelyn přijímá za své a konečně vezme život do vlastních rukou. Vy si jej můžete poslechnout v příjemném podání Martiny Hudečkové.

Letní inspirace pro lepší život

Jestli je pro vás čas dovolených příležitostí začít pracovat na svém rozvoji, poslechněte si audioknihu Jak se zbavit starostí a začít žít. Postupy a metody, které Dale Carnegie naformuloval, jdou vždy k jádru celého problému, a navíc jsou podávány jednoduše a srozumitelně. Součástí je i řada příkladů ze života. Každá kapitola končí krátkým shrnutím, k němuž je možné se opakovaně vracet. Možná i vy tak najdete svůj recept na to, jak předcházet stresu, užívat si činnosti, které vás tak úplně nebaví, ale také jak zachovat klid, i když vás ostatní kritizují. Namluvil Jan Hyhlík.

Hvězdně obsazené pohádky pro menší i větší

Příběh Jana Budaře o tom, jak jeden rozmazlený princ dostal za vyučenou, zaujme i v audioknižní podobě. Princ Mamánek − Ludvík Otomar Karel XII. zrozený „Vznešený" − nikdy neopustil království. Ženit se nechce, meč držel pouze dřevěný. A navíc se bojí úplně všeho. V den svých osmatřicátých narozenin proto dostane za vyučenou. Druhý den ráno se probudí v obyčejných vesnických šatech uprostřed hlubokého lesa, kde začne jeho nečekané dobrodružství. Dospěje konečně v muže a moudrého panovníka? Pohádce propůjčili své hlasy Jan Budař, Ondřej Vetchý, Libuše Šafránková a Josef Abrhám.

Pokud upřednostňujete spíše klasické pohádky, můžete hned v první etapě akce Červen měsíc audioknih pořídit s 50% slevou také Velkou audioknihu pohádek. Představuje sbírku 40 pohádkových příběhů od Boženy Němcové, Karla Jaromíra Erbena a Františka Hrubína. Dramaturgicky je titul sestaven mimo jiné podle věku posluchačů. Začíná pohádkami pro nejmenší a pokračuje k pohádkám delším a náročnějším. Na své si tak přijdou děti, rodiče, a možná i babičky a dědové. Vyprávějí Karel Höger, Josef Kemr a další přední čeští herci.

Více informací a tituly, které jsou právě nyní k dostání se slevou, najdete na www.audioteka.cz.

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
464 x [15%]
Aperol spritz
268 x [9%]
Cuba Libre
283 x [9%]
Piňa Colada
270 x [9%]
Daiquiri
272 x [9%]
Margarita
371 x [12%]
Cosmopolitan
288 x [9%]
Mai-Tai
295 x [10%]
Whiskey sour
266 x [9%]
Pisco sour
276 x [9%]

Celkem hlasovalo : 3053

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru