Domů Sport

F2 pokračuje ve Francii: Charouzův tým čeká tvrdý boj

Nebude to žádná procházka růžovým sadem. Sauber Junior Team by Charouz čeká v dalším díle šampionátu FIA Formule 2 na francouzském okruhu Paula Ricarda pořádná dřina. Český tým odstartuje maraton třech závodních víkendů v řadě, ve kterých by si rád připsal body a samozřejmě i pódiová umístění.

Společnost Sauber Motorsport a tým Charouz Racing System se spojily a pro letošní sezónu vytvořily ojedinělý projekt, který nemá ve světě motorsportu obdoby. Klade si za cíl dávat šanci mladým talentovaným jezdcům napříč soutěžemi FIA. Další zastávka šampionátu F2 čeká stáj ve Francii už tento víkend.

Sauber Junior Team by Charouz si přeje navázat na stupně vítězů z Ázerbájdžánu a ve Španělsku. 5,84 kilometru dlouhý okruh Paula Ricarda však nic neodpouští... V roce 2018 totiž poblíž městečka Le Castellet dojel Antonio Fuoco dvakrát čtvrtý a Louis Delétraz bral ve sprintu třetí místo. Ovšem to už je minulost, na jejich místech jsou dnes jiní piloti.

Nicméně i Callum Ilott a Juan Manuel Correa mají s okruhem zkušenosti, protože zde závodili v loňském roce v rámci seriálu GP3. Člen Ferrari Driver Academy Illot dokonce vyhrál, jeho týmový parťák a testovací jezdec Alfa Romeo Racing Correa dojel na bodech. Uvidíme, jestli se to projeví už v páteční kvalifikaci. Hlavní závod je na programu v sobotu od 16.45 (přímý přenos na stanici Sport 2), nedělní sprint se pak jede od 11.25 (přímý přenos na stanici Sport 1).

Zastávka ve Francii bude první ze třech, které celý kolotoč F2 čeká v následujících týdnech. Už 28. - 30. června totiž piloty čeká Velká cena Rakouska, poté se vše přesouvá do Velké Británie (12. - 14. července).

„Na okruhu Paula Ricarda začíná velmi vzrušující a hektická část seriálu F2. O víkendu samozřejmě chceme uspět, zaměříme se však i na získání tempa do následujících závodů v Rakousku a Velké Británii. Důvěra v tým je vysoká a těšíme se na další práci,“ konstatoval Antonín Charouz, majitel Charouz Racing System.

Bob Vavřík ředitel týmu věří v další zlepšování: „Od Monaka jsme měli čas analyzovat náš výkon a všichni jsou stoprocentně připraveni neustále se zlepšovat. Naše tempo bylo v poslední době dobré, ale stále existují věci, které můžeme dělat lépe. Na tomto okruhu jsme slavili úspěchy jak v šampionátu V8, tak ve F2, což nám dodává sebevědomí.“ 

„Měl by to být pro nás slušný víkend. Loni zde tým zajel skvěle, takže se na tom budeme snažit stavět. Má forma jde také nahoru, takže doufám, že to potvrdím a dosáhnu na solidní výsledky. V minulé sezóně jsem zde vyhrál v rámci GP3, takže jsem přesvědčen, že se opravdu máme na co těšit,“ uvedl Callum Illot.

„V této sezóně máme dobrou rychlost, ale výsledky tomu bohužel někdy neodpovídají. Je to frustrující, ale nejdůležitější je, že v závodech dokazujeme, že se s ostatními týmy můžeme v pohodě měřit. Na okruhu Paula Ricarda jsem loni závodil a věřím, že mi to pomůže,“ pronesl odhodlaně Juan Manuel Correa.

Foto: Sauber Junior Team

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
182 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
181 x [10%]
Daiquiri
183 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
164 x [9%]
Whiskey sour
182 x [10%]
Pisco sour
189 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1853

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru